Boerderijen in de categorie

Met kinderen

Logeren op de boerderij is gewoon één groot feest voor kinderen!

Je kunt je kinderen hoogstwaarschijnlijk geen groter plezier doen dan met een vakantie op de boerderij. Met alle dieren als animatieteam, een hooistapel als speeltuin en een modderpoel als zwembad is een vakantiepark overbodig! Of het nu gaat om een weekendje weg of een complete vakantie, of dat je kiest voor kamperen, glamping of een huisje….wij hebben hier de leukste boerderijlocaties voor je verzameld.

Boertjes en boerinnetjes in spé

Tijdens een vakantie op de boerderij zullen de kinderen zich geen moment vervelen! Want er is van alles te doen en op veel boerderijen kan de boer wel wat hulp gebruiken van al die kleine boertjes en boerinnetjes. Soms kunnen ze zelfs een boerendiploma halen! Niets leukers dan samen met de boer de koeien uit de wei halen en vervolgens helpen met melken. Pony’s borstelen en ponyrijden, eieren rapen, de diertjes voeren….en die moeten natuurlijk ook allemaal flink geaaid en geknuffeld worden. Helemaal stoer is het natuurlijk, als ze met de boer mee op de tractor mogen. En terwijl de kids zich vermaken op de boerderij, heb jij even lekker een momentje voor jezelf. In een relaxstoel of een hangmat, kopje koffie en een krantje erbij, genietend van de natuur, de dieren, fluitende vogels en het weidse uitzicht. Wat wil je nog meer?

Gezonde producten van de boerderij

Als je verblijft op een boerderij, dan eet je natuurlijk van eigen erf. Begin de dag met een gezond en bewust boerenontbijt. Dus een glas heerlijke verse melk van de koeien, een lekker gekookt of gebakken eitje van de kippen, jam van fruit uit eigen boomgaard en andere bijzondere streekproducten. En voor je groente en fruit duik je natuurlijk gewoon de moestuin in!

Huisdier erbij?

Willen je kids graag een eigen diertje verzorgen tijdens jullie vakantie op de boerderij? Ook dát is bij veel boerderijen mogelijk. Van een eigen konijntje of een kip, tot een pony of zelfs een koe! Een pony is natuurlijk geweldig voor de echte paardenmeisjes (èn -jongens!), want de hele vakantie je eigen pony om te borstelen, pimpen, voeren, knuffelen en mee te wandelen, is natuurlijk de droom van iedere paardenliefhebber. En hoe uniek is het om je eigen koe te mogen melken en een kannetje lekkere melk mee naar je tent of huisje te nemen? Verser kun je het niet krijgen! En behalve leuk, is een eigen huisdier natuurlijk ook nog eens erg leerzaam voor de kids.

Kamperen of glamperen?

Ben je gek op kamperen en zelf de trotse eigenaar van een tent, camper of caravan? Dan boek je natuurlijk gewoon een mooie kampeerplaats op een leuke boerderijcamping. Wil je graag kamperen bij de boer, maar dan toch liever met wat meer luxe en comfort? Daar is wat op bedacht. Glamping! Glamping is een samenvoeging van de Engelse woorden glamorous en camping. En inmiddels dus ook helemaal ingeburgerd in de Nederlandse taal. En wat houdt glamping dan in? Een luxe kant-en-klare tent, van alle gemakken voorzien, inclusief keuken en eigen sanitair. En het grootste voordeel: je hoeft hem dus niet zelf op te zetten! Een bekende organisatie, die deze glamping-vakanties op de boerderij aanbiedt, is FarmCamps. Je vindt door heel Nederland boerderijen, die bij hen zijn aangesloten.

Back to basic glamping

Glamping, maar toch back to basic? Dat kan ook! Hierbij verblijf je wèl in een mooie glampingtent, maar basisvoorzieningen zoals elektriciteit, verwarming, lampen en een fornuis zijn weggelaten. Zorg voor voldoende lucifers tijdens deze vakantie, want het vuur mag opgestookt worden. Steek de kaarsen en olielampen gezellig aan en zet de potten en pannen maar op de houtkachel. Tijdens deze boerderijvakantie ga je echt terug in de tijd. En het mooie ervan is, dat je nog veel intenser van alles èn van elkaar geniet. Een bekende organisatie, die deze authentieke boerderijvakanties aanbiedt, is BoerenBed. Je vindt hun boerderijen door heel Nederland….èn daarbuiten.

Liever muren om je heen?

Niet iedereen houdt van kamperen. Maar dat betekent natuurlijk niet, dat je niet op een boerderij op vakantie kunt gaan. Veel boerderijen bieden namelijk ook andere accommodaties aan. Zoals een chalet, stacaravan, trekkershut, bungalow of vakantiehuis. Vaak wordt ook een combinatie van een camping en vaste accommodaties geboden. Zo is er dus altijd voor ieder wat wils en kan iedereen overnachten bij de boer! Wil je graag op vakantie met Kinderen maar twijfel je nog of de boerderij wel iets voor jou is? Kijk dan eens op website van Vakantie-met-kinderen. Je kunt natuurlijk ook een leuke vakantie combineren met een dagje uit bij de boer. Op Vakantie-met-kinderen vind je de leukste gezinsvakanties in Nederland, Europa en verder weg. Met speciale aandacht voor het reizen met baby, peuter, kids of tieners.