Boerderijen in de categorie

Groenten&fruit

Groenten koop je natuurlijk bij de groenteboer maar wat nog meer...?

De groenteboer is een plek waar je alles kunt kopen wat je nodig hebt voor een goede en gezonde maaltijd. Je vindt er groente, fruit, aardappelen, sla en alle andere ingrediënten die je nodig hebt. Maar de groenteboer is meer dan alleen een winkel. De groenteboer weet alles over groenten en heeft alle kennis in huis om je te helpen bij het maken van de beste maaltijd. . Als je nog nooit eerder bij een groenteboer bent geweest, is het tijd om er eens een te bezoeken. Je zult er geen spijt van krijgen!

Ook fruit koop je natuurlijk bij de boer!

Heerlijke verse appels, peren, aardbeien of zachtfruit daarvoor kun je bij de boer terecht. Benieuwd waar jij terecht kunt? Bekijk het op deze pagina.    

Een groenteboer of een boer met groenten?

Het is een vraag die steeds vaker gesteld wordt. "Wat is een groenteboer". Groenteboer, in het kort, is iemand die groenten verbouwt en verkoopt. Een boerderijwinkel waar ze groenten verbouwen en waar ook groenten uit het seizoen verkocht wordt, noem je dus ook een groenteboer.  Rijpe groenten van de boer smaken niet alleen beter, maar ze zijn ook voedzamer. Helaas betekent dit ook dat sommige groenten alleen in bepaalde seizoenen beschikbaar zijn. Als je dus wilt genieten van de lekkerste en voedzaamste groenten, moet je weten wanneer welke groente beschikbaar is. Zo eet je bijvoorbeeld in het voorjaar asperges, zodra het seizoen afgelopen is is het wachten totdat het volgende seizoen weer aankondigt.

Groenten rechtstreeks van de tuinderij

Ook bij een tuinderij kun je terecht voor heerlijke verse groenten. Er zijn zelfs tuinderijen die groenten telen op biologische en biodynamische manieren. Voor een overzicht van tuinderijen kijk je op Zoekdeboer.nl

Ook fruit koop je gewoon rechtstreeks bij de boer

Heerlijke appels, peren, bramen, rode bessen, zachtfruit noem maar op de fruitteler heeft het gelijk. Als je de boerderijwinkel binnen komt lopen en ziet daar alle mooie groenten en fruit liggen dan lijkt het wel op een mooie snoepjes winkel. Je ziet ook dat het assortiment bij een fruitboerderij anders is ten opzichte van de supermarkt. Zo verkopen ze in de boerderijwinkel allerlei verschillende soorten appels terwijl ze in de supermarkt vaak de standaard rassen verkopen zoals Elstar, Pink Lady, Grany Smit etc. Dat is jammer, want juist de andere soorten zijn ook erg leuk.

Zelf fruit plukken of groenten oogsten

Er zijn ook allerlei boeren die gasten ontvangen in hun groenten of fruittuin om zelf te komen plukken. Deze locaties staan ook op Zoekdeboer.nl bij pluktuin. In een pluktuin kun je appels plukken, aardbeien en blauwe bessen plukken of zelf groenten oogsten. Na een dagje zelf plukken in de pluktuin weet je in ieder geval één ding zeker. De groenten en fruit die je op tafel zet zal extra lekker samken! En vergeet ook zeker niet om nog een extra kilo appels te plukken voor een lekkere appeltaart!