Kaasboerderij Schellach

Kaasboerderij met een mooie boerderijwinkel, speeltuin, kinderdagverblijf en b&b

Als je denkt aan Middelburg ,de hoofdstad van Zeeland, dan is de kans groot dat je niet meteen denkt aan een grote kaasboerderij waar ze dagelijks hun eigen kaas en zuivel maken. Nadat je deze omschrijving van de boerderij hebt gelezen is de kans groot dat als jij voortaan een bezoek brengt aan Middelburg je even bij deze boerderijwinkel met boerderijterras en speeltuin langsgaat! Of je wil juist in de B&B blijven overnachten om een bezoek te brengen aan de stad. Je bent van harte welkom op Boerderij Schellach!

Els, Marja en Robbie zijn trotste eigenaar van Boerderij Schellach in Middelburg. Boerderij Schellach is een zeer veelzijdige boerderij. Je kunt hier terecht in de boerderijwinkel voor je boeren boodschappen. Kinderen beleven hier een heerlijke middag in de speeltuin en kunnen een leerzame beleefroute lopen. Er is zelfs een kinderdagverblijf aanwezig. Hoe leuk is dat? Terwijl je zelf hard aan het werk bent, weet je dat jouw kind(eren) de dag van zijn/haar leven heeft op de boerderij. Voor wie Middelburg graag wil ontdekken is het ook nog mogelijk om te blijven logeren bij de boer.  

Boerderijwinkel vol met heerlijke streekproducten

Laten we beginnen bij de kaasmakerij. Dit is niet zomaar een kaasmakerij. Ze maken hier maar liefst 1200 kilo kaas per week. Wie weet hoe kaas gemaakt wordt, weet ook dat al deze kazen regelmatig omgedraaid moeten worden. Gelukkig krijgen ze hierbij hulp van een robot. Via het raam kun je zien hoe dit in zijn werk gaat. Leuk om te zien!

Als je binnenkomt in de sfeervolle grote boerderijwinkel valt meteen je oog op de hoeveelheid kaas. Maar Boerderij Schellach heeft ook een hele eigen zuivellijn van melk, chocomelk, karnemelk, karnedrank tot aan boerenroomboter. Binnenkort wordt dit uitgebreid met eigen yoghurt en vla. De zuivelproducten dragen allemaal het Zeker Zeeuws keurmerk.

Naast de producten die ze zelf maken ligt de boerderijwinkel ook vol met heerlijke producten van boeren uit de buurt. Van brood, bakmixen, vlees, vleeswaren tot aan groenten, fruit en aardappels. Kortom, genoeg streekproducten waardoor jij je wekelijkse boodschappen op één locatie kunt kopen bij de boer. En ben je niet in de gelegenheid om het zelf op te halen? Dan bestel je de boerenproducten gewoon online want dat kan óók!

Voor de feestdagen ben je natuurlijk bij Kaasboerderij Schellach aan het juiste adres. Ze maken erg leuke SinterKAASletters, maar ook kerstpakketten worden met liefde voor je gemaakt.

Logeren bij de boer in Middelburg

Boerderij Schellach heeft er sinds kort ook een b&b bij. Els en Peter zagen dagelijks hoe enthousiast de bezoekers waren over het plekje van hun mooie boerderij. Dat heeft ze doen besluiten om de ruimte te verbouwen tot een B&B. Een tweepersoonskamer met eigen ingang, zitbank en eettafel. Aparte douche en toiletruimte. Buiten heb je nog een terras en grasveld tot je beschikking. De B&B heeft een mooie ligging en toch op 12 min fietsen vanaf de gezellige hoofdstad Middelburg. Els en Peter inspireren je graag met leuke tips wat je allemaal kunt doen in de omgeving. Er is genoeg te beleven!

Uitgebreid ontbijt met streekproducten

Als je bij de boer gaat logeren weet je één ding zeker. Het ontbijt is altijd voorzien van heerlijke producten. Als je de reviews leest over de B&B van Boerderij Schellach dan zie je als rode draad de opmerkingen over het heerlijke uitgebreide ontbijt. Een ideale plek dus als je Middelburg wil ontdekken, maar op een rustige plek wil overnachten.

Spelen in de grote speeltuin bij de boer

Even boodschappen doen zonder de kinderen? Neem ze mee en zodra ze de auto uitstappen is de kans groot dat ze op de grote speeltuin afrennen. En dat is logisch want die ziet er ook erg aantrekkelijk uit met een grote glijbaan, zandbank en al het speelgoed wat er ligt. Zo kun jij even op je gemak rondkijken in de boerderijwinkel.

Neem plaats op het boerderijterras met wat lekkers

Voor de boerderijwinkel is een groot terras waar je kunt genieten van een drankje met iets lekkers. In de koffiecorner kun je terecht voor koffie. De perfecte stop tijdens je fietstocht. Het is erg leuk om als afsluiter nog de beleefroute te volgen. Tijdens de beleefroute mag via de voetstappen zelfstandig door de stallen lopen, overal staat uitleg over de boerderij. En vergeet ook niet even de lieve kalfjes te aaien.

Agrarische Kinderopvang

Overalletjes aan en spelen maar. Bij Kinderopvang de Maneblussertjes vermakenkinderen zich uitstekend. Van kijken bij het melken van de koeien, eieren rapen bij de kippen, kalfjes knuffelen tot aan verse melk halen bij de boerin. Kinderen hebben een leuke dag en leren er ook een heleboel van! Ze mogen zelfs hun eigen fruit in de boerderijwinkel kopen. Hoe leuk is dat?

En? Ben je enthousiast geworden over Kaasboerderij Schellach in Middelburg? Breng dan zeker eens een bezoek, vinden ze leuk!

Nog veel meer informatie over Middelburg op Wikipedia.