Boerderijen in de categorie

Rundvlees

Rundvlees kopen bij de boer

(H)eerlijk rundvlees koop je natuurlijk rechtstreeks bij de boer. Wij hebben voor jou een overzicht gemaakt van locaties waar jij terecht kunt voor vers rundvlees, diepgevroren rundvlees, biologische rundvlees en complete rundvleespakketten. Van soepvlees, rundlappen tot aan grote stukken rundvlees voor op de BBQ stukken

Koop je rundvlees in de boerderijwinkel of rechtstreeks bij de boer?

In boerderijwinkels verkopen ze vaak per stuk het rundvlees van een mooi stukje biefstuk, soepvlees, gehakt tot aan runderlappen. Ook zijn er diverse boerderijwinkels die zelf hun eigen gehaktballen, worstenbroodjes, gehakt kruiden.  Koop je rechtstreeks bij de boer dan is het mogelijk om in te schrijven voor een compleet pakket rundvlees.  De boer maakt bekend wanneer de runderen geslacht gaan worden.  Na het slachten krijg je een datum waarop je het vlees op kan halen. Soms zijn de stukken vlees dan al per stuk verpakt maar bij andere boeren krijg je een krat rundvlees en is het de bedoeling dat je het vlees zelf nog inpakt om het daarna in de vriezer te leggen. Het leuke is dat je zo ook echt goed ziet hoe de dieren op de boerderij leven. Zo is je rundvlees traceerbaar en weet je wat je eet. 

Rundvleespakketten met soepvlees ,runderlappen tot aan biefstuk

Er zijn veel rundvleespakketten te koop, maar wat zit er eigenlijk in een rundvleespakket? Nou, het antwoord is simpel alle onderdelen van het rund. Uit een rund gaan meerdere vleespakketten, alle stukken vlees worden verdeeld over de pakketten. Zo komen er bijvoorbeeld meer runderlappen uit volledige koe dan een ossenhaas. Maar meestal moet zit er in een rundvleespakket: gehakt, runderlappen, soepvlees, hacheevlees, mergpijpjes voor het maken van soep, biefstuk, rosbief. Natuurlijk bepaald de boer zelf wat de inhoud van het pakket is, dit kun je natuurlijk vooraf altijd even informeren.