Boerderijen in de categorie

Boerderijwinkel

De leukste boerderijwinkels bij jou in de buurt!

Al jouw (h)eerlijke, biologische, maar ook bijzondere streekproducten koop je natuurlijk lokaal in de boerderijwinkel bij jou in de buurt. Of het nu gaat om zuivel of zelfgemaakte kaas, groente en fruit, of lekker mals rundvlees…bij de boer kun je voor van alles terecht. Zoek hieronder verder naar een boerderijwinkel bij jou in de regio.

Sfeervolle boerderijwinkels met veel service!

Wat is er nu leuker dan lekker rondstruinen in een mooie, sfeervolle boerderijwinkel bij jou in de buurt? Waar persoonlijke service nog hoog in het vaandel staat? En je tegelijkertijd ook nog eens je lokale boer ondersteunt? Kopen bij de boer is dus leuk, lekker èn goed tegelijk! Dus ga naar die boerderijwinkel die je in dit overzicht vindt.

Bij de supermarkt vind je asperges uit Spanje of kersen uit Griekenland. Terwijl je deze bij de boer gewoon koopt uit onze eigen Hollandse grond! Dit is niet alleen voordeliger, maar ook nog eens milieuvriendelijker. En vást ook lekkerder! Want de liefde van de boer zit erin….

Boerderijwinkel met biologisch producten

Ook voor een biologische boerderijwinkel kun je op Zoekdeboer terecht! Biologische producten worden verbouwd zonder gebruik te maken van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en genetisch gemodificeerde organismen. De boeren en telers kiezen ervoor om de natuur zoveel mogelijk zijn werk te laten gaan, door zo min mogelijk in te grijpen. Voor biologisch eten en drinken gelden strenge regels omtrent het gebruik van kunstmatige toevoegingen en hulpstoffen, bijvoorbeeld kunstmest om gewassen sneller te laten groeien, bij de verwerking van landbouwproducten. Alleen onmisbare E-nummers van natuurlijke oorsprong zijn toegestaan. Er worden geen chemische kleur,- geur-, en smaakstoffen en andere hulpstoffen toegevoegd. Zo moet het duidelijk zijn waar de ingrediënten precies vandaan komen en is er rekening gehouden met dierenwelzijn. Alle boerderijwinkels met biologische producten hebben we hier opgesomd.

Kun jij niet naar de boer? Dan komt de boer wel naar jou!

Ben je om wat voor reden dan ook helaas niet in de gelegenheid om zèlf naar je lokale boer te gaan, maar wil je wèl graag van zijn producten genieten? Tegenwoordig hebben veel boeren ook een webshop, zodat je online kunt bestellen. Ook zijn er al samenwerkingen tussen boeren, waardoor je met slechts één bestelling bij meerdere boerderijwinkels tegelijk kunt kopen. Meer hierover vind je op onze pagina Online kopen bij de boer.

Korte keten

Het woord korte keten horen we steeds vaker. Met korte keten wordt bedoeld dat de verbinding tussen boer en de consument steeds kleiner wordt. Als je jouw boerenboodschappen bij de boer rechtstreeks koopt voorkom je extra schakels. Doordat deze extra schakels niet nodig zijn geniet jij van heerlijke verse producten, de boer krijgt een nette prijs voor zijn producten. En het is beter voor het milieu. Iets waar iedereen blij van wordt toch?

Boerderijwinkels in elke provincie vind je ze!

Boerderijwinkels vind je echt in alle provincies. Nu is het wel zo dat in de ene provincie minder boerenwinkels zitten dan in de andere. Zo zijn er bijvoorbeeld in Noord-Brabant en Zeeland ontzettend veel boerderijwinkels maar in Flevoland weer wat minder. Maar… er is altijd wel een boerderijwinkel bij jou in de buurt! Hieronder staan de boerderijwinkels per provincie ingedeeld. Noord-Brabant, Zeeland , Flevoland, Friesland, Groningen, Limburg
, Noord-Holland, Overijssel, Zuid-Holland, Gelderland, Utrecht en Drenthe.

Wat kun je allemaal kopen bij de boer

Waar zullen we beginnen? Want dit is echt een hele lijst! Daar gaan we… aardappels, asperges, aardbeien, groenten, fruit, melk, kwark, yoghurt, boter, kaas, eieren. Verschillende soorten vlees zoals varkensvlees, rundvlees en kip. Maar ook diverse sappen en een heleboel streekproducten. Eigenlijk moet je gewoon maar eens een boerderijwinkel binnenstappen en ervaren hoe groot het assortiment eigenlijk wel niet is een boerenwinkel of landwinkel.
Boerderijautomaat
Zijn de openingstijden van een winkel bij de boer voor jou niet ideaal? Er zijn tegenwoordig steeds meer boeren die een boerderijautomaat hebben staan waar je elke dag terecht kunt! Zelfs ’s avonds. Ideaal toch? Bekijk hier of er bij jou in de buurt een boerderijautomaat staat?