BinnenInn

Card image cap

Molkwerum
Friesland

BinnenInn

Naar de website

Bij BinnenInn overnacht je in een voormalige Landbouwschool: de enige school, waar je in slaap mag vallen!

Tijdens je vakantie naar school? De kids zien je al aankomen! Maar eenmaal ter plaatse zullen ze je dankbaar zijn. Een school zonder huiswerk, zonder juffen, en zonder regels. Een school met lessen in niks doen, genieten, loslaten en samenzijn. De enige school, waar je zelfs in slaap mag vallen! Bestaat zo’n school dan? Jazeker! Bij BinnenInn overnacht je namelijk in een voormalige Landbouwschool.

BinnenInn-Familiehuis-Landbouwschool

Overnachten op school met vrienden of de hele familie

Op vakantie met je gezin? Of juist met een vriendengroep, al dan niet met kinderen? Een feestelijke gelegenheid met de hele familie? Het is allemaal mogelijk bij BinnenInn, gevestigd in een oude voormalige Landbouwschool in Friesland.

Aan de voorzijde staat het familie-vakantiehuis uit de jaren ‘30, in Art Deco stijl. Hier kun je met 13 personen slapen. Er zijn drie tweepersoons slaapkamers, een éénpersoons slaapkamer en een slaapzolder met wel zes bedden. Leuk als alle kids graag bij elkaar willen slapen!

Aan de achterkant bevindt zich een vleugel uit de jaren ‘50, in vintage stijl, met vijf appartementen en een gezamenlijke grote keuken en woonkamer. Dit is een groepsaccommodatie voor maximaal 24 personen. In één van de appartementen zit een sauna. Deze vleugel is gelegen rondom een grote besloten binnentuin. Hier kunnen de kinderen lekker buiten spelen, net als vroeger….dit is namelijk het voormalige schoolplein!

Overnachten op school met je gezin….bij BinnenInn in Friesland!

Doordat de groepsaccommodatie uit vijf losse appartementen bestaat met ieder een eigen keukentje, badkamer en woonkamer, worden deze in schoolvakanties los verhuurd en kun je hier dus ook gewoon met alleen je eigen gezin op vakantie gaan.

Ieder appartement heeft een ouderslaapkamer op de vide. Drie appartementen hebben een stapelbedstee voor de kids. De andere twee extra grote appartementen hebben een extra slaapkamer èn nog een boomhut of strandhut voor de kinderen. Hoe leuk is dat?

Voor alle accommodaties geldt, dat de bedden zijn opgemaakt bij aankomst. Campingbedjes zijn te leen, hier moet je echter wèl nog even zelf beddengoed voor meenemen. Er zitten goede matrasjes in de babybedjes. Keukenlinnen is aanwezig, handdoeken niet. Op zondag is een late uitcheck mogelijk, oftewel een ‘Lazy Sunday’ bij BinnenInn.

Dwalen door de schoolgangen

Tussen de beide huizen in ligt het woongedeelte van de eigenaren van BinnenInn, Bianca en Edword, en hun Interieuratelier. En dat ze verstand hebben van interieur, zie je terug in het hele schoolgebouw.

landbouwschool

Zowel het voor- als het achterhuis van BinnenInn is zeer stijlvol en met smaak ingericht. Details als ouderwetse schoolborden (ja, krijt dus, geen digi!) en wandkaarten ontbreken natuurlijk niet. In het Familiehuis kun je nog dwalen door de oude schoolgangen, met lockerkasten, schrijftafels met typemachines en telefoontoestellen met hoorn en snoer. Pure nostalgie!

Dieren op de Landbouwschool 

Bij een oude Landbouwschool horen natuurlijk dieren! Die zijn er dan ook genoeg. Zo is er de lieve huishond, een paar kippen en een haan, die ook nog eens af en toe voor kuikentjes zorgen, en een paar wollige schaapjes.

Naast hun eigen poezen Tom & Tom, is BinnenInn in de zomer een pleegadres voor jonge poesjes, die hier tijdelijk verblijven, totdat ze naar hun nieuwe adoptieadres kunnen gaan. Er mag uitgebreid gespeeld en geknuffeld worden met deze schattige kittens.

Nicolien is de lieve Shetlander pony, die graag door de kinderen geborsteld wordt. Ook mogen ze met haar op pad gaan voor een wandeling door het dorp. Kinderen tot 10 jaar mogen op haar rug.

