Waleuk, Recreatie- & Kampeerboerderij

Card image cap

Waalwijk
Noord-Brabant

Waleuk, Recreatie- & Kampeerboerderij

Kijk eens Waleuk!

Deze boerderij in Waalwijk heeft wel een heel erg toepasselijke naam, want hier is het écht leuk! Een naam zoals Walekker zou ook zeker niet gek zijn, naast dat je hier heerlijk kunt spelen, blijven slapen en genieten op het terras kun je hier ook terecht voor (h)eerlijke producten. Ook als je hier niet overnacht ben je hier van harte welkom voor een dagje uit! Esther en Pieter heten je van harte welkom op hun Recreatie- & Kampeerboerderij Waleuk in Noord-Brabant.

Spelen in het weiland en de voormalige Jongveestal

Bij Waleuk zullen de kinderen zich niet snel vervelen! Spelen in een grote natuurspeeltuin met tunnel en boomstam-stappen, springen op de grote air-trampoline, heen en weer slingeren over de kabelbaan, glijden van de glijbaan of klimmen en klauteren op de speelrekken. En voor de boertjes in spé is er ook een stoere tractor- skelterbaan gemaakt in de voormalige sleufsilo. In Recreatieruimte De Jongveestal kun je Oud-Hollandse Spelletjes doen bijvoorbeeld tijdens een verjaardagsfeestje. Hoe leuk is dat? !

Beestenboel

Dierenliefhebbers kijken hun ogen uit bij Waleuk. Naast de ruime dierenweide met kalkoenen, kippen, mini-ezel, mini-shetlander, geitjes, schapen staan er ook nog buffels. Ja, echte buffels! Nee, ze zijn niet eng hoor. Ze zijn juist heel vriendelijk. Boer Pieter demonstreert graag wat voor knuffelberen het zijn. Meet and Greet oftewel “Knuffel een Buffel” is mogelijk door vooraf een rondleiding te bespreken. Ook leuk voor bijvoorbeeld een familie-uitje of kinderfeestje dan heb je zeker iets bijzonders op het programma staan.

Boerderijterras met overkapping

Terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn in de speeltuin geniet jij op het terras van het heerlijk zonnetje op je gezicht. Als het tijd is om te eten roep je de kinderen. Voor verse boeren frietjes of de pannenkoeken van Waleuk zullen de kinderen snel aankomen rennen. Op de menukaart staan naast friet en pannenkoeken ook allerlei andere gerechten en natuurlijk ook gerechten bereid met hun eigen buffelvlees.

Een bloemetje voor thuis

In de fleurige bloemenpluktuin van Waleuk pluk je zo een mooi boeket voor thuis voor op de tafel. Zo geniet je niet alleen bij Waleuk maar ook thuis van Waleuk!

Logeren bij de boer

Voor wie tijdens zijn of haar vakantie wil genieten van deze gezellige recreatieboerderij is er goed nieuws. Je kunt hier ook blijven slapen met je eigen tent, caravan of camper. Op het kampeerveld is een speeltoestel met een glijbaantje een kleine zandbak voor de peuters & kleuters. Het kampeerveld is zo opgezet dat je vanaf elke kampeerplek zicht hebt op de kinderen vanuit je voortent. Waleuk is een SVR camping.

Winkelen in het Melktanklokaal

Waar voorheen het melktanklokaal was, is nu de boerderijwinkel gemaakt. In de boerderijwinkel verkopen ze hun eigen buffel- en varkensvlees, kaas, ambachtelijk ijs en diverse streekproducten. Ook voor leuke cadeaupakketjes ben je hier op het juiste adres.

Elke dag geopend

Even snel een boodschapje doen? De boerderijautomaat is 24/7 geopend en is gevuld met buffel- en varkensvlees, kaas en ijs. Wel zo makkelijk toch?

Midgetgolf en buffelgolf

Zin in een potje midgetgolf? Dan ben je hier aan het juiste adres. Lekker midgetgolven midden in het weiland tussen de fruitbomen. Hoe mooi wil je het hebben? Sinds kort is er ook buffelgolf aan toegevoegd. En dat is natuurlijk helemaal in stijl. Ik zou zeggen… laat je verrassen!

Dwalen in een maisdoolhof

Jaarlijks opent boer Pieter rond half juli het maisdoolhof als de maisstengels hoog genoeg zijn. In de Maisdoolhof zit een spannende speurtocht met een educatief tintje verwerkt. Een perfect uitje met kinderen waar ze vanuit allerlei dorpen en steden voor naar Waleuk komen!

Ook leuke uitjes voor volwassenen (al dan niet met kids)

Op de recreatieboerderij van Waleuk is natuurlijk heel veel te doen voor kinderen maar ook voor volwassenen zijn er diverse gezellige activiteiten. Zo kun je een potje midgetgolven midden in het weiland tussen de fruitbomen. Dit doe je met een gewone stick, maar ze hebben sinds kort ook Buffelgolf. Op pad met een Waleuk-trapper of huur een kano en ga eropuit. Een creatieve workshop klompen pimpen. Maar wat dacht je van een fotoshoot met je vriendinnen in het maisdoolhof? Leuk voor nu en leuk voor later.

De BBQ-smoker-avonden zijn ook een aanrader! Tijdens deze avond gaat het grote vlees de BBQ op en maak je op een leuke manier kennis met het heerlijke buffelvlees.

Feest bij Waleuk

Boer Pieter en Esther weten wel hoe je een feestje viert. Heb je iets te vieren? Ze denken graag met je mee of het nou is voor een kinderfeestje, familiedag, teambuildinguitje, babyshower of vrijgezellenfeest. Dit bijvoorbeeld in combinatie met een activiteit vergezeld met verrukkelijke borrelhapjes of andere zoetig- & hartigheden, leuk …..bij Waleuk !

Enthousiast geworden? Esther en Pieter heten je van harte welkom op hun Recreatie- & Kampeerboerderij Waleuk in Waalwijk!

Nog veel meer informatie over Waalwijk op Wikipedia.

Card image cap

Waalwijk
Noord-Brabant

Waleuk, Recreatie- & Kampeerboerderij