Boerderijen in de categorie

BoerenBed

BoerenBed is luxe kamperen bij de boer, maar toch back to basic met een vleugje nostalgie

Een boerderijvakantie bij BoerenBed is er eentje van een klasse apart. Enerzijds verblijf je in een luxe, sfeervol ingerichte tent, waar je alles hebt wat je nodig hebt. Maar anderzijds ga je compleet back to basic door het ontbreken van elektriciteit, verwarming en WiFi.

Olielampen als verlichting, koken op de houtkachel en badderen in de hot tub

Liefhebbers van een vuurtje maken kunnen bij BoerenBed hun hart ophalen. In het midden van je knusse tent staat een mooie houtkachel. En deze is dus níet alleen om je tent te verwarmen….maar ook om op te koken! Van water voor koffie en thee en een gebakken eitje bij het ontbijt, tot soepen en schotels voor het diner. Naast je veranda met picknicktafel en ligstoelen staat een buitenkoker, de zogeheten BakBecue, zodat je ook de hele avond buiten kunt genieten van een heerlijke zelf gekookte maaltijd, de boerenbuitenlucht, de ondergaande zon, de boerderijdieren en je gezelschap. Kaarsen en olielampen zorgen voor de verlichting. En tussendoor dompel je even onder in je houtgestookte hot tub, die je als extra bij kunt boeken. Dit is echt puur genieten….  

Wat wil BoerenBed jou laten beleven?

Dat is eigenlijk heel simpel. Een bijzondere tijd samen, waarin je nu echt eens geniet van elkaar. Geen afleiding van telefoons en IPads, social media, games en televisie. Een back to basic ervaring, maar zonder in te leveren aan luxe en comfort. En dan bedoelen we met luxe geen vaatwasser, televisie of airconditioning. Maar een prachtige tent met een knusse, rustieke zit- en eethoek, een compleet uitgeruste keuken en èchte bedden. En, doordat je kookt op vuur, duurt alles langer….slow-cooking! Bij het Betere BoerenBed kun je dus echt even heerlijk onthaasten en veel intenser van alles genieten. Intussen laat de boer je graag kennismaken met zijn bedrijf en het boerenleven. Alle boerderijen liggen op bijzondere locaties op het platteland en staan garant voor rust, ruimte en genieten. Je vindt de boerderijen van het Betere BoerenBed in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Hieronder staan de BoerenBed locaties onder elkaar. BoerenBed Overijssel, BoerenBed Drenthe, BoerenBed Zuid-Holland, BoerenBed Friesland, BoerenBed Gelderland , BoerenBed Noord-Brabant, BoerenBed Zeeland. Kortom, er is altijd wel een BoerenBed bij jou in de buurt.

Slapen in een BoerenBedstee in jouw BoerenBed Tent

‘s Ochtends word je uitgerust wakker in de echte bedden met heerlijke matrassen en wollen dekbedden. En, leuk voor de kinderen: er is een heuse BoerenBedstee! Verder is er nog een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een slaapkamer met een stapelbed. Voor wat betreft het sanitair kun je kiezen uit drie mogelijkheden. Ten eerste de BoerenBed Tent met privé douche bij de boerderij. Hierbij heeft iedere safaritent dus zijn eigen douche in het warme, sfeervolle sanitairgebouw, waar de BoerenBed sfeer terugkomt door bijvoorbeeld het gebruik van oude staldeuren of een drinkbak als wasbak. Wil je liever niet lopen naar een sanitairgebouw? Kies dan voor de BoerenBed Tent met privé douche naast de tent. Een houten douche midden in de natuur, met warm water, een olielamp als verlichting en uitzicht op het weiland. En het leukste detail: je douchekop is een emmer, waar gaatjes in de bodem zitten! Ga je ècht voor luxe? Kies dan voor een BoerenBed Tent met privé douche ín je tent. Bij deze tent zit er gewoon een complete, verwarmde badkamer aan je tent vast, waar je zó in stapt. Uiteraard zorgen ook hier de olielampen weer voor de sfeervolle verlichting. Overigens hebben alle tenten wèl een eigen toilet.

Met de kids naar BoerenBed!

Ja, want ook de kinderen zullen het hier geweldig vinden! Welk kind wil er nu niet samen met papa een vuurtje stoken? En kinderen en dieren zijn natuurlijk ook altijd een perfecte combinatie. Welke dieren er zijn, is per boerderij verschillend. Maar op iedere boerderij valt er genoeg te knuffelen, aaien, voeren of zelfs mee te wandelen. Ook vind je op alle boerderijen wel skelters en traptractors, speeltoestellen en trampolines, en soms ook de Boeren Spetterpret: een zand- en waterspeelplaats. Lekker kliederen en vies worden, wat wil een kind nog meer? Verder is de wekelijkse pizza-avond natuurlijk een feestje voor de kinderen. De pizza mogen ze helemaal zelf versieren, en de boer bakt hem dan voor ze in de grote houtgestookte pizza-oven. Uiteraard mogen ze ook een pizza voor papa en mama maken! Wil je zelf nu ook een keer pizza’s bakken bij je eigen tent? Vraag dan om een kleine pizza-oven, die bij je tent gezet kan worden.

Nog meer leuke en handige extra’s

Bij BoerenBed kun je verder nog van alles bijboeken om je verblijf nóg aangenamer en leuker te maken. Voor de allerkleinsten zijn kinderbedjes, -stoelen en -boxen beschikbaar. Op sommige boerderijen kun je ook fietsen in alle soorten en maten huren. En in Drenthe kun je zelfs voor een dag een oude trekker huren met een huifkar erachter. Huisdier mee? Dat kan! Wel even van te voren doorgeven. En op sommige boerderijen kun je zelfs je eigen paard meenemen!

Ook aan de inwendige mens wordt gedacht!

En de inwendige mens wil natuurlijk ook wat! Zo heeft iedere boerderij een eigen boerderijwinkel, waar je terecht kunt voor producten van eigen erf, lekkere streekproducten en elke ochtend vers (zelf) gebakken brood. Op sommige boerderijen kun je speciale ‘kookkratten’ bestellen, waarmee je op je eigen houtkachel of BakBecue aan de slag kunt gaan. Ga je een keer voor gemak? Bestel dan een kant-en-klare ovenschotel van de boerin. Leuk voor de kids: het pannenkoekenpakket. Hierin zit werkelijk álles wat je nodig hebt om de pannenkoeken te bakken èn versieren! Dus laat die pannenkoeken maar door de boerenbuitenlucht vliegen! Ga je voor uniek: op sommige boerderijen hebben ze zelfs een kampvuurkar! Deze wordt bezorgd bij je tent, gevuld met alles wat je nodig hebt om zelf soep te maken, brood te bakken, popcorn te poffen, hamburgers en worstjes te grillen….en als je de kar hebt leeggehaald, bereid je dat dus ook allemaal op die kar! Vuurtje maken en koken maar! Slow-cooking en intens genieten ten top! Dit is echt quality time met elkaar….

Ook naar BoerenBed?

Wil jij nu ook graag zo’n authentieke boerderijvakantie bij BoerenBed? Het aanbod aan activiteiten, bij te boeken extra’s en aanwezige dieren verschilt per boerderij. Wil je weten welke BoerenBed het beste past bij jouw gezelschap? Hierboven vind je een uitgebreide beschrijving per boerderij om jullie keus te bepalen! Of klikt op onderstaande banner.