Verder heeft Bianca ook nog een paar paarden. Zij berijdt deze dieren volgens het Natural Horsemanship, wat letterlijk ‘de natuurlijke band tussen mens en paard’ betekent. Hierbij gebeurt het trainen van de paarden op een paardvriendelijke manier. Alles draait om de juiste communicatie tussen mens en paard. Bianca vertelt je er graag alles over. De paarden zijn niet te berijden door gasten.

Genoeg vermaak voor jong en oud bij BinnenInn

Bij BinnenInn zul je je niet snel vervelen! Zowel binnen als buiten is er genoeg vertier. Zo zijn er meer dan genoeg skelters en fietsjes voor de kids, maar ook schommels en stoepkrijt. Vlakbij vind je een jeu de boules baan, voor gezamenlijk vertier. Jeu de boules ballen zijn aanwezig. Ook komt er binnenkort een pluktuin.

Relaxen doe je in de houtgestookte hot tub. Deze wordt heerlijk voor je opgestookt door Bianca en Edword. Gebruik gaat in overleg, aangezien de hot tub voor beide huizen is. In de zomer wordt er ook nog eens een heerlijk blauw zwembad op het erf van BinnenInn geplaatst. Fijn voor de warme dagen!

Zo’n mooie dag kun je dan ook nog eens afsluiten met een lekkere barbecue. Of maak een vuurtje in de vuurton. Hout is aanwezig, maar mag je zelf nog even zagen! En vergeet dus vooral geen marshmallows mee te nemen, of lekkere worstenbroodjes. Een barbecue en vuurton is bij beide huizen aanwezig.

Bij minder mooi weer is er ook binnen nog van alles te doen. Zo is er speelgoed voor de kids, waaronder heerlijk ouderwets houten speelgoed. Ook zijn er kinderboeken en Donald Ducks voor de liefhebbers. Koken doen de kids in het speelgoedkeukentje….en de ouders in de èchte royale woonkeuken, waar genoeg kookboeken aanwezig zijn. In de woonkamer vind je dan ook nog eens leuke gezelschapsspellen.

Gewoon even helemaal niks! En toch ook weer wèl!

BinnenInn ligt in het Friese dorpje Metslawier. Wáár? Ja, dáár dus! Tussen Dokkum en de Waddenzee. Toen Bianca en Edword in 2009 startten met BinnenInn, vroeg iedereen zich eigenlijk verwonderd af wat ze hun gasten dan wilden bieden. ‘Want daar is toch niks, daar in Metslawier?’ ‘Dat klopt!’ zei het stel dan. ‘Maar je hóeft hier ook niks!

Dat het tegendeel waar is, blijkt wel uit alle leuke uitstapjes, die je in deze onontdekte omgeving kunt maken.

Wadlopen, klimmen of tukken?

Zo ligt op een steenworp afstand het dorpje Moddergat, waar je ‘t Fisker Huuske Museum kunt bezoeken.

Door de ligging vlakbij de Waddenzee is een excursie wadlopen eigenlijk een must. Ook kun je mee met een oude viskotter om te aanschouwen hoe het sleepnetvissen in zijn werk gaat. Liever een stoere activiteit? Ga dan op Landrover safari.

En zelfs een dagje naar de Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog is mogelijk door de redelijk korte overtocht (circa drie kwartier). Fietsen kun je huren op de eilanden!

Leuke steden om te bezoeken zijn Dokkum, Leeuwarden en Groningen. In het knusse Dokkum maak je een wandeling over de stadsmuur of ga je suppen in de grachten. In Leeuwarden bezoek je de Aqua Zoo of het Fries Museum. En in Groningen beklim je natuurlijk de Martinitoren, maak je een rondvaart door de grachten en bezoek je het Stripmuseum.

Kriebelbeestjes vind je bij de DoeZoo, bij slecht weer ga je naar Waddenfun, het grootste indoor klimpark van Nederland, en eten doe je bij De Pannekoektrein in Marrum.

In Pieterburen ga je de zeehonden bezoeken. Regelmatig zijn er ook speciale tochten, waarbij zeehondjes worden vrijgelaten op het wad. Hiervoor dien je je vóóraf aan te melden.

En, uniek om te doen: verken de omgeving per tuk tuk! Deze kun je huren bij Tuk Tuk Lauwersoog. Neem een picknickmand mee en ga Friesland een dagje al tukkend ontdekken. En ‘s avonds kun je natuurlijk gewoon weer lekker ‘tukken’ bij BinnenInn….

Nog veel meer informatie over Metslawier op Wikipedia.

Card image cap

Molkwerum
Friesland

BinnenInn

Naar de website