Boerderijen in

Friesland

In Friesland zijn superveel leuke boerderijen te vinden. Zoek je een boerderijwinkel of een leuke activiteit in Friesland? Kijk dan eens wat deze provincie te bieden heeft.

Bijzonder in  Friesland

Nostalgisch overnachten zonder elektriciteit, zomerkamp op Schiermonikoog, zwemmen met paarden, overnachten in de oude ambachtsschool.

 

De grootste steden van Friesland

De hoofdstad van Friesland is Leeuwarden. De 5 grote steden van Friesland zijn Leeuwarden (Ljouwert), Drachten, Sneek (Snits), Heerenveen(t Hearrenfean) en Harlingen(Harns). Allemaal steden die een bezoek waard zijn! Een bezoekje aan de stad combineren met een boerderij? Dan zit je in Friesland ook goed want er zijn genoeg gezellige en knusse dorpjes te vinden met boerderijwinkels, boerencampings, activiteitenboerderijen, boerderijautomaten, melktappen etc.

De Friese Waddeneilanden

Friesland telt 4 prachtige waddeneilanden, namelijk Ameland, Schiermonnikoog, Terschelling en Vlieland. Allen hebben ze hun eigen leuke activiteiten.

Friesland staat bekend om de volgende bezienswaardigheden:
de mooie vuurtorens, de Friese meren, Planetarium, de noorderhaven. En Friesland staat natuurlijk bekend om de Elfstedentocht!
Meer over Friesland