Fruitteeltbedrijf van de Bosse

Hier ga je naar toe voor appels, peren, aardbeien en nog veel meer!

In het Zeeuwse dorpje Serooskerke (Walcheren) ligt het Fruitteeltbedrijf van Marcel, Fruitteeltbedrijf van de Bosse. Op dit prachtige bedrijf telen ze fruit en groenten. Van appels, peren, aardbeien tot aan aardappelen, koolsoorten, uien en bieten. Deze verse producten verkopen ze in hun gezellige boerderijwinkel in Zeeland.

Op het eiland Walcheren waar het altijd waait kom je niet veel fruitboomgaarden tegen, toch groeien de appels en peren hier goed met de vele zonuren. Vanwege de zeewind hebben ze minder last van schimmels en nachtvorst. Kortom de appels die geteeld worden op dit mooie Zeeuwse eiland smaken als de beste!

Appels met peren vergelijken

Een appel is een appel. Nou Marcel denkt daar heel anders over! Bij Fruitteeltbedrijf van de Bosse hebben ze allerlei verschillende soorten rassen Alkméne, Breaburn, Delcorf, Cox, Elstar, Goudreinet, Golden Delicious, Red Prince en Zari. Die kun je echt niet met elkaar vergelijken! En de peren, ook daar hebben ze diverse rassen van. Van de Conference, Doyenne du Comice tot aan Gieser Wildeman peer. Elk met hun eigen kenmerk.

Zin in een gezonde middag? Organiseer eens een appelproeverij met je vrienden, familie of kennissen. Benieuwd of jij bepaalde appelsoorten blind herkent.

In 2000 zijn ze begonnen met de teelt van Elsanta aardbeien. De Elsanta aardbei staat bekent om de goede smaak, stevigheid en sterke aroma. Ze telen de aardbeien in de kas. De aardbeien zijn van april tot en met september verkrijgbaar in de boerderijwinkel.

Niet alleen fruit koop je hier in de boerderijwinkel

Marcel is begonnen met het verkopen van fruit in de boerderijwinkel al snel werd daar groenten en kaas aan toegevoegd. Het werd steeds maar drukker in de winkel en de vraag naar andere streekproducten nam toe. Marcel denkt graag mee met zijn klanten, dus is hij op zoek gegaan naar passende streekproducten. Producten die net zoals het eigen fruit en groenten voldoen aan een hoge kwaliteit. Inmiddels kun je in de boerderijwinkel terecht voor zuivel, koeien,- geiten,- en schapenkaas, zomerfruit, diverse soorten sappen, jam, stroop, bakproducten en diverse streekproducten.   

Sorteren is een vak apart!

Als je de sorteerruimte binnenkomt zie je dat er heel wat bij komt kijken voordat de appels in de boerderijwinkel liggen. Mooi om te zien hoe het fruit over de lopende band voorbij komt en hoe er met een kritisch oog gekeken wordt naar de kwaliteit van de producten. Want goede kwaliteit staat bij Fruitteeltbedrijf van de Bosse hoog in het vaandel!

Al het fruit wat ze hier telen is teveel om alleen te verkopen in de boerderijwinkel. Er zijn gelukkig genoeg boerderijwinkels in Zeeland die graag de kwalitatieve producten van de Fruitteeltbedrijf van de Bosse willen verkopen. Ook worden de producten verkocht via enkele supermarkten in Zeeland.

Vitaminebommetjes op het werk

Samen met je collega’s genieten van een mooi stuk fruit? Fruitteeltbedrijf van de Bosse stelt wekelijks speciaal voor bedrijven fruitpakketten samen. Zo kom je met je collega’s wel aan je vitaminen!

Pluk de dag

Zet alvast maar in je agenda want het tweede weekend van september is de jaarlijkse appelplukdag. En die is heel erg leuk! Naast dat je hier appels mag plukken wordt er zoveel leuks georganiseerd! Zo kunnen kinderen zich uitleven op de tractorbaan, een rondje meerijden in de pluktrein, springen op het springkussen en ponyrijden. Als afsluiter genieten van heerlijke verse friet. En wie weet kom jij de toffe peer wel tegen!

Enthousiast geworden over Fruitteeltbedrijf van de Bosse? Loop gewoon eens binnen. Marcel of één van de medewerkers heten je van harte welkom.

Nog veel meer informatie over Serooskerke op Wikipedia.