Boerderijen in de categorie

Varkensvlees

Varkensvlees van de boer

Waar koop je echt lekker varkensvlees? Bij de boer natuurlijk! Er zijn veel boerderijwinkels die varkensvlees verkopen. Ook bieden verschillende boeren hun varkensvlees rechtstreeks aan. Dit gebeurt middels diepgevroren varkensvleespakketten. Doordat je een compleet varkensvlees pakket afneemt, eet je zeer gevarieerd. Van heerlijke speklapjes, hamburgers, fricandeau, braadstuk, bbqworstjes tot aan malse hamlapjes. Hieronder vind je een overzicht waar je terecht kunt voor heerlijk varkensvlees:
 

Mager varkensvlees

Bij varkensvlees denkt men al snel aan vet vlees. Dat is ook logisch want spek en ribben zijn inderdaad erg vet. Maar wist je dat er ook magere stukjes vlees aan het varken zitten? Een varkenshaasje is juist mager en zie je daarom ook in veel dieetboeken terugkomen. Varkensvlees bevat eiwitten, b-vitamines en mineralen zoals zink. Een stukje varkensvlees hoeft dus zeker niet te ontbreken in een gezond voedingspatroon.

Scharrelvarkens

Varkens die dagelijks met hun neus in de modder wroeten.... Dat zijn échte buitenvarkens! Een prachtig gezicht al die wroetende varkens toch? Er zijn al een aantal boeren in Nederland die scharrelvarkens op deze manier houden en het scharrelvarkensvlees rechtstreeks aan de consument verkopen middels diepgevroren pakketten. Ook deze zijn te vinden op deze verzamelpagina.

Mooie grote stukken varkensvlees voor op de BBQ

Heb je een mooie BBQ en zin om eens lekker uit te pakken voor jezelf of je gasten? Haal dan eens een mooi groot stuk varkensvlees bij de boer! Er zijn veel verschillende stukken vlees die geschikt zijn voor op de BBQ. Denk aan Varkenshaas, Karbonades, Procureur, Spareribs, Ham en Varkensrollade. Wat dacht je van een heerlijk broodje Pulled Pork of langzaam gegaarde ham. Dat is het wachten zeker wel waard! Of spareribs die al een dag in de marinade liggen en daarna op jouw BBQ mogen garen. Zo mals dat ze bijna van het bot afvallen. Ik zou zeggen op naar de boer en sla maar wat lekkere stukken varkensvlees in zodat je kunt smullen de komende tijd!