Hoeve Sonneclaer

Card image cap

Fluitenberg
Drenthe

Hoeve Sonneclaer

Prijzen en boeken

Kamperen bij de boer in Drenthe, dat doe je bij Hoeve Sonneclaer!

Tussen de dorpjes Fluitenberg en Echten ligt de kindvriendelijke SVR camping van familie Mul. De  boerderijcamping ligt naast het moderne biologische melkveebedrijf. Hier zijn dus altijd wel leuke klusjes te doen door boeren en boerinnetjes in spé! Het is een kleinschalige camping met 15 kampeerplekken waar je kunt overnachten met je eigen kampeermiddel. Ga je liever voor wat meer luxe? Dan hebben ze ook nog een kampeerveld met 25 luxe FarmCamps tenten.

De kampeerplekken zijn erg fijn gelegen, namelijk rondom het middenterrein met speeltoestellen. Zo heb je goed zicht op de kleine kinderen die lekker genieten in het speeltuintje, terwijl jij voor je tent een mooi boek leest. Even een momentje voor jezelf tijdens je vakantie! In het seizoen worden in de zomermaanden veel leuke activiteiten georganiseerd voor ouders en kinderen.

Regent het een dag? Geen probleem, er is een grote binnenruimte. Hier zullen de kinderen zich óók op een regenachtige dag prima kunnen vermaken!

Hier zullen de kinderen zich niet snel vervelen!

Kinderen beleven hier écht de boerderij, naast het spelen op en rond het erf mogen ze ook de koeien mee uit de wei halen, helpen met melken, dieren voeren en verzorgen en nog veel meer!  Hoeveel gras eet een koe, hoe zwaar is een kip en hoe zacht is een schaap? Op Hoeve Sonneclaer leer je het allemaal.

Koeien, schapen, kippen én pony’s

Op de boerderij hebben ze melkkoeien, schapen, scharrelkippen, geiten, varkens, konijnen en niet te vergeten de pony’s. De kippen scharrelen lekker over het erf, de schapen staan in de wei vlakbij de camping. De koeien worden gemolken met een melkrobot. Vanuit de kijkruimte bij de melkrobot zie je precies hoe dit gaat. Zijn er kalfjes? Dan mogen die door de kinderen worden verzorgd.

Je mag de pony’s verzorgen en voor wie het leuk vindt mag er ook op rijden! In de omgeving van Fluitenberg zitten verschillende maneges waar je pony’s of paarden kunt huren. Ideaal voor pony- en paardenliefhebbers dus!

Ook groepen zijn welkom!

Ook als je niet blijft verblijft op Hoeve Sonneclaer ben je van harte welkom! Heb je zin in een leuke middag? Boek dan één van de leuke activiteiten. Dit gaat je gegarandeerd plezier opleveren! Ze organiseren activiteiten zoals boerengolf, klootschieten, koeknuffelen en een leerzame rondleiding over de boerderij.

Kinderboerderij met speeltuin en terras

Zin in een middag er even uit? Breng dan een bezoek aan Hoeve Sonneclaer. Er is een dierenweide met konijnen, varkens en kippen en een leuk speeltuintje. Terwijl de kinderen zich uitleven geniet jij van een lekker kopje koffie of thee op het terras.  De kans is heel erg groot dat je je bezoek aan deze boerderij afsluit met een ambachtelijk biologisch ijsje! 

In de omgeving van Hoeve Sonneclaer is voor kinderen en volwassenen van alles te doen. Naast mooie fiets- en wandelroutes is er nog veel meer ze hebben er zelfs een pagina voor aangemaakt. Bekijk hier de leuke activiteiten in Drenthe.

Boerderijwinkeltje met (h)eerlijke producten!

Ook voor een mooi stukje biologisch rundvlees, kaas, zuivel en ambachtelijke ijs ben je bij Hoeve Sonneclaer aan het juiste adres. Op het erf hebben ze een boerderijwinkeltje waar deze producten te koop zijn. Handig voor als je verblijft op de camping maar ook als je niet verblijft op de camping ben je hier van harte welkom!

Enthousiast geworden? Benieuwd of er nog een kampeerplaats beschikbaar is of een bezoek brengen aan het terras? Bekijk dan hier de mogelijkheden.

Nog veel meer informatie over Fluitenberg op Wikipedia.

Card image cap

Fluitenberg
Drenthe

Hoeve Sonneclaer

Prijzen en boeken