Boerderijen in

Zeeland

Boerencamping aan zee

Wie geniet er nu niet van? Even uitwaaien aan zee. Luisteren naar het rustgevende geluid van de golven terwijl je een strandwandeling maakt. Een dagje uit in Zeeland is natuurlijk al ontzettend fijn maar overnachten in Zeeland is natuurlijk nóg leuker! Kamperen met je eigen tent, caravan of camper in Zeeland? Er zijn zelfs locaties met privé sanitair! Kies je liever voor een accommodatie die al voor je klaar staat zoals een luxe glamping tent? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. In Zeeland zijn ook leuke b&b locaties of vakantiewoning bij de boer te vinden! Wat je ook kiest een overnachting of zelfs een complete vakantie bij de boer in Zeeland is er één om niet snel te vergeten!

Fruit plukken in Zeeland 

Van appels, peren tot kersen. In Zeeland zijn diverse boerderijen waar jij terecht kunt voor het plukken van heerlijk fruit. Zo zijn wij zelf bij Landwinkel De Zelke geweest om heerlijke kersen te plukken. En bij Fruitteeltbedrijf van De Bosse tijdens de jaarlijkse opendag. Echt een aanrader!

Fruitplukken in Zierikzee

Streekproducten uit Zeeland

In Zeeland hebben ze een eigen keurmerk "Zeker Zeeuws streekproduct". Dat betekent dat het in Zeeland is geteeld, gekweekt, gevist of geproduceerd is met Zeeuwse grondstoffen. Dat is bovendien op een duurzame manier gebeurd, met respect voor milieu, mens en dier. Kortom,  lokaal, eerlijk en duurzaam.

De provincie Zeeland bestaat uit verschillende eilanden: Schouwen-Duiveland, Tholen en Sint-Philipsland, Noord-Beveland, Walcheren, Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen. Als je in Zeeland bent, vergeet dan ook zeker niet om de verse zeekraal te proeven, want die is zo lekker! Hieronder een aantal heerlijke producten die wij gekocht hebben in een boerderijwinkel in Zeeland. 

boerderijwinkel-in-zeeland-met-streekproducten

Op de fiets de boerderijwinkels in Zeeland ontdekken. Ik zeg doen!

In de zomervakantie hebben wij een leuke fietstocht in opdracht van de Gemeente Veere gedaan. We zijn langs verschillende boerderijwinkels geweest. We zijn in de plaatjes Vrouwenpolder, Serooskerke en in Aagtekerke geweest. We hebben een blog gemaakt. van deze fietstocht. Benieuwd naar onze ervaring? Lees dan hier het verslag 

fietsroute-tour-de-boer-veere

Op bezoek bij FarmCamps in Zeeland

Tijdens onze vakantie in Zeeland hebben wij een bezoek gebracht aan FarmCamps Mariekerke. Een kaasboerderij waar je kunt overnachten in een luxe glampingtent. Wij zijn natuurlijk even bij de boerderijwinkel naar binnen geweest voor een lekker stukje schapenkaas en allerlei andere streekproducten. We hebben een kijkje genomen bij de schaapjes en de kinderen hebben nog even lekker gespeeld in de speeltuin. Dat was weer een leuk dagje uit!

boerderijwinkel-met-schapenkaas-in-zeeland

De grootste steden van Zeeland

De hoofdstad van Zeeland is Middelburg. De 5 grote steden van Zeeland zijn Middelburg, Vlissingen, Goes, Terneuzen en Zierikzee. Allemaal steden die een bezoek waard zijn! Een bezoekje aan de stad combineren met een boerderij? Dan zit je in Zeeland ook goed want  er zijn genoeg gezellige en knusse dorpjes te vinden met (biologische) boerderijwinkels, logeerboerderijen, alpacaboerderijen, activiteitenboerderijen, boerderijautomaten, melktappen etc.

Zeeland staat bekend om de volgende bezienswaardigheden: Deltewerken, Neeltje Jans, de stranden en Het Arsenaal. Meer over Zeeland