FarmCamps BoeBaDoe

Card image cap

Beringe
Limburg

FarmCamps BoeBaDoe

Naar de website

Glamping tussen de koeien bij FarmCamps BoeBaDoe

FarmCamps BoeBaDoe is een gezellige doe-boerderij en bijzondere camping in het Noord-Limburgse Beringe. Je kunt dit schilderachtige speelparadijs voor een dagje bezoeken en genieten van de prachtig natuur, maar het is natuurlijk nog leuker om te kamperen bij de boer. Boer Bart, boerin Floor en hun drie kinderen zorgen dat jij je helemaal thuis voelt!

De vrolijke naam BoeBaDoe komt niet uit de lucht vallen: het staat voor Boer Bart Doet. Maar Bart staat er zeker niet alleen voor. Zijn gezin en de glamping-gasten steken ook met liefde de handen uit de mouwen en helpen bij het melken van de koeien, het verzorgen van de pony’s en het voeren van de kleine dieren.

boebadoe-glamping-boerderijvakantie-logeren-bij-de-boer3
boebadoe-glamping-boerderijvakantie-logeren-bij-de-boer-buiten-spelen

Een boerensprookje in het zuiden van het land

Eerst woonde boer Bart alleen op de boerderij, tot hij via een boerendatingsite de Groningse Floor leerde kennen. Inmiddels woont zij al enkele jaren op FarmCamps BoeBaDoe en is het gezin uitgebreid met dochtertjes Eefje en Vera en zoontje Pim.

Bart en Floor hebben samen de traditionele melkveehouderij omgetoverd tot een bijzondere camping en doe-boerderij waar je heerlijk kunt spelen, tot rust kunt komen en mag knuffelen met de vele dieren die op de boerderij leven.

De leukste loeiende lieverds van Noord-Limburg

Op de boerderij wonen maar liefst honderd koeien en kalfjes die worden gehouden in een familiekudde. De koeien en hun natuurlijke gedrag staan centraal en dat betekent onder andere dat de kalfjes niet bij de moeder worden weggehaald.

De kinderen mogen boer Jan helpen bij het melken en het voeren van de koeien en hem de oren van het hoofd vragen. Daarna weet elk kind voor altijd waar melk echt vandaan komt. De stoere kleintjes kunnen boer Jan ook helpen bij het uitmesten van de koeienstal, dat hoort natuurlijk ook bij het boerderijleven.

Wil je de koeien nog beter leren kennen? Volg dan de workshop Koe & Kalf knuffelen. Het is een unieke kans om deze lieve dieren letterlijk in je armen te sluiten.

boebadoe-glamping-boerderijvakantie-speeltuin
boebadoe-glamping-boerderijvakantie-moestuin

Ponyrijlessen van boerin Floor

Boerin Floor is dol op de koeien, maar misschien is ze nog wel gekker op paarden. Bij FarmCamps BoeBaDoe vind je zes pony’s, twee paarden en de schattige Shetlander Ollie.

Als gediplomeerd Centered Riding instructrice deelt Floor graag haar passie voor paarden en ze geeft dan ook ponyrijlessen aan de gasten. Ervaren of onervaren, jong of oud: iedereen is welkom bij de lessen van boerin Floor!

Vrienden maken voor het leven

Naast de paarden en de koeien leven er ook nog talloze andere dieren op de boerderij. Tijdens het kamperen bij de boer maak je kennis met de aaibare ezels Nora en Lisa, de grappige varkentjes Rudie en Jet en de geiten Loeloe en Rosa. Ook vind je heel veel poesjes, konijnen en cavia’s die dolgraag geknuffeld en gevoerd willen worden.

Eindeloos spelen op het erf

Bij FarmCamps BoeBaDoe kan je overal spelen! Waar je ook kijkt zie je de mooiste speelplekken. De kinderen kunnen zich uitleven in de modderkeuken en de lekkerste modderkoekjes bakken. Ook is er een trampoline, een skelterbaan en genoeg hooi om op te klimmen en in te duiken. De kleine ontdekkingsreizigers kunnen op avontuur in het maisdoolhof of het insectenhotel bewonderen.

boebadoe-glamping-boerderijvakantie-logeren-waterpret
boebadoe-glamping-boerderijvakantie-logeren-bij-de-boer-buiten-spelen

Dompel je onder in Italiaanse sferen

Op het terras van FarmCamps BoeBaDoe staat een echte houtoven. Ongeveer twee avonden in de week verandert boer Bart in een heuse pizzabakker en bakt hij knapperige, goudbruine pizza’s voor de gasten. Je mag de pizza zelf beleggen en hem op het terras opsmullen. Je waant je even op een bijzondere camping in Italië!

