Boerderijen in de categorie

Boerderijwinkel

Boerderijwinkel bij jou in de buurt!

Een boerderijwinkel waar jij (h)eerlijke streekproducten kunt kopen bij de boer. Die vind je op Zoekdeboer. Of het nu gaat om melk, eieren, zuivel, zelfgemaakte kaas, groente en fruit, of lekker mals rundvlees…bij de boer kun je voor van alles terecht. Zoek hieronder verder naar een boerderijwinkel bij jou in de regio waar jij je streekproducten kunt kopen bij de boer.

Sfeervolle boerderijwinkel met veel service!

Wat is er nu leuker dan lekker rondstruinen in een mooie, sfeervolle boerderijwinkel vol met prachtige streekproducten bij jou in de buurt? Waar persoonlijke service nog hoog in het vaandel staat? En je tegelijkertijd ook nog eens je lokale boer ondersteunt? Kopen bij de boer is dus leuk, lekker èn goed tegelijk! Dus ga naar die boerderijwinkel die je in dit overzicht vindt. Bij de supermarkt vind je asperges uit Spanje of kersen uit Griekenland. Terwijl je deze bij de boer gewoon koopt uit onze eigen Hollandse grond! Dit is niet alleen voordeliger, maar ook nog eens milieuvriendelijker. En vást ook lekkerder! Want de liefde van de boer zit erin….

In een wereld waarin we steeds bewuster worden van wat we eten, is de populariteit van boerderijwinkels enorm toegenomen. Of je nu op zoek bent naar rundvlees, varkensvlees, kip, groenten, fruit of typische streekproducten. Bij de boer kun je terecht!

Het mooie van boerderijwinkels is dat je direct contact hebt met de mensen die het voedsel produceren. Je kunt vragen stellen over hoe de dieren worden verzorgd en welke duurzame praktijken er worden toegepast. Dit geeft je gemoedsrust en vertrouwen in wat je op je bord krijgt. Kopen bij de boer is daardoor erg populair geworden!

Kopen bij de boer

In de boerderijwinkel kun je boerenproducten kopen die rechtstreeks van de boer komen. Dus als je boerenkip wilt, of boerenkaas, of boerenworsten, ga dan naar de boerderijwinkel! Je bent er altijd welkom, en de boeren zijn er altijd blij mee. Als je iets wilt proberen, vraag dan gewoon of je het mag proeven. De boer zal je met open armen ontvangen. Proef alles wat je wilt, en neem dan een lekker boerenproduct mee naar huis! Kopen bij de boer is leuk, gezond én superlekker!

Kopen bij boer is ook nog eens leuker!

Kopen bij de boer is een unieke ervaring. In plaats van snel in en uit te lopen, kun je genieten van een aangename wandeling door de boerderij en misschien zelfs een praatje maken met de boer. In de boerderijwinkel vind je producten die je nergens anders kunt vinden, zoals verse groenten, fruit, kaas, zuivel en eieren. Kopen bij de boer is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Als je kiest voor boerenproducten, ben je ervoor dat er minder voedsel wordt verspild en dat er minder Co2-uitstoot is. Kortom, kopen bij de boer is een win-winsituatie voor iedereen!

Boerderijwinkel met biologisch producten

Ook voor een biologische boerderijwinkel kun je op Zoekdeboer terecht! Biologische producten worden verbouwd zonder gebruik te maken van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en genetisch gemodificeerde organismen. De boeren en telers kiezen ervoor om de natuur zoveel mogelijk zijn werk te laten gaan, door zo min mogelijk in te grijpen. Voor biologisch eten en drinken gelden strenge regels omtrent het gebruik van kunstmatige toevoegingen en hulpstoffen, bijvoorbeeld kunstmest om gewassen sneller te laten groeien, bij de verwerking van landbouwproducten. Alleen onmisbare E-nummers van natuurlijke oorsprong zijn toegestaan. Er worden geen chemische kleur,- geur-, en smaakstoffen en andere hulpstoffen toegevoegd. Zo moet het duidelijk zijn waar de ingrediënten precies vandaan komen en is er rekening gehouden met dierenwelzijn. Alle boerderijwinkels met biologische producten hebben we hier opgesomd.

