Camping Hakehoeve

Ik ga op vakantie naar Zeeland en ik neem mee….mijn paard!!!

Als je op vakantie gaat bij Camping Hakehoeve in Zeeland, hoef je je geen zorgen te maken over je trouwe viervoeter. En dan hebben we het niet alleen over je hond….nee, ook je paard is van harte welkom op de gezellige, kleinschalige boerderijcamping van Leo en Annie in het Zeeuwse dorpje Ellemeet. Rustig gelegen, midden in de natuur, maar op slechts een paar kilometer afstand van het strand en de bruisende badplaats Renesse. Heerlijke strandritten maken met je eigen paard tijdens je vakantie zijn hier dus aan de orde van de dag.

Friese paarden en Shetlanders bij Camping Hakehoeve

In 1984 gingen Leo en Annie op deze mooie boerderij wonen, zodat ze de ruimte hadden voor hun eigen paardenhobby. Ze zijn de trotse eigenaren van drie Friese paarden en drie Shetlanders. Die staan samen in een weiland. Neem je je eigen paard mee naar Camping Hakehoeve? Daar zijn nog meerdere andere weilanden voor. Een ideale camping voor paardenliefhebbers dus!

Vakantievrienden voor je paard

Wanneer je het boerenerf van Camping Hakehoeve oprijdt, word je al meteen hartelijk ontvangen door boer Leo en boerin Annie. Hierna breng je je paard naar zijn plekje in één van de weilanden. Kan hij ook gelijk kennismaken met zijn nieuwe vakantievrienden. Vervolgens plaats je je caravan of camper op één van de ruime staanplaatsen en kan je vakantie beginnen.

Kamperen met privé sanitair

Camping Hakehoeve beschikt over 25 plaatsen, voorzien van water, elektra en WiFi, en omgeven door hagen en struiken, die voor de nodige privacy zorgen. Er is een modern sanitairgebouw, waar je gratis kunt douchen. Bij acht campingplaatsen is zelfs privé sanitair aanwezig. Al het sanitair wordt keurig netjes schoon gehouden.

sanitair

Alles voor de paarden

Dat de paarden heel belangrijk zijn hier, wordt wel duidelijk door alle voorzieningen voor deze dieren. Behalve de ruime weilanden, is er ook een stal met meerdere boxen en een uitloop naar buiten. Wil je jouw paard ‘s nachts liever niet in het weiland laten staan? Geen probleem, in deze stal is ook plaats genoeg. Hooi en stro zijn inbegrepen, maar uiteraard gaan Leo en Annie ervan uit, dat je je paard zèlf verzorgt. Ook een stapmolen en een ruime buitenbak zijn aanwezig.

Geen caravan, wèl een paard?

Heb je nu geen eigen camper of caravan, maar wil je hier wèl graag op vakantie met je eigen paard? Dat is geen probleem, want Camping Hakehoeve heeft ook nog twee mooie zespersoons appartementen. De appartementen zijn van alle moderne gemakken voorzien en hebben in totaal drie slaapkamers, verdeeld over twee verdiepingen. Beide appartementen hebben een zonnig en beschut privé terras.

appartement-zeeland

Help, de boer is klusser!

Tijdens het zomerseizoen is Leo’s broer Adrie ook aanwezig op de camping, samen met zijn vrouw Miep, om Leo en Annie te helpen met alle hand- en spandiensten.

Om het nog maar niet te hebben over hun zoon Mark, die ook met zijn gezin op de boerderij woont. Inmiddels regelt hij zo’n beetje het hele reilen en zeilen bij Camping Hakehoeve. Maar daarnaast houdt hij er ook nog eens de Praxis in Renesse op na! Da’s nog eens handig….een handige boer!

Pony’s, marshmallows en voetballen

Neem je, behalve je paard, ook nog je kinderen mee? Ook díe hoeven zich niet te vervelen bij Camping Hakehoeve. Zo is er een speeltuintje met schommels, glijbanen en een grote trampoline aanwezig. En een ruim voetbalveld met doeltjes, voor de voetballiefhebbers. Ook zijn er skelters, waarmee de kids over de camping kunnen crossen.

De drie Shetlanders van Leo en Annie mogen ze uitgebreid borstelen. Verder neemt de kleindochter van Leo en Annie, die zelf gek is op ponyrijden, de kids ook graag mee voor een ponyritje over de boerderij.

En boer Leo of boer Mark neemt ze dan juist graag weer mee voor een ander leuk ritje…..namelijk op de skelter achter de grasmaaier! Met zijn allen in een treintje!

Ook worden er geregeld kampvuuravonden gehouden….lekker marshmallows roosteren boven het vuur!

Zeeland verkennen vanaf Camping Hakehoeve

Camping Hakehoeve is heerlijk rustig gelegen, maar toch op een steenworp afstand van de badplaats Renesse, het strand, het Grevelingenmeer en de Oosterschelde. Het ideale uitgangspunt voor liefhebbers van een fiets-, strand- of watersportvakantie. En een paardrijvakantie natuurlijk!

Ben je meer een stadsmens? Bezoek dan de sfeervolle oude stadjes Zierikzee, Veere en Middelburg, met hun leuke winkeltjes en gezellige restaurantjes en terrasjes.

Ben je hier met kinderen? Vanuit Zierikzee vertrekken boottochten om zeehondjes te kijken. En in Middelburg vind je het leuke, kleinschalige familiepretpark Mini Mundi. 

Voor jonge kinderen is het Kabouterbos in Renesse erg leuk.

Bezoek nog méér leuke boerderijen vanaf Camping Hakehoeve

Ga je graag op boerderijbezoek? Maak dan een leuke fietstocht vanaf Camping Hakehoeve langs diverse boerderijen. Zo vind je in Kerkwerve Vleesboerderij Boot en Visboerderij van den Hoek. Koop een heerlijk mals stukje vlees of lekkere verse vis en geniet ‘s avonds van een gezellige barbecue op de camping.

Bij Boomgaard De Zoete Kers in Noordwelle vind je in de boerderijwinkel allerlei heerlijke soorten fruit uit eigen boomgaard en diverse soorten sappen, siropen, kazen en andere lekkere streekproducten. In en rond de boomgaard scharrelen ook diverse leuke diertjes rond. Bij Landwinkel De Zelke in Zierikzee mag je zelfs je eigen kersen plukken in de boomgaard! Voor de kids is er ook een leuk speeltuintje met wat speeltoestellen en een trampoline en daarnaast een hertenweide.

Voor een lekker kopje koffie of thee met huisgemaakte taart of een lichte lunch maak je een tussenstop bij Theetuin De Stokroos in Nieuwerkerk. Er is een speeltuin bij voor de kids en er zijn pony’s.

Vekabo Camping

Overigens is Camping Hakehoeve aangesloten bij de Vekabo (Vereniging Kampeerboeren).

Op een Vekabo Camping verblijf je altijd midden in het groen. Dat klopt aardig bij Camping Hakehoeve! Overigens is de overbuurman van Leo en Annie één van de initiatiefnemers van de Vekabo.

Nog veel meer informatie over Ellemeet op Wikipedia.