De plek om lekker eten te kopen, bloemen en fruit te plukken én om een creatieve workshop te volgen

In het Friese dorpje Burgum ligt de boerderij van Annie genaamd “De Zomerschuur”. Een boerderijwinkel én een ruimte waar diverse creatieve workshops gevolgd kunnen worden. Annie is een echte duizendpoot! Of het nu gaat om creatief met eten of creatief met bloemen of met een kwast. Ze kan het gelijk! Haar passie voor eten en bloemen deelt ze graag met haar gasten én natuurlijk heeft ze haar eigen boerderijwinkel dan ook gezellig aangekleed!

In de boerderijwinkel kun je terecht voor kalfsvlees, kaas, groenten & fruit, scharreleieren, kruiden, azijn & salades, diverse toetjes en heerlijke zelfgemaakte jam & chutney. Ook voor diverse leuke cadeautje zoals tasjes van koeienhuiden. De groenten en kruiden komen uit de eigen groenten-en kruidentuin. Hoe vers wil je het hebben?

Groentetas vol met lekkers

Wil je je wekelijks laten verassen? Schrijf je dan in voor de groentetas, zo eet je elke week iets anders en met de seizoenen mee. Geen idee wat je moet bereiden met de groenten die in de tas zitten? Vraag het Annie die heeft altijd wel een leuk en lekker recept.

Boerderijautomaat, zo kun je nog langer shoppen bij De Zomerschuur

Komen de openingstijden van de boerderijwinkel jou niet uit? Dan heb je ook nog de mogelijkheid om gebruik te maken van de boerderijautomaat. In de boerderijautomaat liggen heerlijke producten, natuurlijk niet net zoveel als in de winkel maar wel een wisselend aanbod. Voor de échte sfeer van De Zomerschuur moet je eigenlijk wel een keer de boerderijwinkel bezocht hebben!

Komt tot rust bij De Zomerschuur

De Zomerschuur is tevens een rustpunt, dus als je lekker op de fiets hier langs komt, neem dan zeker even pauze bij De Zomerschuur en geniet van de mooie locatie. Je kunt een kopje koffie of thee zelf pakken én vergeet niet om wat lekkers mee te nemen voor thuis uit de boerderijwinkel of boerderijautomaat.

Kookstudio met pure ingrediënten

Annie weet wel wat lekker is! Ze is dol op koken en deze passie deelt ze graag met haar gasten. Ze heeft een moderne kookstudio laten maken waar je leert wat echt puur koken is! Of je nu wil (leren) koken met kalfsvlees of met heerlijke groenten en kruiden uit de tuin of lekkere tapashapjes wil maken. Annie leert het je graag tijdens de kookworkshop.  Ze heeft zelfs een eigen kookboek uitgebracht!

Geen zin om zelf te koken, maar wel genieten van al het lekkers wat Annie maakt? Kies dan voor de Boergondische proeverijen.

Pluk je verse bloemen en maak er iets moois van!

In de grote bloementuin mag je zelf je eigen verse bloemen plukken om thuis in een vaas te zetten of om creatief mee aan de slag te gaan tijdens een workshop bloemschikken.  

Appels en peren plukken in de boomgaard

De prachtige boomgaard vol met appels- en perenbomen ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook toegankelijk voor gasten. Je mag hier zelfs je eigen fruit plukken. En het fruit is natuurlijk ook weer perfect te gebruiken tijdens een workshop voor het maken van chutneys of jam.

Kortom, De Zomerschuur is zeker een bezoek waard!
Enthousiast geworden over De Zomerschuur, ga dan zeker eens langs, zal Annie leuk vinden!

Nog veel meer informatie over Burgum op Wikipedia.