Met hoogrode konen marshmallows roosteren

Het kamperen bij de boer is niet compleet zonder een kampvuur. Bijna elke avond maakt boer Jan een knapperend vuurtje. Het is de ideale gelegenheid om de andere gasten te leren kennen en de boerderijverhalen uit te wisselen. FarmCamps BoeBaDoe heeft een enorme voorraad marshmallows zodat de kinderen naar hartenlust marshmallows kunnen roosten – en de volwassen zoetekauwen natuurlijk ook.

Bijzonder overnachten in een safaritent

Wanneer je van glamping houdt, word je bij FarmCamps BoeBaDoe op je wenken bediend. Je kunt kiezen uit acht mooie, schone tenten: de luxe safaritent, de luxe ranchtent of de nog luxere lodgetent of barntent, waarbij je zelfs een eigen badkamer hebt. Naast de tenten ligt een prachtig speelveld, dat door boer Bart zelf is gebouwd. Maar dat is niet het enige dat deze camping bijzonder maakt: vanuit je tent kijk je uit over de uitgestrekte weiden met grazende koeien. Op en top kamperen bij de boer dus!

Om de dag vol energie te beginnen kun je elke morgen een ontbijtje bij de tent laten bezorgen, met als hoogtepunt de verse melk van de boerderij. Ook is er een kleine boerderijwinkel waar je allerlei lekkernijen kunt halen, want bij glamping hoort natuurlijk ook lekker eten.

boebadoe-glamping-boerderijvakantie-logeren-bij-de-boer2
boebadoe-glamping-boerderijvakantie-speeltuin

Een bijzondere camping in een bijzondere omgeving

Met gezellige uitstapjes maak je het glamping-avontuur nog specialer. Noord-Limburg heeft ongelooflijk veel te bieden: ongerepte natuur, indrukwekkende kasteeltuinen en mooie stadjes.

Natuurliefhebbers mogen Nationaal Park De Groote Peel zeker niet overslaan. Dit is een groot, waterrijk natuurgebied op de grens van Limburg en Noord-Brabant. Kinderen kunnen in dit moerasgebied over knuppelpaden en boomstambruggetjes rennen en lekker in de modder stampen. De Groote Peel staat ook bekend om alle mooie vogels die er wonen, dus houd je ogen geopend!

Bij zonnig weer is strandbad BreeBronne de perfecte plek om verkoeling te zoeken in het heldere water, strandkastelen te bouwen op het strand of te smullen van iets lekkers in de strandbar. Waaghalzen kunnen van de meterslange glijbaan glijden en de allerkleinsten kunnen genieten in de ondiepe kinderbaai.

In de buurt van FarmCamps BoeBadoe vind je nog meer speelvertier, zoals attractiepark Toverland met razendsnelle achtbanen en spetterende waterattracties. Wanneer het regent, is de binnenspeeltuin Mattel Play! Sevenum een aanrader. De kinderen kunnen hier spelen, dansen, rolschaatsen en kennismaken met kinderhelden Bob de Bouwer en Brandweerman Sam.

In Noord-Limburg zijn er ook talloze gezellige steden en sfeervolle dorpjes te ontdekken. Een van de hoogtepunten in de regio is het beroemde plaatsje Thorn, dat bekend staat om de witgekalkte huizen. Het historische centrum is adembenemend mooi. Gelukkig zijn er voldoende gezellige terrasjes te vinden om je neer te vlijen en met een drankje van het uitzicht te genieten.

Daarnaast is het historische stadje Arcen een bezoekje waard. Je vindt hier een prachtig kasteel met fleurige kasteeltuinen, waar de kinderen zich een echte kasteelheer of -dame zullen voelen. Heb je na het wandelen lekkere trek? Dan kun je een pannenkoek eten in het Pannenkoekenrestaurant De Bosrand.

Wil jij bijzonder overnachten bij FarmCamps BoeBaDoe? Boek dan een vakantie bij de bijzondere camping van boer Bart, boerin Floor en de kinderen. Zij zorgen voor een onvergetelijke boerderijvakantie midden in de Noord-Limburgse natuur.

Nog veel meer informatie over Beringe op Wikipedia.

Card image cap

Beringe
Limburg

FarmCamps BoeBaDoe

Naar de website