Boerderijen in de categorie

FarmCamps

FarmCamps: de leukste boerderijvakantie voor kinderen!

Een boerderijvakantie van FarmCamps staat garant voor veel plezier bij de kids en genieten voor de ouders. Kamperen wordt hier glamping door de mooie luxe safaritent, die al kant en klaar op jullie komst staat te wachten. En met de vele dieren als welkomstcomité begint jullie vakantie meteen goed!

Kindvriendelijk vakantie met luxe.

Door heel Nederland vind je boerderijen, die bij FarmCamps zijn aangesloten. Behalve dat zij nog een actieve boerderij zijn, ontvangen zij ook graag gezinnen voor een leuke boerderijvakantie, om hen kennis te laten maken met het boerenleven. FarmCamps is vooral gericht op gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Hun doel is om kinderen spelenderwijs de natuur en het boerenleven te laten ontdekken. Want nee….melk komt niet uit de supermarkt! Lees verder.

Korting op jouw FarmCamps verblijf via Zoekdeboer

Met de actiecode: AFFC24ZDB ontvang je 30 euro korting op je verblijf in 2024 en 2025. Én de huur van de kinderoveralletjes is gratis.
Benieuwd of jouw favoriete locatie nog beschikbaar is? Tijdens je vakantie een dagje uit bij de boer?

Luxe overnachten bij de boer!

Op de boerderijen van FarmCamps vind je vijf verschillende soorten tenten. Dit kan wèl per boerderij verschillen. Je kunt kiezen uit een luxe Safaritent, Farmtent, Ranchtent, Lodgetent en Barntent. Alle tenten zijn er in 4- of 6-persoons, met een gezellige leefruimte en twee of drie slaapkamers. De Safaritent is de meest eenvoudige variant. Die heeft wel een eigen toilet, maar geen warm water en geen douche. Hiervoor kun je naar het verwarmde sanitairgebouw. Bij elke volgende tent ga je weer een stapje luxer. Van warm water tot een douche tot zelfs een bad. En niet zomaar een bad. Deze bevindt zich namelijk in een èchte paardentrailer naast je tent, de Hooi Hooi Badtrailer! In alle tenten is een Jumbo Spellenkist aanwezig voor de kids. En in de Lodgetent hebben ze nog iets extra’s bedacht voor de kinderen: het Hooihuys van Saartje Prum, een bed en speelhuisje tegelijk. Beneden slapen, boven spelen! De Barntent heeft dan weer een Hooi Hooi Slaapzolder, met een stapelbed van wel drie verdiepingen hoog. Overige extra’s, die je kunt verwachten, zijn een barbecue, een buitenhaard, een hangmat tot zelfs een vaatwasser. Hoe luxer de tent, hoe meer extra’s er zijn. Verder is er nog van alles bij te boeken. Wil je dat bij aankomst je bedje al gespreid is? Boek dan de Boeren Beddenopmaak. Ook kun je een handdoekenpakket, een babypakket en kinderoveralls erbij huren. En wil je niet zelf in de keuken staan? Reserveer dan een ontbijt aan je tent of een Boeren BBQ! Benieuwd hoe wij FarmCamps hebben ervaren? Wij zijn bij FarmCamps op Flakkee geweest. Lees hier het reisverslag. Zoekdeboer logeert bij... FarmCamps op Flakkee

Met Pasen naar FarmCamps

Met Pasen kun je dan nog het Paasbest Arrangement bijboeken. Dan krijg je op eerste paasdag een goed gevulde ontbijtmand bij je tent bezorgd. De kids mogen zelf eieren verven. En uiteraard ontbreekt het paaseieren zoeken niet aan het programma! Wij hebben dit zelf ook gedaan. Lees hier onze ervaring Bij FarmCamps tijdens het paasweekend.

Vervelen? Niet bij Farm Camps!

Voor de kids er van alles en nog wat te doen op de boerderijen van FarmCamps. Uiteraard zijn er heel veel dieren. Koeien en kalfjes, paarden en pony’s, geiten en schapen, varkens en alpaca’s, kippen en konijnen, honden en poezen….bij iedere Farm Camps boerderij is het weer anders. Op sommige boerderijen kun je een eigen konijntje bij je safaritent krijgen. En wat dacht je van een eigen verzorgpony?! De kinderen mogen de boer met van alles en nog wat helpen. Koeien uit de wei halen en daarna melken, lammetjes een flesje melk geven en diertjes voeren, pony’s borstelen en dan natuurlijk ponyrijden. Helemaal leuk is het natuurlijk, als ze een rondje met de boer mee op de tractor mogen.

Boeren Paspoort voor de boertjes en boerinnetjes in spé

Bij aankomst krijgen jullie eerst een Toer de Boer, oftewel een boerenrondleiding. En de kinderen krijgen een Boeren Paspoort. Hierin staan allemaal leuke opdrachten, die ze op de diverse FarmCamps boerderijen uit kunnen voeren. Na elke opdracht krijgen ze een stempel en het eind van de vakantie een Boerendiploma. Het Boeren Paspoort kunnen ze vervolgens weer meenemen op een volgende FarmCamps vakantie. Want in totaal staan er wel zo’n 50 leuke opdrachten in. Wie krijgt hem helemaal vol? Ook is er genoeg speelgelegenheid op de boerderijen van FarmCamps. Trampolines, een zandbak, speeltoestellen en veel skelters en traptractors zorgen voor veel vermaak. Bij minder mooi weer kunnen de kids de Hooi Hooi Speelschuur induiken. Helemaal stoer is de Tractor Banden Klimtoren.

Leuke activiteiten voor groot en klein!

Op alle FarmCamps boerderijen worden super leuke activiteiten aangeboden. Maar deze verschillen per boerderij. Zo kun je op een alpacaboerderij gaan wandelen met de alpaca’s of picknicken in de alpacawei. En op de ponyboerderij kun je ponyrijden, pony’s pimpen of een hoefijzertje versieren. Op de schapenboerderij mag je helpen een schaap te scheren en ga je een schaapje knutselen van ècht schapenwol. Ook duikt de boerin vaak de keuken in met de kids. Bijvoorbeeld om zelf vla te maken of wafels te bakken. Op sommige boerderijen wordt een pizza-avond georganiseerd of een boerenfrietavond. Of een kampvuuravond met gitaarmuziek. Ook activiteiten als boerengolf en klootschieten zijn mogelijk. En een huifkartocht is natuurlijk ook altijd leuk!

Ook naar FarmCamps?

Wil je weten welke FarmCamps boerderij het beste past bij jouw gezin? Op Zoekdeboer vind je een uitgebreide beschrijving per boerderij om jullie keus te bepalen!