Boerderijen in de categorie

Streekproducten

Voor heerlijke streekproducten moet je bij de boer zijn!

Heerlijke streekproducten die koop je natuurlijk bij de boer! Er zijn veel boerderijwinkels waar je terecht kunt voor streekproducten. In elke streek hebben ze hun eigen producten. Door streekproducten te kopen steun je de lokale boeren. Bekijk hier waar je terecht kunt voor streekproducten bij jou in de buurt. 

Streekproducten met hoge kwaliteit

Als je kiest voor streekproducten koop je niet alleen producten van hoge kwaliteit, maar steun je ook de lokale economie. Door streekproducten te kopen, geef je boeren de kans om hun bedrijf te verbeteren en uit te breiden. Dit betekent dat er meer werkgelegenheid is voor mensen in de buurt, en dat er minder verkeer is van vrachtwagens die producten naar verre markten brengen. Bovendien zijn streekproducten meestal duurzamer dan massa-produceerde goederen, omdat ze minder verpakkingen nodig hebben en minder energie kosten om te transporteren. Als je kiest voor streekproducten, kies je dus voor een betere wereld.

Erkend streekproduct

Wanneer je op zoek bent naar een streekproduct, kun je het beste bij de boer kopen. Dit komt omdat de boer zelf het product kent en weet waar het vandaan komt. Echte streekproducten beschikken over een keurmerk

Streekproducten 

Van lekkere jam, stroop, snoep tot aan zuivel. Een streekproduct is een product dat afkomstig is uit dezelfde regio als waar het verkocht wordt. Elke regio heeft dus haar eigen streekproducten. 

Kaas, worst, vlees, melk uit de regio

In Nederland koop je streekproducten bij de boer. Hier koop je producten die komen uit de streek, zoals kaas, worst, melk, vlees en eieren. Het is een erkend streekproduct. Dit betekent dat het product komt uit een bepaalde regio in Nederland. Een streekproduct kun je kopen bij de boer of bij een winkel die streekproducten verkoopt. Winkels die dit soort producten verkopen,  worden ook wel streekwinkels genoemd. Dus als je iets wilt kopen dat komt uit een bepaalde regio in Nederland, kun je het beste naar de boer gaan of naar een streekwinkel of -markt. Je bent dan zeker dat je echt streekproduct krijgt!