fietsroute-tour-de-boer-zoekdeboer-fietst

Zoekdeboer fietst de “Tour de boer” route in Zeeland

Vandaag gaan wij de fietsroute “Tour de boer” in Zeeland fietsen. De fietsroute is een onderdeel van het thema “gezond van dichtbij”. De Gemeente Veere heeft deze fietsroute ontwikkeld met als doel de bekendheid en het gebruik van lokale producten te vergroten. De route komt langs vier verschillende boerderijen in de dorpen Vrouwenpolder, Aagtekerke en Serooskerke. Wij gaan deze fietsroute met ons gezin fietsen. We zijn benieuwd wat voor pareltjes we nu weer kunnen ontdekken op het eiland Walcheren. Om de fietsroute nog leuker te maken voor de kinderen hebben we een elektrische bakfiets en elektrische tandem gehuurd. Wij hebben er zin in!

We starten de fietsroute in Vrouwenpolder waar we de fietsen hebben gehuurd. Door middel van een klem bevestigen we onze telefoon op de fiets en starten we de fietsroute app “Tour de boer”. Je kunt de app laten starten waar je maar wil. Dus of je nu wil starten in Vrouwenpolder of in een ander dorp, de app past het meteen voor je aan. Erg handig!

Op de fiets met een picknickmand

Daar gaan we met de bakfiets en de tandem. Even wennen zo’n elektrische tandem, maar wat een lol en bekijks! Zo’n kleintje voorop die lekker mee zit te trappen. Voor de kinderen is het een totale verassing waar we naar toe gaan. Ze hebben wel gezien dat ik een picknickmand met bordjes, bestek en glazen heb gevuld en ze weten dat we langs verschillende boerderijwinkels gaan, maar meer weten ze niet.

Het ruikt hier naar…uien

“Kijk daar een tractor. Ja,  grote kans dat we die nog nog wel meer gaan zien!” En, ja hoor ook de 2e tractor hebben we al gespot. “Wat zou deze tractor toch aan het doen zijn?” Het raadsel is niet zo groot, want de geur van de net gerooide uien komt ons tegemoet. Altijd leuk om te zien hoe dat in z’n werk gaat. Dus we stoppen even om naar de boer te kijken.

We fietsen langs de duinen en door de bossen

Kom, we gaan verder want we hebben nog een hele fietstocht af te leggen. We hebben geluk met het weer, want we treffen een mooie zonnige dag. Wat een mooie omgeving hier. De fietsroute is erg afwisselend want zo fiets je in de open vlakte en zo door het bos. Wij zijn zelf erg gecharmeerd van Vrouwenpolder. De mooie duinen, de bossen, het strand en wie weet ook een leuke boerderijwinkel maar die bewaren we tot het laatst want daar stopt onze fietsroute. Na enkele kilometers fietsen valt ons oog op de prachtige bomen waar we even pauze houden. “Kijk, allemaal kronkelbomen”. De kinderen klimmen en klauteren op de bomen.

We vervolgen de fietsroute over allerlei leuke bochtige weggetjes en heuveltjes. Een perfecte kinderproof route want hierdoor is het zeker niet saai. Ik had eerst het idee om de fietsroute alleen te gaan fietsen, maar wat ben ik blij dat we met het gezin zijn gegaan want zo kunnen we er allemaal van genieten.

Zuivelboerderij met boerenterras en allerlei dieren

Kijk, daar is de eerste boerderijwinkel waar we stoppen genaamd Zuivelhoeve Aagtekerke. De kinderen worden meteen enthousiast. Ze zien dieren, een trampoline en weten niet hoe snel ze ernaartoe moeten. Wij brengen zelf een bezoekje aan de boerderijwinkel en nemen plaats op het boerenterras met koffie en een lekker gebakje. Ook nemen we lekkere dingen mee voor thuis.

Je gaat veel lekkere dingen tegenkomen!

TIP: als je deze route gaat fietsen, vergeet dan zeker niet om een koelbox mee te nemen, want je gaat lekkere dingen tegenkomen! Nadat de kinderen lekker gespeeld hebben, en we onze drankjes op hebben, lopen we nog even langs de kalfjes en vertrekken we weer naar de volgende stop. Varkenshouderij Van Dam ligt wat dichterbij want deze boerderij ligt ook in Aagtekerke. Een varkenshouderij waar je door het raam naar binnen kunt kijken. Via de Tour de boer app kun je een 360 graden video bekijken. Hier krijg je meer informatie over de betreffende boerderij. Dit geldt trouwens voor alle boerderijen waar je stopt. Erg leerzaam.Je gaat veel lekkere dingen tegenkomen!

Boerderijwinkel met heerlijke verse salades

We fietsen weer lekker verder. Nu gaan we naar Kwekerij Lobros in Serooskerke. Op deze kwekerij kweken ze witlof en bloemkool en ook hier hebben ze weer een boerderijwinkel. Eenmaal aangekomen bij boerderijwinkel Groenteschuurtje zien we dat ze ook in deze winkel beschikken over een zeer ruim assortiment met allemaal streekproducten. Van groenten, fruit tot aan verse salades. Na het zien van deze lekkere dingen schatten we in dat we vanavond na de fietsroute geen zin meer hebben om uitgebreid te gaan koken. Dus we nemen hier o.a. wat lekkere zelfgemaakte salades mee. Lekker makkelijk! En een lekker vers appeltje voor onderweg.

Landwinkel met gezellig terras en heerlijke producten

Op weg naar de laatste stop in Vrouwenpolder. Wat een mooie Landwinkel! Bij Landwinkel de Schorre hebben ze ook weer een ruim assortiment. We nemen hier de laatste boodschappen mee voor ons diner en wat lekkers om buiten op het terras op te eten. De kinderen genieten van heerlijke eigen gemaakte perensap en om de fietsroute af te sluiten mogen ze nog een ijsje uitkiezen. Na een hapje geproefd te hebben, lopen we zelf ook nog even naar binnen, want dit is wel heel lekker ijs!

We sluiten deze leuke Tour de boer fietsroute op het strand af

Nu we er toch zijn en we heerlijk weer hebben brengen we nog een bezoek aan de strandspeeltuin in Vrouwenpolder om deze leuke dag af te sluiten. Wat ons betreft is dit een erg leuke fietsroute met mooie boerderijen. De fietsroute app is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Veere, Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, Leader, Provincie Zeeland, Akkerleven, Kenniscentrum kusttoerisme, Gemeente Noord-Beveland, Rabobank en ZLTO.
De fietsroute is leuk voor alle leeftijden. Ben je in de buurt van één van deze boerderijwinkels? Breng dan zeker eens een bezoek!

Benieuwd welke boerderijwinkel bij jou in de buurt zit? Bekijk hier alle boerderijwinkels in de buurt.