Boerderijen in

Drenthe

In Drenthe zijn superveel leuke boerderijen te vinden. Zoek je een boerderijwinkel met streekproducten of een leuke activiteit in Drenthe bij de boer? Kijk dan eens wat deze provincie te bieden heeft.

Bijzonder in  Drenthe

Slapen in een alpacastal, koninklijk overnachten in de paardenstal, kamperen bij de boer met privésanitair en zelfs een eigen vaatwasser!

De grootste steden van Drenthe

De hoofdstad van Drenthe is Assen . De 5 grote steden van Drenthe zijn Assen, Emmen, Hoogeveen, Meppel en Roden. Allemaal steden die een bezoek waard zijn! Een bezoekje aan de stad combineren met een boerderij? Dan zit je in Drenthe ook goed want  er zijn genoeg gezellige en knusse dorpjes te vinden met boerderijwinkels, logeerboerderijen, alpacaboerderijen, activiteitenboerderijen, boerderijautomaten, melktappen etc.

Boerderijwinkels met streekproducten in Drenthe

In Drenthe kun je ook zeker terecht voor allerlei heerlijke streekproducten. Van bier, sap, vlees, kaas uit de streek tot aan lekkere honing. In Drenthe zie je ook veel streekproducten die het keurmerk DrentsGoed dragen. Dat wil zeggen dat de producten voldoen aan de eisen. De meeste grondstoffen moeten echt uit Drenthe komen. Ook moet het product duurzaam, ambachtelijk en liefdevol bereid zijn dus met respect voor milieu, mens en dier.

Drenthe  staat bekend om de volgende bezienswaardigheden:
Drents museum, Wildlands, Hunebedden en niet te vergeten de prachtige nationale parkenMeer over Drenthe