Boerderijen in de categorie

Biologisch

Van biologische boerderijwinkels tot aan biologische producten

Of je nu op zoek bent naar een biologische boerderijwinkel of biologische producten. Hier hebben we voor jou een overzicht gemaakt waar jij terecht kunt voor jouw biologische boodschappen.

Producten met het biologisch keurmerk

Biologische producten worden verbouwd zonder gebruik te maken van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en genetisch gemodificeerde organismen. De boeren en telers kiezen ervoor om de natuur zoveel mogelijk zijn werk te laten gaan, door zo min mogelijk in te grijpen. Voor biologisch eten en drinken gelden strenge regels omtrent het gebruik van kunstmatige toevoegingen en hulpstoffen, bijvoorbeeld kunstmest om gewassen sneller te laten groeien, bij de verwerking van landbouwproducten. Alleen onmisbare E-nummers van natuurlijke oorsprong zijn toegestaan. Er worden geen chemische kleur,- geur-, en smaakstoffen en andere hulpstoffen toegevoegd. Zo moet het duidelijk zijn waar de ingrediënten precies vandaan komen en is er rekening gehouden met dierenwelzijn. Meer over het biologische keurmerk lees je hier.

Biologische maaltijdboxen

Er zijn steeds meer biologische maaltijdboxen verkrijgen die je wekelijks kunt bestellen.  Maar ook websites waar je online je eigen biologische boodschappen kunt selecteren en later op kunt halen of thuis kunt laten bezorgen.