Alpaca Groningen

Dé Alpacaboerin van het noorden vind je bij Alpaca Groningen!

In het dorpje Opende, op de grens van Groningen en Friesland, vind je Alpaca Groningen, één van de grootste alpacaboerderijen van Noord-Nederland. Sinds 2010 runnen Fokke en Katerina met veel liefde en passie voor hun alpaca’s deze mooie boerderij. Met trots noemt Katerina zichzelf dan ook graag de ‘Alpacaboerin van het noorden’.

Alpaca’s in alle soorten en maten

Bij Alpaca Groningen tref je zo’n 70 alpaca’s aan in de wei of in de stal. Ze zijn er in allerlei kleuren. Van wit, beige, bruin en zwart tot een mengelmoesje. Of je nu alpaca’s wilt aanschaffen als gezelschapsdier of voor de fokkerij, voor beide kun je terecht bij Alpaca Groningen. Vooraf geven ze je uitgebreide voorlichting en achteraf bieden zij ook nazorg, indien nodig.

Zo zul je Alpaca Groningen bijvoorbeeld nooit verlaten met minder dan drie alpaca’s. Waarom niet? Omdat alpaca’s kuddedieren zijn. Ze passen goed op elkaar en eentje is er altijd waakzaam. Bij drie alpaca’s is het goed verdeeld over de dieren. Bij twee alpaca’s zouden ze namelijk op elkaar moeten passen. Met zijn drieën krijgen ze dus ieder meer rust. Heb je thuis al een kudde staan, dan is het natuurlijk een ander verhaal….

Dekken en scheren

Alpaca Groningen biedt ook een dekservice aan. Hiervoor hebben zij meerdere dekhengsten met verschillende bloedlijnen op hun alpacaboerderij. Op alle dekkingen geldt een levend veulen garantie van dertig dagen. Mocht een cria (veulen) binnen die periode helaas komen te overlijden, dan kun je rekenen op een nieuwe dekking van dezelfde (of een gelijkwaardige) hengst.

Verder scheren ze bij Alpaca Groningen hun eigen alpaca’s. Heb jij nu ook alpaca’s, maar kun je ze om wat voor reden dan ook niet zelf scheren? Dan nemen Fokke en Katerina de honneurs graag voor je waar!

En aangezien ze bij Alpaca Groningen dus wèl zelf hun alpaca’s scheren, wordt hier ook weleens een feestje omheen georganiseerd: een scheerdersfeest! Aanschouw met eigen ogen hoe een alpaca geschoren wordt, en koop alpacawol, een lekkere zachte vacht of één van de andere leuke èn lekkere producten bij de diverse kraampjes. Ook is er dan een demonstratie vilten en mag je zèlf iets vilten!

Onder de alpacawol!

Bij Alpaca Groningen verkopen ze allerlei mooie en leuke producten van alpacawol. Zo zijn er vachten in diverse kleuren, maar ook kleding van alpacawol. De kleding komt uit Peru, waar de alpaca zelf oorspronkelijk óók vandaan komt. De collectie bestaat uit (kinder)vesten, poncho’s en sjaals, sokken en sloffen, en lekker warme handschoenen.

De kleding is er in verschillende kleuren en maten. Je kunt het laten opsturen, maar je bent ook van harte welkom om het op de alpacaboerderij te komen passen. Maak hiervoor dan wèl eventjes vooraf een afspraak.=

Verder zijn er nog een aantal andere leuke alpacaproducten te koop, zoals de welbekende knuffels, maar bijvoorbeeld ook paraplu’s. Heel uniek! En voor een goede nachtrust koop je natuurlijk een dekbed gevuld met alpacawol! Deze worden gemaakt in Duitsland, maar wèl van de eigen wol van Alpaca Groningen. Ze zijn hypoallergeen, voor 100% van alpacawol en verkrijgbaar in meerdere maten.

Behalve alpaca’s lopen er nog meer dieren rond op deze alpacaboerderij. Zo vind je hier ook honden, schapen, konijnen, eenden en kippen. De kippen zorgen voor heerlijke verse eieren, die op de boerderij te koop zijn.

Een leuk uitstapje of iets te vieren? Ook dát kan bij Alpaca Groningen!

Wil je iets leuks organiseren als personeelsuitje, familiedag of met de vriendenclub? Ook daarvoor ben je van harte welkom bij Alpaca Groningen! Zo kun je kiezen voor een gezellige high tea. Of wat dacht je van een picknick tussen de alpaca’s? Gewapend met een goed gevulde picknickmand en een kleed mag je zelf een plekje in het weiland kiezen tussen de alpaca’s, de eenden en de kippen. Leuk gezelschap dus!

Ook een barbecue in het weiland tussen de alpaca’s is mogelijk. Voorafgaand aan je high tea, picknick of barbecue, is het uiteraard mogelijk om een rondleiding over de alpacaboerderij te krijgen.

En als klap op de vuurpijl kun je hier ook nog eens je bruiloft vieren! Trouwen tussen de alpaca’s….een must voor de èchte alpaca liefhebbers!

Nog veel meer informatie over Opende op Wikipedia.