Puur Terschelling

Card image cap

Oosterend Terschelling
Friesland

Puur Terschelling

Naar de website

Puur Logeren en Puur Activiteiten bij Puur Terschelling….dat is gewoon Puur Genieten!

Paarden- en Schapenboerderij Puur Terschelling…. de naam verraadt uiteraard al, waar je deze kunt vinden. In het meest oostelijke dorp van dit mooie waddeneiland Oosterend ligt de boerderij van boer Anne, zijn vrouw Daniëlle en hun twee zoons Jochem en Bentum. En zij willen niets liever dan hun gasten het Puur Terschelling eilandgevoel laten beleven.

Tijdens een vakantie op Terschelling kun je eigenlijk gewoon niet om deze boerderij heen. Of je hier nu Puur logeert in het appartement, Puur kampeert in één van de unieke Duintenten, of mee gaat met één van de Puur activiteiten….hier is het gewoon Puur Genieten….in de zuiverste zin van het woord!

Puur Logeren in het knusse appartement met hot tub

Vanaf het moment, dat je het boerenerf op loopt, komt de unieke sfeer je al tegemoet. De mooie houten wegwijzers vertellen je precies, waar je moet zijn. Voor je huifkartocht, je ezelwandeling, je accommodatie of de WZee.

Meteen na de entree vind je het zeer knusse en sfeervol ingerichte appartement Puur Slapen. Dit bestaat uit een woonkamer met open keuken voorzien van alle moderne gemakken, een badkamer met regendouche, en een slaapkamer met twee éénpersoons bedden èn een bedstee voor twee! Je bed is al opgemaakt bij aankomst en ook bad- en keukenlinnen liggen voor je klaar.

Op je eigen privé-terras met tuinmeubilair vind je ook nog twee hangmatten, een houtgestookte hot tub, een buitendouche en een gezellige terrashaard. Verder kun je gebruik maken van de sauna op de boerderij en een barbecue lenen. Als dát niet Puur Genieten wordt….

Puur Kamperen in een unieke Duintent met panoramadak

Uniek op het eiland: de Duintenten van Puur Terschelling in Oosterend! Op het achtererf van de boerderij vind je er vier, genaamd Puur Zon, Puur Zee, Puur Zand en Puur Zilt. Met zicht op de duinen en omringd door schapen en lammetjes, en paarden met hun veulentjes.

De tenten zijn voor maximaal zes personen, die kunnen slapen in een tweepersoons hoogslaper en een vierpersoons familiebed. Vind je dat toch iets té knus, dan kun je deze door middel van een schuifwandje ook in twee tweepersoons bedden veranderen.

Het unieke aan deze mooie Duintenten zijn de panorama dakvensters. Hier kun je gewoon vanuit je bed urenlang Puur Genieten van de sterrenhemel! Uiteraard zijn de vensters ook af te sluiten met de aanwezige gordijnen. Tenzij je gewekt wilt worden door de eerste zonnestralen….

puur-terschelling-duintent.jpg

Alle tenten beschikken over eigen privé sanitair in de boerenschuur en ook hier zijn bed-, bad- en keukenlinnen inclusief. Tegen een kleine vergoeding kun je gebruik maken van de sauna en houtgestookte hot tub op het erf. Een barbecue kun je lenen.

Huisdieren zijn in alle accommodaties welkom. Wel eerst even aanvragen. En de pure wifi is overal inclusief!

Puur Genieten op het boerenerf

Regelmatig wordt er een kampvuuravond met marshmallows en verhalenkoffer of een line-dance avond georganiseerd. Iedereen de voetjes van de vloer!

In schoolvakanties kun je ook aanschuiven voor de wekelijkse pizza-avond op het boerenerf met pizza’s uit eigen oven.

En in de zomervakantie gaat één van de boeren een paar avonden per week met hun eigen authentiek beschilderde ijscokar, gevuld met echt boerenijs, langs de campings in de directe omgeving om lekkere ijsjes te verkopen. De ijscokar wordt voortgetrokken door ijsco-paard Jan en uiteraard worden de Puur Gasten niet overgeslagen!

Overigens is deze ijscokar ook te huur voor evenementen, van een kinderfeestje tot een bedrijfsuitje.

Puur Kids

Verblijf je hier met kinderen, dan hoeven zij zich niet te vervelen! In het voorjaar (maart / april) zijn de schapen op de boerderij, want dan is het lammetjestijd. Kinderen zijn van harte welkom om te helpen een flesje melk te geven. En misschien maken jullie zelfs wel de geboorte van een lammetje mee! In juni kun je dan juist weer zien hoe de schapen worden geschoren. Buiten deze periodes om grazen de schapen in de polders van Terschelling.

