Boerderijen in de categorie

Kinderopvang

Kinderdagverblijf bij de boer

Kinderen lekker buiten, ze genieten van de ruimte om zich heen. Kinderen die rondrijden met een stoere speeltractor, springen in de plassen, hutten bouwen met grote takken, etc. Lekker buiten!
De boer roept: ‘Trek de overalletjes en de laarsjes maar aan, want we gaan de dieren verzorgen’.  Kinderen leren van alles over de dieren. Wat voor geluid maken de dieren, wat eten ze, wat vinden ze fijn en wat vinden ze niet fijn? Spelenderwijs leren ze dus heel veel tijdens een dag op een agrarische kinderopvang.

Moestuin op een agrarische kinderopvang

Samen in de moestuin groente oogsten en daarna buiten een vuurtje maken en heerlijke soep bereiden. De complete beleving zorgt ervoor dat alle kinderen écht genieten van de zelf gemaakte groentesoep. Gegarandeerd dat je de vraag thuis krijgt: ‘mama, wil jij ook van die lekkere soep maken die we bij de opvang ook zelf hebben gemaakt?’. Van al dat spelen bij een agrarische kinderopvang worden de kinderen wel een beetje moe. Tijd voor een lekker middagdutje. Er zijn binnen slaapplekken, maar voor de kinderen die het prettig vinden zijn er ook vaak buiten slaapplekken bij een agrarische kinderopvang. In slaap vallen op het gezang van de vogeltjes die rondvliegen op de boerderij. Slaap lekker! Krijgen je kinderen geen genoeg van het boerenleven? Bezoek dan samen met je kinderen één van de leuke boerderijuitjes bij jou in de buurt

Leren en genieten bij een agrarisch kinderdagverblijf

Een kinderdagverblijf bij de boer, ofwel agrarische kinderopvang is een faciliteit waar kinderen worden opgevangen en verzorgd op een boerderij. Het concept combineert kinderopvang met een landelijke omgeving en biedt kinderen de kans om betrokken te raken bij verschillende boerderijactiviteiten en dierenverzorging. Dit soort kinderdagverblijven wordt steeds populairder vanwege de voordelen die het biedt, zoals:
  1. Natuurlijke omgeving: Kinderen kunnen genieten van een natuurlijke omgeving met veel buitenruimte, groen en frisse lucht.
  2. Educatieve ervaring: Op een boerderij zijn er tal van educatieve mogelijkheden. Kinderen kunnen leren over dieren, gewassen, seizoenen, voedselproductie. Want waar kun je dit beter leren dan op de boerderij zelf?
  3. Dierenverzorging: Kinderen kunnen dieren observeren en helpen bij de dagelijkse verzorging, zoals het voeren van dieren en het schoonmaken van de stallen.  Kinderen genieten hier echt van!
  4. Buitenactiviteiten: Kinderen hebben toegang tot buitenactiviteiten zoals spelen in de natuur, tuinieren, wandelen en verkennen. Dit bevordert lichamelijke activiteit en creativiteit.
  5. Gezonde voeding: Sommige kinderdagverblijven bij de boer produceren mogelijk hun eigen voedsel, zoals groenten en fruit. Dit kan bijdragen aan een gezonde voeding voor de kinderen.
  6. Verbondenheid met voedselbronnen: Kinderen kunnen leren waar voedsel vandaan komt en een beter begrip ontwikkelen van de oorsprong van het voedsel dat ze eten.
  7. Rustige omgeving: Boerderijen zijn vaak rustig en bieden een ontsnapping aan de drukte van stedelijke gebieden, wat gunstig kan zijn voor kinderen en volwassenen.
  8. Sociale interactie: Kinderen kunnen samen spelen en leren met leeftijdsgenoten in een natuurlijke omgeving, wat sociale interactie en samenwerking bevordert.
Het is belangrijk op te merken dat elk kinderdagverblijf bij de boer zijn eigen unieke aanpak en voorzieningen kan hebben, afhankelijk van de specifieke boerderij en de visie van de eigenaren. Bekijk hier de agrarische kinderdagverblijven in Nederland.