Boerderijen in de categorie

Rundvlees

Rundvlees kopen bij de boer

(H)eerlijk rundvlees koop je natuurlijk rechtstreeks bij de boer in de boerderijwinkel. Wij hebben voor jou een overzicht gemaakt van boerderijwinkels waar jij terecht kunt voor vers rundvlees, diepgevroren rundvlees, biologische rundvlees en complete rundvleespakketten. Van soepvlees, rundlappen tot aan grote stukken rundvlees voor op de BBQ stukken

Koop je rundvlees in de boerderijwinkel of rechtstreeks bij de boer?

Als je op zoek bent naar heerlijk rundvlees van hoge kwaliteit, dan is een bezoek aan een boerderijwinkel zeker de moeite waard. In een boerderijwinkel kun je rechtstreeks bij de boer terecht voor vers vlees van eigen koeien. In boerderijwinkels verkopen ze het vlees vaak per Denk aan een mooi stukje biefstuk, soepvlees, gehakt tot aan runderlappen. Ook zijn er diverse boerderijwinkels die zelf hun eigen gehaktballen, worst roken, worstenbroodjes maken en het gehakt kruiden.

Ook zijn er boeren die geen boerderijwinkel hebben maar waar je toch terecht kunt voor een mooi stukje rundvlees! Je kunt je dan bij die betreffende boer in schrijven voor een compleet pakket met rundvlees.  De boer maakt bekend wanneer de runderen geslacht gaan worden.  Na het slachten krijg je een datum waarop je het vlees op kan halen. Soms zijn de stukken vlees dan al per stuk verpakt maar bij andere boeren krijg je een krat rundvlees en is het de bedoeling dat je het vlees zelf nog inpakt om het daarna in de vriezer te leggen. Het leuke is dat je zo ook echt goed ziet hoe de dieren op de boerderij leven. Zo is je rundvlees traceerbaar en weet je wat je eet.

Rundvleespakketten met soepvlees ,runderlappen tot aan biefstuk

Er zijn veel rundvleespakketten te koop, maar wat zit er eigenlijk in een rundvleespakket? Nou, het antwoord is simpel alle onderdelen van het rund. Uit een rund gaan meerdere vleespakketten, alle stukken vlees worden verdeeld over de pakketten. Zo komen er bijvoorbeeld meer runderlappen uit volledige koe dan een ossenhaas. Maar meestal moet zit er in een rundvleespakket: gehakt, runderlappen, soepvlees, hacheevlees, mergpijpjes voor het maken van soep, biefstuk, rosbief. Natuurlijk bepaald de boer zelf wat de inhoud van het pakket is, dit kun je natuurlijk vooraf altijd even informeren.

Het mooie van een boerderijwinkel is dat je niet alleen verzekerd bent van vers vlees, maar ook dat je de herkomst ervan kunt achterhalen. Je kunt met de boer praten over hoe de dieren worden verzorgd en welk voedsel ze krijgen. Dit geeft een extra stukje transparantie en vertrouwen in wat je op je bord krijgt.

Daarnaast bieden boerderijwinkels vaak een breed scala aan rundvleesproducten, zoals steaks, gehakt, stoofvlees en nog veel meer. Er zijn zelfs boerderijwinkels die complete maaltijd verkopen.  Je hebt dus genoeg keuze om jouw favoriete gerechten te bereiden of te laten bereiden.

Dus als je op zoek bent naar smaakvol rundvlees met een goed verhaal erachter, breng dan zeker eens een bezoek aan een boerderijwinkel bij jou in de buurt!