Boerengolfbaan “Het Landschap”

Zoveel ruimte en lol in de buitenlucht!

In het Drentse dorpje Holsloot tussen en Emmen en Coevorden ligt de boerderij van Familie Brinks. Dit is niet zomaar een boerderij! Op de boerderij worden 100 melkkoeien op een biologische manier gehouden. Naast melkkoeien hebben ze ook nog zo’n 100 stuks jongvee. En nu komt de reden waarom jij echt een keer deze boerderij zou moeten bezoeken.

Bij Boerderij “Het Landschap” organiseren ze allerlei originele activiteiten zoals boerengolf, frisbeegolf, boerenlympics. Voor wie een dag in de schoenen van de boer wil staan is er een spoedworkshop boer of boerin. Ook de rondleiding is zeker de moeite waard om deze boerderij te bezoeken.

Boerengolf

Op de boerengolfbaan met een oppervlakte van maar liefst 8 ha en 10 holes ben je wel even zoet! Met een boeren golfstick, een bal en natuurlijk het wedstrijdformulier loop je richting de golfbaan, daar waar de wedstrijd echt gaat beginnen!

Op de boerengolfbaan spelen twee groepen tegen elkaar van max. 5 personen per groep. Groep 1 slaat de bal vanaf het afslag punt en vervolgens groep 2. De bal die dan het verst van de put verwijderd is, is vervolgens aan slag. Een hole is gemaakt als de bal in de emmer is geslagen.

Alles voor een geslaagd feest!

Alfred weet wel hoe je een gezellig familie,- personeels of vrijgezellenfeest op zijn boerderij kunt vieren! Een feestje waar ze het over een paar jaar nog over hebben. De teambuilding activiteiten die hij bedacht heeft, hebben zijn zoveel mogelijk met een boerentintje! Naast dat je natuurlijk midden in het weiland staat speel je onder andere boerenspelletjes zoals Kruiwagenrace, hooivork gooien, overal hangen en de balenrace. Maar ook rupslopen, brandweerspel, skilopen en A-wandelen. Voor wie nog niet naar huis wil na deze leuke activiteiten is er ook nog de mogelijkheid om te blijven lunchen, borrelen of dineren. Alfred regelt het wel!

Boer of boerin in één dag

Wil jij wel eens ervaren hoe het er nu aan toe gaat op de boerderij? Nou trek je overal maar aan, want Alfred laat je graag een middag meedraaien op de boerderij! Je leert tijdens deze spoedcursus koeien melken, kalfjes voeren en tractor rijden. Dit is niet alleen voor kinderen ontzettend leuk maar de melkput staat regelmatig vol met volwassenen met een grote glimlach op hun gezicht! De cursus is geschikt voor jong en oud.

Frisbee golf

Met je familie vrienden of kennissen een spelletje spelen? Probeer dan eens het spel Frisbeegolf. Frisbeegolf ook wel discgolf genoemd is een variant op het reguliere golfspel. De speler moet in zo min mogelijk worpen een bepaald traject afleggen. Het uiteindelijke doel is een frisbee in een target, een ronde metalen mand met daarboven loshangende kettingen, terecht te laten komen. Frisbeegolf is leuk voor jong en oud!

Voor wie denkt makkie, dat doe ik even… het is echt een uitdaging! Je zult goed de afstand in moeten schatten, het gewicht van de frisbee en de juiste werptechniek toe moeten passen. Ook spelen de weersomstandigheden een belangrijke rol.

kinderfeestje

Op Boerderij “Het Landschap” is van alles te doen voor kinderen! Ze kunnen met hun vriendjes of vriendinnetjes boerengolf spelen, rondkijken op de boerderij, meehelpen met het voeren van de kalfjes, bij het melken van de koeien kijken en helpen. Ook kunnen de kinderen met een koe of kalfje op de foto. Wie wil mag zelfs op een koe zitten. Is het weer wat minder? Dan duik je toch gewoon de knuffelhoek met konijnen in of de speelhoek met binnen zandbak. En een kinderfeestje is pas echt af nadat alle buikjes gevuld zijn met de lekkere frietjes of poffertjes.

Vergaderen op de boerderij

Ook voor serieuze zaken ben je bij Boerderij “Het Landschap” op het juiste adres! Er is een vergaderruimte voor 20 tot 25 personen waar je rustig kunt vergaderen. Wil je de vergadering onderbreken met een lunch? Terwijl jullie genieten van de boerenbuitenlucht dekt Alfred de tafel in, zodat jullie kunnen genieten van een uitgebreide lunch. Zijn jullie klaar met vergaderen dan is het ook leuk om de dag af te sluiten met een activiteit of rondleiding.

Enthousiast geworden over deze leuke boerderij in Drenthe? Bekijk dan hier meer informatie over de activiteiten.

Nog veel meer informatie over Holsloot op Wikipedia.