Kaas uut Kaasgat

Heerlijke boerenkaas, boerenzuivel en diverse streekproducten

In het dorpje Kruiningen in Zeeland ligt de boerderijwinkel van Marleen genaamd Kaas uut Kaasgat. Jarenlang kocht Marleen haar favoriete kaas bij kaasboerderij Pieterspolder. Totdat deze winkel ermee ging stoppen. En wat doe je dan als je toch wil blijven genieten van heerlijke kaas? Juist, het stokje overnemen. Marleen pakte haar kans en maakte er een groot succes van. Steeds meer mensen uit de omgeving begonnen Kaas uut Kaasgat te ontdekken en dat zorgde ervoor dat het assortiment steeds groter werd. En nu kunnen ze in Kruiningen zeggen dat ze een grote kaaswinkel met allerlei streekproducten rijker zijn.

Kaas, kaas en nog eens kaas

Wat zullen ze toch verkopen in boerderijwinkel Kaas uut Kaasgat? Ja, natuurlijk heerlijke boerenkaas. De kaas die ze in de boerderijwinkel verkopen wordt op een ambachtelijke manier gemaakt bij Kaasboerderij de Westplaat. Van jong, jong belegen, belegen, extra belegen, oud, overjarig, geitenkaas tot aan kruidenkaasjes zoals komijn, fenegriek, brandnetel, Italiaans. En niet te vergeten de schattige babykaasjes

Boerderijwinkel vol streekproducten

Niet alleen kaas verkopen ze bij Kaas uut Kaasgat maar ook de heerlijke boerenzuivel van kaasboerderij de Westplaat zoals melk, yoghurt, karnemelk, kefir, kwark, vla, roomboter, slagroom en crème fraiche. En wie graag een smaakje aan zijn of haar yoghurt, vla, kefir of kwark wil… die zijn er ook volop. Je kunt het zo gek niet bedenken en ze hebben het!

Ook verkopen ze streekproducten zoals sap, jam, pindakaas van de Pindakaaswinkel in verschillende smaken. Van Mei tot en met oktober verkopen ze ook heerlijk ambachtelijk gemaakte boerenijs van kaasboerderij de Westplaat. Van vanille, stracciatella, yoghurt kers, aardbei, witte chocola. Dus ben je lekker aan het fietsen in de omgeving dan is het zeker de moeite waard om hier even te stoppen en een lekker ijsje uit te zoeken. De ijsjes zijn in groot verpakking maar ook in 1 persoonsverpakking te koop.

Een avondje kaasfonduen? Marleen kan in haar kaaswinkel makkelijk de kaas raspen, waardoor jij makkelijk en snel een heerlijke kaasfondue kunt maken. Dus geen inspiratie wat je wil eten? Zet dan gewoon lekker de kaasfondue aan.

Nog veel meer informatie over Kruiningen op Wikipedia.