Dagje uit met kinderen: Fruitplukken in Zierikzee

Op een zonnige woensdagmiddag rijden we met ons gezin naar Zierikzee. Voor de kinderen kan het autoritje niet snel genoeg gaan. Want: bij de Zeeuwse landwinkel De Zelke mag je in hun kersenboomgaard zélf fruit plukken. Wij hadden ons aangemeld in de kersentijd.

fruitplukken-de-zelke-zeeland

Aangekomen bij Landwinkel De Zelke worden de kinderen nóg enthousiaster bij het zien van de speeltuin. Een grote trampoline, twee leuke speelhuisjes met glijbanen en ook nog eens schommels… Die zijn wel even zoet. Ik meld me in de winkel en we krijgen een mandje mee en bakjes om de geplukte kersen in te doen. Arie Brouwer, boer en eigenaar van deze Landwinkel loopt met ons allen naar de kersenbomen. ”Wow, mama hier hangen veel kersen. En hier en hier.” Wat een enthousiasme. Heerlijk, het is nu al een geslaagde activiteit.  

Kersen plukken bij Landwinkel de Zelke

Na een korte uitleg mogen we zelf kersen gaan plukken in de enorme pluktuin. Voordat de boer terugloopt zegt hij tegen de kinderen “Wel een paar kersen proeven hoor, want je moet wel weten of ze lekker zijn.” Nou, dat zorgt voor een grote glimlach bij alle drie de kinderen en is niet tegen dovemans oren gezegd. Het is hier een grote gezonde snoepjeswinkel. Vanuit mijn ooghoek zie ik mijn dochtertje genieten van een grote kers. Het sap belandt niet allemaal in haar mondje. Een tip als je dit leuke kersenpluk-uitje gaat doen: zorg voor oude kleding.  

De kinderen plukken enthousiast de lekkere Zeeuwse kersen. “Hier hangen er veel. Wow, deze zijn groot. Nee kijk hier, deze zijn nog mooier.” We vullen twee grote bakken met de zongerijpte, sappige kersen. Meer dan genoeg om thuis lekker verder te genieten!

fruitplukken-de-zelke-zeeland

Mooie ruime Landwinkel in Zierikzee

Op naar de winkel waar nog meer fruit en sap van het eigen bedrijf te koop is. Maar deze mooie Landwinkel heeft een heel ruim assortiment. Zuivel, groente, fruit, vruchtensap, noten, vlees, leuke accessoires, mosterd, wijn en allerlei andere streekproducten. We gaan niet met lege handen naar huis, want o wat verkopen ze hier mooie producten!

fruitplukken-de-zelke-zeeland

Ook voor de kinderen is het hier een feestje!

De kinderen vermaken zich ondertussen weer in het speeltuintje. Als ik even naar buiten loop om te kijken of alles nog oké is, zie ik dat mijn dochtertje vol aandacht kijkt naar de schattige hertjes naast de speeltuin. Tja, wie kan deze Bambi’s weerstaan?

fruitplukken-de-zelke-zeeland
fruitplukken-de-zelke-zeeland

Voordat we weer in de auto stappen lopen we nog naar de grote vijver. Zouden er vissen in zitten? Op het moment dat ik dit vraag komen er twee grote vissen op ons af. Kun je je de enthousiaste kreten van vooral onze twee zoontjes voorstellen?

Op de vraag van één van de jongens of we hier nog een keer naar toe gaan, antwoordt het gehele gezin tegelijk met ‘Jaaa…’, gevolgd door ieders lach. Een betere woensdag kunnen wij ons niet voorstellen.

Dus wil je je boodschappen halen bij Landwinkel de Zelke in Zierikzee? Neem gerust je (klein)kinderen mee want die vermaken zich hier ook uitstekend – fruit plukken is perfect voor een dagje uit met kids en ze leren ook nog eens waar ons fruit vandaan komt! 

Meer informatie over Landwinkel de Zelke in Zierikzee vind je op  www.zoekdeboer.nl 

Dagje uit met kids fruitplukken – Het is zo fijn op de boerderij

Laat een Reactie achter