Boerderijen in

Drenthe

Boerderijwinkels in Drenthe

Wil je graag streekproducten kopen bij de boer in Drenthe? Nou dan zit je in deze provincie wel goed! Er zijn namelijk ontzettend veel boerderijwinkels te vinden waar jij rechtstreeks producten kunt kopen van de boer. Er zijn ook diverse boerderijwinkels die een compleet assortiment aan kunnen bieden omdat ze rundvlees, varkensvlees, zuivel en streekproducten inkopen bij boeren uit de buurt. 

Boeren in Drenthe

Boerderijen zijn een belangrijk onderdeel van het Drentse landschap. Veel boerderijen in Drenthe zijn al generaties lang in hetzelfde gezin . Boerderijen zijn niet alleen belangrijk voor het landschap, maar ze spelen ook een belangrijke rol in het economische leven van Drenthe. Boeren produceren veel van de landbouwproducten die in de provincie worden geconsumeerd, zoals melk, kaas en vlees.  

De grootste steden van Drenthe

De hoofdstad van Drenthe is Assen . De 5 grote steden van Drenthe zijn Assen, Emmen, Hoogeveen, Meppel en Roden. Allemaal steden die een bezoek waard zijn! Een bezoekje aan de stad combineren met een boerderij? Dan zit je in Drenthe ook goed want  er zijn genoeg gezellige en knusse dorpjes te vinden met boerderijwinkels, logeerboerderijen, alpacaboerderijen, activiteitenboerderijen, boerderijautomaten, melktappen etc.

Boerderijwinkels met streekproducten in Drenthe

In Drenthe kun je ook zeker terecht voor allerlei heerlijke streekproducten. Van bier, sap, vlees, kaas uit de streek tot aan lekkere honing. In Drenthe zie je ook veel streekproducten die het keurmerk DrentsGoed dragen. Dat wil zeggen dat de producten voldoen aan de eisen. De meeste grondstoffen moeten echt uit Drenthe komen. Ook moet het product duurzaam, ambachtelijk en liefdevol bereid zijn dus met respect voor milieu, mens en dier. Drenthe  staat bekend om de volgende bezienswaardigheden: Drents museum, Wildlands, Hunebedden en niet te vergeten de prachtige nationale parkenMeer over Drenthe.

Bijzondere boerderijen in Drenthe