Boerderijen in de categorie

Dagje uit bij de boer

Voor een leuk dagje uit ga je gewoon de boer op!

Op zoek naar een leuk dagje uit? Breng dan gewoon eens een bezoekje aan de boerderij! Dat is echt niet alleen leuk voor gezinnen met kinderen….ook voor volwassenen zijn er meer dan genoeg mogelijkheden voor een heerlijke dag op de boerderij. Wij hebben de mooiste, leukste, lekkerste en zelfs educatieve uitstapjes op de boerderij voor je verzameld.

 
 

Wandelen met een alpaca, pony of ezel?

Het lijkt tegenwoordig wel de normaalste zaak van de wereld, dat boeren hun bedrijf openstellen voor burgers en buitenlui om mee te genieten van het bijzondere boerenleven. De mogelijkheden zijn eindeloos….het is maar net, waar je van houdt. Houd je van wandelen, maar wil je wel een keertje ander gezelschap dan je hond? Neem dan een ezelpony of alpaca mee aan de lijn en geniet van een heerlijke wandeling door de natuur met je tijdelijke viervoeter. Kleine kinderen mogen meestal tot een bepaald gewicht ook op de rug van een pony of ezel. Is een pony jou al te klein? Ga dan mee met een heerlijke buitenrit bij een paardenboerderij. Vaak bieden zij ook nog huifkartochten of ritjes met een menwagen aan. Op de meeste alpacaboerderijen kun je nog wel meer dan alleen maar wandelen. Vaak kun je een Meet & Greet met de alpaca’s boeken, waarbij je ze dus ook mag voeren. En wat dacht je van yoga tussen de alpaca’s? Zelfs een picknick in de alpacaweide behoort tot de mogelijkheden!

Lammetjes knuffelen, biggetjes knuffelen of koeknuffelen 

Ben je meer van het knuffelen? Lammetjes knuffelen in het voorjaar en met Pasen kent iedereen wel. Maar wist je, dat je tegenwoordig ook al met biggetjes kunt knuffelen? En, wat ook heel uniek is om mee te maken, is koeknuffelen. Hier zijn speciale workshops voor.

Zelf fruit plukken of bloemen plukken

Superleuk is het om je eigen fruit te plukken bij een fruitboerderij. Naast genieten van het verse fruit, kun je er thuis bijvoorbeeld ook nog een taart, jam of een smoothie van maken. En behalve fruit kun je natuurlijk ook nog bloemen gaan plukken en thuiskomen met een geurig veldboeket om je huis mee op te fleuren. Veel boerderijen hebben tegenwoordig namelijk een pluktuin.

Kinderboerderij of speelboerderij

Met kinderen ga je voor een dagje weg bij de boer natuurlijk naar een kinderboerderij, waar ze de vele lieve diertjes kunnen aaien, knuffelen en voeren. Ook met een speelboerderij zul je ze een groot plezier doen. Hier kunnen ze naar hartelust spelen op de speeltoestellen, rondsjezen op de skelters en traptractors, zandtaartjes bakken in de zandbak en springen op de (air)trampolines. Dit alles, terwijl jij heerlijk geniet van een hapje en een drankje op het boerderijterras. Veelal vind je ook een combinatie van kinderboerderij en speelboerderij. Is het minder mooi weer? Veel boerderijen hebben tegenwoordig ook een speelgelegenheid binnen. Of op de hooiberg in de schuur…. Om hélemaal punten te scoren bij de kids, neem je ze natuurlijk mee naar een ijsboerderij en laat je ze een heerlijk boerenijsje uitkiezen. Uiteraard is dit stiekem óók een beetje eigenbelang….

Rondleiding, schooluitje of workshop? Ook dát kan op de boerderij!

Wil je ook nog iets leren van je bezoek aan de boer? Op veel boerderijen is het mogelijk om een rondleiding over de boerderij te krijgen. Dit kan een rondleiding hoogstpersoonlijk door de boer of boerin zijn. Of door middel van een speurtocht, waarmee je zèlf een ronde over de boerderij maakt. Door middel van vragen en opdrachten zul je een heel stuk wijzer worden. Voor schoolgroepen zijn er zelfs speciale educatieboerderijen. Met de hele klas een leerzaam dagje op de boerderij is toch véél leuker dan de hele dag in de schoolbanken? Je inkopen doe je natuurlijk ook bij de boer, in zijn mooie boerderijwinkel. Geen idee hoe je van al die lekkere producten een heerlijke maaltijd in elkaar moet flansen? Diverse boerderijen bieden al kookworkshops aan. Maar ook creatieve workshops op de boerderij zijn in opkomst! Wat dacht je van je eigen bloemstuk maken van zelfgeplukte bloemen? Een klomp schilderen of een melkkrukje versieren? Dan heb je gelijk een leuk aandenken voor thuis! Ook leuk èn lekker is een wijnproeverij bij een wijnboer. Want zelfs in Nederland maken ze tegenwoordig wijn!

Fietsen van boer tot boer

Heel leuk om te doen is een fietstocht van boer tot boer. In landelijke gebieden vind je vaak meerdere boerderijen bij elkaar in de buurt. Stap dus op de fiets en breng ze allemaal een bezoekje. Ze zijn blij met je komst!