Boerderijen in de categorie

Zuivel

Verse zuivel kopen bij de boer

Verse melk, kaas, yoghurt of kwark je koopt het gewoon rechtstreeks bij de boer. Zo heb je heerlijke verse producten en de boer krijgt er ook nog een goede prijs voor. Bekijk hier waar je terecht kunt voor heerlijke zuivel. 

Waar koop je verse zuivel?

De boerderijwinkel is een fantastische plek om zuivel van de boer te kopen. Vaak leveren zuivelboerderijen de producten aan boerderijwinkels in de buurt. Maar er zijn ook steeds meer zuivelboerderijen die zelf een boerderijwinkel starten. Er zijn allerlei soorten zuivel beschikbaar, van melk en kaas tot yoghurt en boter. De zuivelproducten zijn altijd vers en smaken heerlijk.

Vers en eerlijke zuivel

Dankzij de zuivelboerderij en boerderijwinkel die zuivel verkoopt kunnen we genieten van de lekkerste zuivelproducten zonder ons druk te hoeven maken over de herkomst ervan. Bovendien zijn de prijzen erg redelijk. Kortom: de boerderijwinkel is de perfecte plek om zuivelproducten te kopen!

Kaas van de kaasboerderij

Ook kaas valt onder zuivel. Er zijn in Nederland en België ontzettend veel kaasboerderijen waar jij terecht kunt voor een stukje verse kaas. Van boerenkaas tot boerderijkaas. Ja, je lees het goed. Ook daar zit verschil in. Boerenkaas is gemaakt met rauwe melk en boerderijkaas is op de boerderij gemaakt. 

Hoe vers wil je het hebben?

Koop zuivel bij de boer en je bent verzekerd van versheid. Op een zuivelboerderij zijn ze dagelijks bezig met het melken van koeien, het maken van kaas en het verwerken van melk tot kwark of yoghurt. Het zuivelproduct dat je koopt, is dus altijd verse zuivel. Bovendien is zuivel van de boer vaak een stuk goedkoper dan zuivel in de supermarkt. 

Rauw of gepasteuriseerd

Kaas, kwark, boter en yoghurt zijn zuivelproducten die gemaakt worden van de melk van de koe. De melk kan rauw of gepasteuriseerd gebruikt worden. Gepasteuriseerd wil zeggen dat de zuivel op de zuivelboerderij wordt verhit om bacteriën te doden die ziekte kunnen veroorzaken. Kaas is een zuivelproduct dat is gemaakt van koemelk. Het heeft een unieke smaak en structuur door het gebruik van verschillende bacteriën en schimmels. Kwark is een platte, romige zuivelproduct met een zure smaak. Het wordt gemaakt van fermentatie van koemelk met behulp van melkzuurbacteriën.