Boerderijen in de categorie

Kalfsvlees

Kalfsvlees kopen bij de boer

Op zoek naar een heerlijk stukjes kalfsvlees? Bekijk dan op deze pagina waar je terecht kunt om een mooi en eerlijk stukje kalfsvlees te kopen. Voor een mooie kalfsrollade, Vitello Tonato of een ander lekker gerecht, want die zijn er genoeg!

Kalfsvlees voor Vitello Tonato

Grote kans dat je op de menukaart wel eens Vitello Tonato hebt zien staan. Vitello Tonato wordt gemaakt van kalfslende. Er zijn allerlei verschillende soorten recepten te vinden. Zelfs de bekende koks zoals Sergio Herman, Herman den Blijker maken Vittello Tonato graag voor hun gasten. Ik zou zeggen ga naar de boer. Koop een mooie stuk kalfslende en laat je inspireren door de vele gerechten die op het internet te vinden zijn.

Van klein kalfje tot kalf van ongeveer 400 kilo  

Een kalverhouderij kun je eigenlijk zien als een opvang. Op een kalverhouderij komen gezonde kalveren terecht die van een melkveehouderij afkomen. Op een kalverhouderij zorgen ze tot de leeftijd van ongeveer 7 á 8 maanden voor de kalveren.  Dat wil zeggen dat de kalveren bij de kalverhouderij uitgroeien tot zo ongeveer 400 kilo.  Als het kalf uitgegroeid is en ongeveer dit gewicht heeft, worden ze naar de slacht gebracht. Het vlees van de kalveren zorgt voor mager kalfsvlees. 

Kalfsvlees van de boer

Kalfsvlees is vlees van de boer. Het is gezond, duurzaam en smaakt heel erg lekker. Kalfsvlees is mals, sappig en heerlijk van smaak. Kalfsvlees bevat veel eiwitten, vitamines en mineralen.