Tamworth Hoeve & Lorelei’s Pluktuin

Vijfsterren varkensparadijs in het mooie West-Friesland

Van taxichauffeur naar eigenaar van een 5-sterren varkenshouderij. Nick Mulder uit Wervershoof heeft zijn droom nagejaagd. Hij kocht zijn eerste zeldzame Tamworth varkens en liet ze rondscharrelen op een overwoekerd terrein waar vroeger een ijsbaan stond. Inmiddels is dit terrein een varkensparadijs geworden in Noord-Holland. Nick heeft ook nog diverse varkens rondlopen op diverse akkers en bospercelen.

Multifunctionele varkens

De Tamworth varkens van Nick zijn erg populair. Aardappelboeren zijn erg blij met de varkens want na de aardappeloogst lopen ze de akkers nog even na om de laatste aardappels uit de grond te wroeten. Maar ook op diverse akkers en bospercelen zijn de dieren van harte welkom. Ze verwijderen grote Berenklauw, bramenstruiken en Japanse Duizendknoop. Het mooie is dat ze er zelf lol in hebben ook!

De varkens worden gevoerd met afvalstromen zoals afgekeurde groenten, fruit, brood en zuivelproducten. Zo krijgen producten die niet meer geschikt zijn voor menselijke consumptie, toch een prachtige bestemming. Multifunctioneel dus deze varkens!

Boerderijwinkel met varkensvlees, kippenvlees en lamsvlees

Zodra de varkens volgroeit zijn en twee jaar lekker buiten hebben geleefd worden ze naar de plaatselijke slachterij gebracht. Nick en zijn vrouw Solvejg verkopen het varkensvlees zelf in hun boerderijwinkeltje. Bij Tamworh Hoeve kun je niet alleen terecht voor een mooi stukje varkensvlees maar ook voor lamsvlees, kippenvlees, eieren en streekproducten. Van complete pakketten, losse stukken vlees, huisgemaakt grillworst tot BBQ pakketten. Ze hebben het allemaal!

Biggetjes knuffelen

Natuurlijk trekt deze manier van boeren een hoop bekijks daarom geven ze regelmatig rondleiding. Ook is het mogelijk om de biggetjes te knuffelen. Hiervoor zijn speciale momenten die vooraf vastgelegd kunnen worden. Wie wil dat nou niet? Deze schattige biggetjes knuffelen?

Natuurlijke pluktuin en theetuin in één

Niet alleen voor varkens is het hier een paradijs ook voor mensen die van bloemen houden. De natuurlijke pluktuin is het domein van Solvejg. In de pluktuin loopt je tussen de mooie bloemen door. Je hoort de bijen lekker zoemen, die zorgen voor de huisgemaakte honing. En je mag hier de bloemen plukken om thuis ook te genieten van de bloemen of om er iemand anders blij mee te maken. De pluktuin is tevens een theetuin want je mag bloemen plukken maar dat hoeft niet. Gewoon rustig plaats nemen aan één van de tafeltjes en genieten van een kopje thee-koffie met iets lekkers mag ook!

Meer informatie over de pluktuin vind je hier. Meer informatie over Tamworth Hoeve vind je hier.

Nog veel meer informatie over Wervershoof op Wikipedia.