Kun jij niet naar de boer? Dan komt de boer wel naar jou!

Ben je om wat voor reden dan ook helaas niet in de gelegenheid om zèlf naar je lokale boer te gaan, maar wil je wèl graag van zijn producten genieten? Tegenwoordig hebben veel boeren ook een webshop, zodat je online kunt bestellen. Ook zijn er al samenwerkingen tussen boeren, waardoor je met slechts één bestelling bij meerdere boerderijwinkels tegelijk kunt kopen. Meer hierover vind je op onze pagina Online kopen bij de boer.

Korte keten

Het woord korte keten horen we steeds vaker. Met korte keten wordt bedoeld dat de verbinding tussen boer en de consument steeds kleiner wordt. Als je jouw boerenboodschappen bij de boer rechtstreeks koopt voorkom je extra schakels. Doordat deze extra schakels niet nodig zijn geniet jij van heerlijke verse producten, de boer krijgt een nette prijs voor zijn producten. En het is beter voor het milieu. Iets waar iedereen blij van wordt toch?

Boerderijwinkels in elke provincie vind je ze!

Boerderijwinkels vind je echt in alle provincies. Nu is het wel zo dat in de ene provincie minder boerenwinkels zitten dan in de andere. Zo zijn er bijvoorbeeld in Noord-Brabant en Zeeland ontzettend veel boerderijwinkels maar in Flevoland weer wat minder. Maar… er is altijd wel een boerderijwinkel bij jou in de buurt! Hieronder staan de boerderijwinkels per provincie ingedeeld. Noord-BrabantZeeland , FlevolandFrieslandGroningenLimburgNoord-HollandOverijsselZuid-HollandGelderlandUtrecht en Drenthe.

Wat verkopen ze in een boerderijwinkel?

Waar zullen we beginnen? Want dit is echt een hele lijst! Daar gaan we… aardappels, asperges, aardbeien, groenten, fruit, melk, kwark, yoghurt, boter, kaas, eieren. Verschillende soorten vlees zoals varkensvlees, rundvlees en kip. Maar ook diverse sappen en een heleboel streekproducten. Eigenlijk moet je gewoon maar eens een boerderijwinkel binnenstappen en ervaren hoe groot het assortiment eigenlijk wel niet is een boerenwinkel of landwinkel.

Boerderijautomaat

Natuurlijk ligt het assortiment ook aan de grootte van de boerderijwinkel want in een boerderijwinkeltje is het aanbod wat kleiner ten op zichtte van een grote boerenwinkel. Zijn de openingstijden van een winkel bij de boer voor jou niet ideaal? Er zijn tegenwoordig steeds meer boeren die een boerderijautomaat hebben staan waar je elke dag terecht kunt! Zelfs ’s avonds. Ideaal toch? Bekijk hier of er bij jou in de buurt een boerderijautomaat staat?

Verse melk kopen bij de boer

Ook voor verse melk kun je terecht bij de boer! Er zijn steeds meer boeren die op hun erf een melktap hebben staan waar jij verse melk kunt tappen. Heerlijke verse rauwe melk, hoe lekker wil je het hebben? Bekijk hier het overzicht van boeren die een melktap hebben staan. 

(Online) Vlees kopen bij de boer 

Wil je graag vlees kopen bij de boer? Dan ben je bij een boerderijwinkel aan het juiste adres. Ook zijn er verschillende boerenproducten die je zelfs online kunt kopen bij de boer.  Van boerenkip, rundvlees, varkensvlees tot aan kalfsvlees. Bestel de boerenproducten online om een heerlijke boerenmaaltijd te maken. Als je rechtstreeks koopt bij de boer, weet je zeker dat je vlees krijgt van de beste kwaliteit. Als je nu eenmaal die verse streekproducten in huis hebt gehaald, wat ga je er dan mee koken? Op de pagina recepten met streekproducten inspireert Zoekdeboer je met allerlei lekkere recepten.  Heel veel kookplezier en natuurlijk eetplezier!