Ook de twee lieve honden van de boerderij, Suus en Soof, laten zich heel graag knuffelen.

Verder is er nog een speelveld voor een lekker partijtje voetbal en een grote trampoline, een speelhuisje en een glijbaan. Is het minder mooi weer? Dan is er ook nog een spelletjes- en boekenkast. En bij de Puur Uitleen kun je een strand / wadset lenen, bestaande uit een schep, emmer, visnet, garnalennet, krabbenvanger, glijslee, verrekijker, vogelzoekkaart en schelpenzoekkaart. Onmisbaar op een Waddeneiland!

Paardrijden op het strand

Wie het èchte Puur Terschelling gevoel wil beleven, moet zeker mee gaan met één (of méér!) van de vele leuke activiteiten van deze boerderij.

puur-terschelling-zwemmen-met-paarden

De paarden zijn het hart van het bedrijf en hiermee vinden dan ook de meeste activiteiten plaats. Zo zijn er buitenritten voor zowel beginners als gevorderden, door de bossen, de duinen en over het strand.

En voor de echt gevorderde ruiter is er iets unieks: zwemmen met paarden! Friese paarden zijn gek op water en gaan graag diep de zee in. Deze activiteit vindt plaats in juli en augustus en wordt afgesloten in de hot tub.

Ook kun je mee met één van de vele huifkartochten. Bijvoorbeeld naar Natuurreservaat De Boschplaat of het Drenkelingenhuisje. Avondtochten worden afgesloten met een kampvuur. Tijdens alle tochten vertellen boer Anne, Jochem en Bentum graag het verhaal van Sil de Strandjutter, een Nederlands boek dat ook nog eens verfilmd is….op Terschelling! Tijdens de huifkartochten kom je langs verschillende filmlocaties.

Een geweldige huifkartocht voor kinderen is de Noordzeetocht met garnalen. Bij deze tocht wordt een sleepnet achter de huifkar vast gemaakt en door de paarden in zee getrokken.

Van de vangst wordt meteen op het strand een aquarium gemaakt, zodat de kids alle krabbetjes, zeesterren, garnalen, platvissen, kwallen en alles wat de zee nog meer te bieden heeft van dichtbij kunnen bekijken.

De kinderen mogen alle diertjes uiteindelijk weer terugbrengen naar zee, behalve de garnalen! Die worden meegenomen naar de boerderij om gekookt èn geproefd te worden. En je mag ze zèlf pellen…

De enige ezels van Terschelling

Hoeveel unieks kan één boerderij hebben? Bij Puur Terschelling vind je namelijk óók nog eens de enige drie ezels van dit Waddeneiland! En Silke, Emke en Jelke gaan graag mee uit wandelen!

Puur Terschelling heeft een aantal mooie wandelroutes samengesteld, variërend van een paar uur tot een hele dagtocht. De ezel draagt met alle liefde jullie picknickmand, al dan niet verzorgd door Puur Terschelling. Een Puur Knapzak kan ook!

Ook is het mogelijk een bolderkar erbij te huren. Na een korte kennismaking kunnen jullie op stap. Uiteraard mogen de kids de ezel borstelen.

Puur Wadlopen op Werelderfgoed Waddenzee

Maar dan zijn we er nog niet! Want op een Waddeneiland mag een activiteit als wadlopen natuurlijk niet ontbreken aan het programma. Lopen, kijken, voelen èn proeven is het motto! Van krabbetjes vangen voor de kinderen (vanaf 6 jaar) tot oesters proeven voor de liefhebbers. Een leuk èn leerzaam uitstapje!

Er zijn tochten van twee uur tot een hele dag, en zelfs bij zonsopkomst. Ook mogelijk als dagtocht vanuit Harlingen, voor wie niet op Terschelling zelf verblijft. Wadloopschoentjes of laarzen zijn in alle maten ruim aanwezig.

Puur Winter

En ook in de winter zitten ze niet stil bij Puur Terschelling! Want ook dán is dit mooie Waddeneiland een bezoek meer dan waard.

Zo is er ‘s winters de Midwinter Huifkartocht. Zittend op lekker zachte schapenvachten in een verwarmde huifkar, maak je een heerlijke winterse tocht door de bossen, duinen, cranberryvelden en over het strand.

