Boerderijen in de categorie

Paarden en pony's

Paardrijden, wandelen met een pony of op zoek naar een paardencoach?

Ben je gek op paardrijden? Ga dan mee met een heerlijke buitenrit Kun je niet paardrijden, maar ben je wèl gek op paarden? Vaak bieden ze op een manege ook nog andere leuke uitstapjes aan, zoals wandelen met een pony, huifkartochten of een ritje met een menwagen. Wij hebben hier de leukste boerderijen, waar je kunt paard- en / of ponyrijden, of waar je terecht kunt voor paardencoaching, voor je op een rijtje gezet:

 

Wandelen met een pony

Voor jonge kinderen zijn pony’s natuurlijk super leuk! Uiteraard moet de pony eerst even geborsteld worden en daarna ga je er lekker mee aan de wandel. Kleine kinderen mogen meestal tot een bepaald gewicht ook op de rug van een pony.

Zwemmen met paarden

Bij sommige boerderijen is het zelfs mogelijk om te gaan zwemmen met paarden!

Paardencoaching

Iets héél anders is paardencoaching. Paarden reageren op wat je doet en wat je uitstraalt. Door de reactie van het paard ontdek je hoe jouw eigen gedrag en lichaamstaal invloed hebben op het gedrag van een ander. Een paardencoachsessie is hierdoor perfect voor teambuilding, mensen die iets traumatisch hebben meegemaakt en mensen met een zorgindicatie, zoals bijvoorbeeld autisme. Krijg je geen genoeg van paarden? Er zijn ook veel boerderijen waar je kunt blijven overnachten bij de boer, zodat jij de hele dag tussen de paarden kan zijn. Heb je zelf een paard en wil je graag blijven overnachten met je paard? Ook dat behoort tot de mogelijkheden bij de boer!