Boerderijen in de categorie

Melktap

Echte lekkere verse melk koop je bij de boer!

Verse melk tappen bij de boer via een melktap. Ja, dat kan ook! Steeds meer boeren bieden middels een melktap hun verse melk aan. Een lekker glaasje rauwe melk daar kan de melk van de supermarkt niet tegenop. Gelukkig tap je heel makkelijk een fles rauwe melk middels een melktap bij de boer! Zoekdeboer heeft voor jou een overzicht gemaakt van de melktaps bij jou in de buurt.

Melktappen een leuk uitje met kinderen

Wist je dat melktappen ook een erg leuk uitje is voor kinderen? Een rondje over de boerderij. Wat eet een koe, wat drinkt een koe? Hoeveel liter melk geeft een koe gemiddeld? Erg Leerzaam. Ik weet zeker dat de melk uit de melktap daarna veel lekkerder zal smaken! Probeer het zelf maar eens. Meer leuke uitjes bij de boer?

Houdbaarheid van rauwe melk

Rauwe melk kan nog drie volle dagen worden bewaard. Neem je eigen melkfles mee of koop een fles bij de melktap zelf. Sommige boerderijen met een melktap verkopen ook de flessen maar je kunt natuurlijk ook je eigen goed gereinigde fles meenemen.

Geen onnodig afval

Het voordeel van een glazen fles is dat je deze kunt recyclen. Je hoeft niet na elke liter melk een melkpak weg te gooien. Nee, je spoelt de glazenfles gewoon af en vult deze daarna weer bij met verse melk.

Wat is rauwe melk?

Wat is nu rauwe melk en wat zit erin? Melk bevat van nature eiwitten, gezonde vetten en vele goede vitaminen (A, B1, B2, B6, B12, D, K2 en foliumzuur) en mineralen (calcium, fosfor, magnesium en zink). melktap melk van de boer

Melk van de melktap of uit de boerderijwinkel

Je hebt verschillende soorten melk. Volle romige melk of halfvolle melk. Naast melk uit de melktap worden in veel boerderijwinkels ook flessen melk verkocht. Wil je graag een minder volle melk, dan ga je gewoon naar de boerderijwinkel voor een fles halfvolle melk. Proef je het verschil nog niet zo goed? Ga dan eens naar een zuivelboerderij daar weten ze je het verschil precies uit te leggen! Als je het mij vraagt gaat er niks boven een lekker volle romige melk. Melk waar je een melksnor van krijgt! Wist je dat er zelfs ook melksommeliers zijn?

Biologische melk van de boer

Er zijn ook boerderijen die biologische koeienmelk verkopen via een melktap. Koeien die bij goed weer heerlijk grazen in de wei en bij minder mooi weer in ruime stallen staan. En waar gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest en preventieve geneesmiddelen niet zijn toegestaan.

Koeienmelk en geitenmelk

Naast koeienmelk is er ook verse geitenmelk te verkrijgen. Er zijn mensen die allergische reacties krijgen na het drinken van koemelk. Gelukkig bieden de boeren ook verse geitenmelk aan! Maar als je gewoon fan bent van de smaak van de geitenmelk dan moet je de geitenboerderij ook zeker niet overslaan!

Melk bij de boer is nog goedkoper ook!

Naast dat het veel leuker en lekkerder is dan melk uit de supermarkt. Is melk bij de boer vaak ook goedkoper. Als je melk tapt bij de boer, koop je rechtstreeks. De melk hoeft niet eerst opgehaald te worden, verwerkt te worden in de fabriek en dan ook nog eens naar de supermarkt, waar jij weer de melk koopt. Dus als je goedkope melk wil kopen dan is het verstandig om naar de boer te gaan. Vaak koop je al een liter melk voor 1 euro, dat is echt goedkoper dan in de supermarkt.