Boerderijen in de categorie

Eieren

Eieren kopen bij de boer

Verse eieren? Die koop je natuurlijk bij de boer! Er zijn al veel eierenautomaten en boerderijwinkels waar jij terecht kunt voor verse eieren. Dus ook bij jou in de buurt. Hieronder een overzicht van boerderijen waar jij verse eieren kunt kopen bij de boer.
Verse eieren koop je natuurlijk gewoon rechtstreeks bij de boer. Dit kan vaak via een eierautomaat bij de boer bij jou in de buurt. Maar ook in bijna alle boerderijwinkels verkopen ze eieren.

Scharreleieren en biologische eieren

Of je nu op zoek bent naar scharreleieren of biologische eieren. Er is altijd wel een boer bij jou in de buurt waar je terecht kunt.

Zijn eieren gezond?

Wist je dat een ei gezien wordt als superfood? Een ei bevat namelijk vitamine A, vitamine D, vitamine B5, B2, B6, B9 (foliumzuur), B12 en fosfor én het is nog lekker ook! Hoe fijn is het om iets lekkers én gezonds te eten? 

Eierenautomaat

Je ziet ze steeds vaker. Eierenautomaten vol met verse eieren. Lekker makkelijk, want je hoeft maar de stoppen voor de automaat en trekt de eieren zo uit de "muur". Het Febo idee maar dan bij de boer. Tegenwoordig zijn er ook genoeg eierenautomaten waar je kunt pinnen. En wordt er in de boerderijautomaat meer verkocht dan alleen eieren.

Boerderijwinkel met eieren

Het assortiment van de boerderijwinkel bestaat vrijwel altijd uit lekkere verse eitjes van de boer. Soms heeft de boer zelf eieren of verkopen ze de eieren van een boer uit de buurt. Dus ook bij een boerderijwinkel kun je terecht voor eieren.

Eieren kopen bij de boer in de buurt

Op zoek naar een boerderij bij jou in de buurt, waar je terecht kunt voor lekkere eieren en allerlei andere gezonde producten? Je vindt het op deze pagina.

Wat kosten eieren bij de boer? Ze zijn vaak goedkoper dan bij de supermarkt!

De eieren bij de boer zijn niet alleen veel verser maar zijn vaak ook goedkoper ten opzicht van de supermarkt. Eieren in de supermarkt kosten vaak rond de 3 of 4 euro voor 10 stuks. Terwijl de prijs van de boer vaak lager ligt. En als jij ze bij de boer koopt dan hoeft de boer de supermarkt niet te betalen voor het verkopen van zijn eieren. Dus ik zou zeggen koop je eieren bij de boer, dan ben je goedkoper uit én je helpt de boer ook nog want zo krijgt hij wel een eerlijke prijs voor z'n eieren.
Er zijn ook eierautomaten waar je meteen een hele tray kunt kopen. Doordat de eieren super vers zijn, kun je ze ook langer bewaren. En hoe meer eieren je koopt in één keer, hoe lager de prijs is. Wie weet heeft je buurman of buurvrouw ook nog eieren nodig. Als je er dan toch bent, kun je die net zo makkelijk meenemen.

Vrije uitloop eieren, biologische eieren en scharreleieren

Er zijn verschillende soorten eieren. Je hebt kleine eieren, grote eieren en dubbeldooiers. Maar wist je dat je aan het ei ook de herkomst af kan lezen? Waar komt jouw ei vandaan en hoe hebben de kippen daar kunnen leven. Dat zie je aan de stempel, die op je ei staat. De stempel begint met een cijfer.  De 0 = biologisch, 1 = vrije uitloop, 2 = scharrel

3 = kooi.

Na het cijfer staan er twee letters, dat zijn de letters van het land. Dus als jij bij een Nederlandse boer je verse eieren koopt zal daar NL staan. Elk pluimveebedrijf heeft een unieke code, deze vind je ook terug in de code en daarna volgt de stalcode. Kortom, je kunt zo achterhalen waar jouw eieren vandaan komen.