Boerderijen in de categorie

Kalfsvlees

Kalfsvlees kopen bij de boer

Op zoek naar een heerlijk stukjes kalfsvlees? Bekijk dan op deze pagina waar je terecht kunt om een mooi en eerlijk stukje kalfsvlees te kopen. Voor een mooie kalfsrollade, Vitello Tonato of een ander lekker gerecht, want die zijn er genoeg!

Vers kalfsvlees van hoge kwaliteit

Als je op zoek bent naar kalfsvlees van hoge kwaliteit, dan is het een goed idee om het rechtstreeks bij de boer te kopen. Door bij de boer te kopen, heb je de mogelijkheid om vers vlees te krijgen dat direct van de bron komt.

De boer vertelt je graag meer over het kalfsvlees!

Het kopen van kalfsvlees bij de boer heeft verschillende voordelen. Ten eerste weet je precies waar het vlees vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Je kunt zelfs met de boer praten en meer te weten komen over hun werkwijze en eventuele speciale diëten of voeding die aan de kalveren worden gegeven.

Er is altijd wat te beleven op de boerderij, jij bent welkom!

Daarnaast kan het ook een leuke ervaring zijn om naar een boerderij te gaan en rechtstreeks met de producent in contact te komen. Je kunt zien hoe de dieren worden verzorgd en hoe ze leven, wat bijdraagt aan een bewustere keuze als consument.

Kalfsvlees direct kopen bij de bron

Dus als je op zoek bent naar heerlijk kalfsvlees, overweeg dan zeker om het direct bij de boer te kopen. Het is niet alleen een smakelijke keuze, maar ook een manier om lokale landbouwers te ondersteunen en meer verbondenheid met je voedsel te ervaren.

Kalfsvlees voor Vitello Tonato

Grote kans dat je op de menukaart wel eens Vitello Tonato hebt zien staan. Vitello Tonato wordt gemaakt van kalfsmuis. Er zijn allerlei verschillende soorten recepten te vinden. Zelfs de bekende koks zoals Sergio Herman, Herman den Blijker maken Vittello Tonato graag voor hun gasten. Ik zou zeggen ga naar de boer, koop een mooie stuk kalfsvlees en laat je inspireren door de vele gerechten die op het internet te vinden zijn.

Van klein kalfje tot kalf van ongeveer 400 kilo

Een kalverhouderij kun je eigenlijk zien als een opvang. Op een kalverhouderij komen gezonde kalveren terecht die van een melkveehouderij afkomen. Op een kalverhouderij zorgen ze tot de leeftijd van ongeveer 7 á 8 maanden voor de kalveren.  Dat wil zeggen dat de kalveren bij de kalverhouderij uitgroeien tot zo ongeveer 400 kilo.  Als het kalf uitgegroeid is en ongeveer dit gewicht heeft, worden ze naar de slacht gebracht. Het vlees van de kalveren zorgt voor mager kalfsvlees. 

Kalfsvlees van de boer

Kalfsvlees is vlees van de boer. Het is gezond, duurzaam en smaakt heel erg lekker. Kalfsvlees is mals, sappig en heerlijk van smaak. Kalfsvlees bevat veel eiwitten, vitamines en mineralen.