Boerderijen in de categorie

In het Groen/ Vekabo

Vekabo, hier overnacht je In het Groen!

UPDATE: Vekabo heeft een nieuwe naam "in het Groen". Vekabo staat voor vereniging Kampeerboeren. Aangezien er tegenwoordig ook Vekabo vakantiehuizen, B&B's en groepsaccommodaties zijn paste de naam niet meer bij het complete aanbod. De Vekabo locatie's zijn allen middenin het groen, daarom heeft Vekabo besloten om de naam te veranderen naar in het Groen! Bij een locatie van in het Groen ben je dus echt even heerlijk weg van alle drukte en heb je veel ruimte om je heen. Dus puur genieten van het buitenleven. 

Van boerencamping, B&B tot aan luxe vakantiewoning

Vekabo is begonnen met kamperen. Inmiddels heeft In het Groen je nog veel meer te bieden, want naast campings vind je ook diverse bed & breakfasts, appartementen, luxe vakantiewoningen, glamping-accommodaties, tipi's, stacaravans, pipowagens, safaritenten, hooiberghutten, chalets en groepsaccommodaties. Kortom, er is keuze genoeg als je kiest voor In het Groen!

Met een gerust hart op vakantie bij een In het Groen locatie

Om als locatie lid te worden van In het Groen moet je voldoen aan bepaalde kwaliteits- en prijseisen. Eén van de eisen is bijvoorbeeld dat er een wc met douche aanwezig moet zijn voor elke 7 plaatsen. Per 8 plaatsen moet er een afwasplaats zijn en de kampeerplaatsen zelf dienen een minimale grote te hebben van 125 vierkante meter. Elke plaats dient daarnaast voorzien te zijn van een stroom aansluiting van minimaal 4 ampère. Dus als je boekt bij een In het Groen locatie weet je vooraf waar je aan toe bent.

Goedkoop overnachten bij een In het Groen locatie

Er is vastgesteld dat de prijzen voor een overnachting op een aangesloten camping moet liggen tussen de € 2,5 en de € 30,00 per nacht per plaats. Daarnaast is bepaald dat een aangesloten camping minimaal 5 plaatsen moet hebben en maximaal 60 plaatsen mag hebben. Een kleinschalige camping, waar de gastheer of gastvrouw echt tijd heeft om het de gasten naar hun zin te maken.

Altijd wel een boerencamping in de buurt

 

De oorsprong van Vekabo

De oorsprong ligt op het Zeeuwse Walcheren, waar een aantal boeren in 1972 de gedachte had 'Vakantie vieren op de boerderij, dat kan bij ons!' Zo gezegd, zo gedaan. Het groepje boeren dat een kampeervoorziening startte, breidde zich snel uit. Een logische stap volgde: de ondernemers vormden samen een vereniging. Op 6 januari 1981 zag Vekabo het levenslicht. En al snel volgden ook ondernemers in andere provincies. Inmiddels telt Vekabo ruim 750 leden, in binnen- en buitenland. Sommigen leden hebben een actieve boerderij, anderen stellen hun voormalige boerenbedrijf voor je open. Al onze campings en accommodaties liggen middenin 't groen.  Je bent bij In het Groen van harte welkom!