Oud-Vossemeer
Zeeland

De Stelhoek

Naar de website

Smullen en spelen bij boerderijwinkel De Stelhoek

Boerderijwinkel De Stelhoek in Zeeland is een oase van rust en een luilekkerland tegelijk! Op de boerderij van de familie Aarnoudse vind je uiteenlopende streekproducten om je vingers bij af te likken: vers gerooide aardappels, peren en appels uit de boomgaard, boerenkaas, fruitige jams, knapperige noten en andere lekkernijen.

Maar De Stelhoek is meer dan alleen een gezellige boerderijwinkel. Je vindt er ook een geweldige speeltuin voor de kinderen, een geurige pluktuin en een zonnig boerenterras met uitkijk over de landerijen. Terwijl de volwassenen nog een tweede kopje koffie bestellen, kunnen de kinderen zich uitleven in de speeltuin. Dat maakt een bezoek aan De Stelhoek het ideale dagje uit voor je hele gezin!

Geniet van de rust en natuur in Zeeland

Boerderijwinkel De Stelhoek ligt aan de rand van het dorpje Oud-Vossemeer in de waterrijke provincie Zeeland. Hier word je omringd door de bloemenvelden, akkers, het geluid van kwetterende vogeltjes en de vrolijke stemmen van bezoekers van De Stelhoek. De prachtige boerderij stamt uit 1900 en vormt de perfecte locatie voor de sfeervolle boerenwinkel met Zeeuwse streekproducten.

De lekkerste lokale lekkernijen

In 1992 besloot de familie Aarnoudse een boerderijwinkel te beginnen om de eigen boerderijproducten te verkopen. In het begin waren de schappen vooral gevuld met aardappelen, uien en appels, maar al snel werd het assortiment uitgebreid met streekproducten zoals Zeeuwse vruchtensappen, eieren, honing, kaas en jam. Liefhebbers van een borrel kunnen hier zelfs een fles Zeeuwse wijn kopen!

Boerderijwinkel De Stelhoek stelt ook originele cadeaupakketten samen. De Zeeuwse mand vol heerlijkheden is een mooi geschenk voor vrienden en familie, of voor jezelf natuurlijk. Ben je op de fiets of wandelend naar de boerenwinkel gekomen? Geen probleem, de pakketten kunnen in overleg bij jou thuis worden bezorgd.

Taart, smoothie en ijs op het boerenterras

Winkelen maakt hongerig. Gelukkig heeft boerderijwinkel De Stelhoek een ontspannen boerenterras waar je de lekkere trek kunt stillen. Bij mooi weer kun je hier met je gezin genieten van een kopje koffie of thee met een stuk zelfgemaakt gebak, verse smoothie of een verkoelend ijsje. De locatie is werkelijk uniek: een weids uitzicht over de velden en de geur van verse bloemen en kruiden uit de pluktuin vind je niet overal.

Plezier in de speeltuin

Na al het lekkere eten en drinken kunnen de kinderen hun energie kwijt in de speeltuin van boerderijwinkel De Stelhoek. Ook is er een stoere skelterbaan en een groot springkussen waar de kinderen naar hartenlust mogen springen, salto’s maken of luchttikkertje spelen. Wanneer ze daarna nog energie overhebben, is het in het seizoen mogelijk om zelf aardappels te rooien of fruit te plukken om mee naar huis te nemen. Verser dan dat kan het bijna niet!

Je kind als bloemenkoning(in)

Boerderijwinkel De Stelhoek heeft een van de mooiste pluktuinen van Nederland. Wanneer in de zomer alles in bloei staat, is deze tuin een schitterend plaatje en ideaal om wat zomerse foto’s te maken. Maar dat is nog niet alles: voor een klein bedrag mag je gezin een zomers veldboeket samenstellen in alle kleuren van de regenboog. Wanneer je kinderen door de pluktuin struinen, voelen ze zich vast en zeker de bloemenkoning(in) van Zeeland!

Creatieve kindermiddagen

Bij boerderijwinkel De Stelhoek organiseren ze regelmatig ook leuke activiteiten voor de kinderen. Tijdens deze knutselmiddagen in de openlucht maken je kinderen bijvoorbeeld een pijl en boog, fotolijstjes, of bloemenvazen. Deze worden direct opgefleurd met een kleurrijk veldboeket. De kinderenmiddagen zijn natuurlijk niet compleet zonder iets lekkers om te eten en voldoende tijd om te spelen in de speeltuin.

De omgeving van Boerderijwinkel De Stelhoek

De boerenwinkel ligt op de grens van de provincie Zeeland en Noord-Brabant op het eiland Tholen. Dit water- en bosrijke deel van Nederland leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen en fietstochten. In de buurt van boerderijwinkel De Stelhoek bevindt zich bijvoorbeeld Fort de Roovere met de Mozesbrug. Via deze brug loop je diep door het water, maar je voeten blijven droog. Iets verderop vind je het Waterspeelpark Splesj met lange glijbanen, zwembaden, een golfbaan en meer. Het is een fijne plek om op een warme dag de hoognodige verkoeling te vinden.

Breng eens een bezoek aan Sint-Annaland. Een gezellig klein dorpje met een knus haventje. Voor de liefhebbers, hier kun je zelfs je eigen oesters en kreukeltjes (zeeslakken) rapen. Wil je graag het hele eiland Tholen verkennen? Huur dan een E-chopper.

Wanneer je ook van het stadse leven wilt genieten, is het Brabantse Bergen op Zoom een aanrader. Met de bruisende straatjes en vele terrasjes is dit een heerlijke stad om te genieten van het goede leven. Overigens is het pittoreske Oud-Vossemeer met het prachtige Ambachtsherenhuis, het Huys van Roosevelt en korenmolen ‘De Jager’ ook leuk om te bekijken.

Kortom: de boerenwinkel, het boerenterras en de speeltuin van De Stelhoek zijn een bezoekje meer dan waard. Niet alleen om van de smakelijke streekproducten te genieten, maar ook om de geweldige groene omgeving te leren kennen.

Nog veel meer informatie over Oud-Vossemeer op Wikipedia.

Oud-Vossemeer
Zeeland

De Stelhoek

Naar de website