Boerderijen in de categorie

Asperges

Asperges koop je natuurlijk ook bij de boer in de buurt!

Asperges. Ook wel bekend als het “groene en witte goud”. Het Nationale aspergeseizoen start officieel op de tweede donderdag in april. Als ik de eerste aankondigingen “asperges te koop” ziet staan, nou dan start toch wel echt het lente gevoel.

Aspergekwekerij in de buurt

Bij de aspergekwekerij koop je asperges uit de volle grond of uit de kas. Heb je een hekel aan asperges schillen? Dan vraag je gewoon om geschilde asperges. Ook hebben ze bij de aspergekwekerij verschillende soorten kwaliteiten. Zo verkopen ze A-klasse, b-klasse etc. Het is zeker het proberen waard, want als je eenmaal verse asperges hebt gekocht bij de aspergekwekerij wil je niet anders meer!

Aspergeliefhebbers

Vaak worden de asperges op de klassieke manier bereid, asperges met ham, ei en botersaus. Maar er zijn zoveel heerlijke recepten te bedenken met asperges. Zo maak je een lekker romige aspergesoep of zet je zo een 3- of 4- gangen aspergesmenu op tafel. Denk maar eens na over een lekker voorgerecht met asperges, een tussengerecht met asperge, een hoofdgerecht met asperges of een desert met asperges. Nou, dat hoeft niet moeilijk te zijn hoor. Als je nog niet genoeg inspiratie hebt. Kijk hier voor lekkere recepten met asperges.

Asperge zijn erg populair

Asperges zijn een populair product onder de Nederlanders. Elk jaar wanneer de aspergetijd aankomt, willen veel mensen asperges kopen bij de boer. Aspergekwekerijen zijn dan ook druk bezet met het oogsten van dit delicatesse groente. Asperges kunnen worden gegeten op verschillende manieren. Sommige mensen eten het gekookt of gestoomd, terwijl anderen het liever rauw eten. Asperges zijn niet alleen lekker, maar ze zijn ook goed voor je gezondheid. Ze bevatten vitamine A, B en C, en zijn rijk aan antioxidanten. Dus als je asperges wil kopen bij de boer, weet je dat je niet alleen iets lekkers in huis haalt, maar ook iets dat goed is voor je gezondheid.

Aspergetijd van eind april tot begin juni

Aspergetijd is een unieke tijd in het jaar dat iedere aspergeliefhebber naar uitkijkt. Het is de tijd waarin de Aspergekwekerijen hun deuren openen en het publiek toelaten om te genieten van de unieke Asperge smaak. Aspergetijd duurt ongeveer 8 weken, vanaf eind april tot begin juni. Asperges zijn uniek van smaak en kunnen vergeleken worden met een bittere amandel. Asperges zijn rijk aan vitamine B6, foliumzuur, ijzer en kalium. Asperges bevatten ook veel antioxidanten die goed zijn voor de lichamelijke gezondheid. Ontdek Aspergetijd en beleef het zelf!

Biologische asperges van de boer

Ook biologische asperges koop je bij de boer. Diverse aspergekwekerijen verkopen biologische asperges rechtstreeks aan de consument. Naast biologische asperges zijn er ook nog een heleboel andere biologische producten. Hier hebben we een duidelijk overzicht voor gemaakt want op deze pagina vind je alle biologische producten die je kunt kopen bij de boer.