4x4

Als toepasselijke afsluiting wordt er op het Puur boerenerf een gezellig kampvuur gemaakt, met warme chocolademelk en koffie, marshmallows roosteren, en maïs en kastanjes poffen. Met Oud & Nieuw is er zelfs een speciale Appelflappentocht!

En valt er in Nederland een keertje sneeuw? Dan worden de prachtige, authentieke arrensleeën voor de dag gehaald! Met rinkelende belletjes trekt het paard jullie voort door de sneeuw. Een schapenvacht houd je lekker warm. Dit is ook ‘s avonds mogelijk, met sfeervolle verlichting.

Verder beschikken ze bij Puur Terschelling over een aantal stoere 4×4 Landrovers, waarmee van oktober tot en met maart ook over het strand gereden mag worden. Dat wordt dus geweldig strandrijden naar het Drenkelingenhuisje of het Amelandergat.

Of ga mee met boer Anne door de polder, langs de duinen en over de Boschplaat, voor een Winterse Kudde Beleving. Bezoek de kuddes Friese paarden en schapen van de boerderij met boer Anne als gids. Hij vertelt jullie er graag van alles over!

Overigens zijn de Duintenten alleen te boeken van voor- tot en met najaar. Het appartement Puur Slapen kan het hele jaar door geboekt worden, dus ook in de winter.

Puur Trouwen tussen de paarden

Ben je gek op paarden en wil je de mooiste dag van je leven dus graag tussen de paarden vieren? Dat kan bij Puur Terschelling! En dat begint al bij het huwelijksaanzoek!

Verras je partner met een aanzoek op het strand, in de duinen, of bij het Drenkelingenhuisje. Vervoer kan te paard, in een huifkar, met de arrenslee of een stoere 4×4 Landrover. Voor champagne en lekkere hapjes kan worden gezorgd.

En ook de grote dag vier je dan natuurlijk bij Puur Terschelling in Oosterend! Van de huwelijksvoltrekking in de boerenschuur, tot taart en champagne op het erf. En wat dacht je van een fotoreportage met de paarden op het strand? De boerderij beschikt ook nog eens over een prachtige, authentieke trouwkoets voor jullie vervoer.

Wat jullie wensen ook zijn….Puur Terschelling regelt het met alle liefde voor jullie!

Puur Zakelijk & Puur Familie

Ga je niet trouwen, maar heb je wèl iets anders te vieren? Een verjaardag, vrijgezellendag of familiefeest? Of wil je als bedrijf zijnde een leuk personeelsuitje, teambuilding-activiteit of evenement organiseren?

Bij Puur Terschelling nemen ze je het werk graag uit handen en regelen ze jullie dag geheel naar jullie wensen. Zo kun je een huifkartocht maken over het eiland met een verhalenverteller of garnalen vissen met de huifkar en ze daarna uiteraard koken en eten.

Voor teambuilding is wadlopen en oesters proeven zeer geslaagd, of samen verse vis roken. Of ga met je hele gezelschap over het strand crossen in een paar stoere 4×4 Landrovers! Ook een kampvuur bouwen op het strand inclusief catering en accordeonist behoort tot de mogelijkheden.

Je ziet het: er is een zee van mogelijkheden bij Puur Terschelling! En ze regelen het graag voor jullie!

In de buurt van Oosterend

Bij Puur Terschelling is al zó veel te doen, maar wil je er tóch nog op uit, dan heeft ook de rest van het eiland veel te bieden. Ga lekker uitwaaien op het strand, heerlijk fietsen of wandelen over het eiland of breng een bezoek aan één van de gezellige dorpjes met vele leuke winkeltjes, restaurantjes en terrasjes.

Cranberrytaart eet je bij de Bessenschuur, koffie drink je bij de Koffiemolen, en vanaf het uitzichtpunt Kaapsduin geniet je van het uitzicht over West-Terschelling, de haven, de vuurtoren Brandaris en het wad.

Een leuke excursie is sleepnetvissen en zeehondjes kijken met de viskotter T3 Viking. Al is het alleen maar vanwege de uiterst entertainende schipper!

Verder mag een bezoek aan het interessante Wrakkenmuseum eigenlijk niet ontbreken tijdens je verblijf op Terschelling. Voor kinderen hebben ze daar ook nog eens een geweldige piratenspeeltuin. En ga hier vóóral ook even naar het toilet!

Nog veel meer informatie over Oosterend Terschelling op Wikipedia.

Card image cap

Oosterend Terschelling
Friesland

Puur Terschelling

Naar de website