Wadenoijen
Gelderland

Buitengenieters

Naar de website

Hier koop je (online) producten van echte Buitengenieters!

In het dorpje Wadenoijen in Gelderland wonen Arend en Maartje. Arend en Maartje zorgen hier dagelijks voor hun prachtige Hereford koeien en dat ze prachtig zijn is gebleken want de ene naar de andere koe komt na de keuring thuis met een medaille om haar nek. De runderen grazen het jaar rond in het Natuurgebied aan de Waal. Hereford vlees staat bekend om de marmering, de vetjes die door de spieren lopen en smelten bij het bakken. Ze komen van ver voor dit unieke vlees. Via de webshop bestel je makkelijk en snel vlees met een verhaal. Wil je liever gewoon naar de boerderijwinkel, ook dat kan tijdens de openingstijden of als je vooraf een afspraak maakt.

Buitengenieters is een iniatief van zoon Wouter. Wouter weet inmiddels na zijn slagersopleiding wel hoe je een mooi en lekker stukje vlees op het bord krijgt. Zijn passie voor vleeskoeien, varkens en kippen combineert hij op deze manier. Hij heeft goed contact met kleinschalige boeren in de omgeving, boeren die hun dieren zoveel mogelijk buiten laten.

Vlees, zuivel en kruiden

Inmiddels loopt de vleesverkoop zo goed dat ook zijn vrouw Willemijn en ouders Arend en Maartje assisteren bij het verwerken van alle bestellingen. Je bestelt op buitengenieters.nl niet alleen hun eigen Hereford rundvlees maar ook varkensvlees van scharrelvarkens Pork Best en Betsy’s scharrelkip. Vanwege de grote vraag en de perfecte combinatie van het thema koken en keuken bereiden ze het assortiment steeds verder uit. Zo kun je er ook terecht voor heerlijke kruiden, rubs om het vlees net dat beetje extra te geven. Niet dat het altijd nodig is, maar in sommige gerechten kan het net de finishing touch zijn.

Ook verse yoghurt, vla, melk en kaas. Lekkere ingrediënten om de borrelplank mee te vullen. Denk aan worstjes, kaas van de Buitenhoeve en elke zaterdag hebben ze vers gegrilde borrelsnacks, grillworst en Betuws spek. Zo lekker, moet je gewoon eens proeven! De kans is groot dat je dan net zoals de andere klanten wekelijks een bezoek brengt aan Buitengenieters in Wadenoijen om te genieten van de pure producten.

Als je je bestelling op gaat halen, mag je ook een kijkje nemen bij de koeien.

Buitengenieters boxen

Naast losse verkoop is het ook mogelijk om complete boxen te bestellen. Zo heb je de rundvlees box van 5 en 10 kg, Betsy kip box, varkensvleesbox van 5 en 10 kg maar ook een buitengenieters vleesbox The max. Dit is een box voor de ultieme beleving van de Buitengenieters. Het bevat een heel divers scala aan producten die ze hebben. Van kruiden tot vlees en iets voor bij de borrel. Of je kiest voor de leuke familiebox met o.a. vlees, sap, boter, eieren, pannenkoekenmix. Allemaal met producten die van kleinschalige boeren uit de omgeving komen.

Vier het met buitengenieters

Heb je een familiefeest, personeelsfeest of gewoon iets anders leuks te vieren? Bij de Buitengenieters kun je perfecte stukken vlees bestellen voor op de BBQ. Liever BBQ- catering? Ook daar draaien ze hun hand niet voor om. Want Wouter en Willemijn weten wel hoe ze het vlees lekker kunnen bereiden waardoor de gasten genieten van iets lekkers en nog lang na zullen praten over jullie gezellige feest mét lekker eten!

Tip: op de website staan ook diverse recepten

Enthousiast geworden? Breng dan zeker eens een bezoek aan de boerderijwinkel

Nog veel meer informatie over Wadenoijen op Wikipedia.

Wadenoijen
Gelderland

Buitengenieters

Naar de website