Het lekkerste vlees, de beste streekproducten uit Haaren

“Wat is er mooier dan mensen kennis laten maken met eerlijk vlees en ze zien genieten van heerlijke streekproducten? Bijvoorbeeld van het varkensvlees van onze eigen boerderij, zuivel van een collegaboerderij, of Nederlandse koolzaadolie. Als klanten willen, vertel ik over de herkomst, dierenwelzijn en natuur en zie dat steeds meer klanten bewust kiezen voor eerlijk en lokaal voedsel. Daar word ik blij van en het motiveert me ons assortiment uit te blijven breiden!”, zegt eigenaresse Miriam Witlox van boerderijwinkel Het Belvershuys.

miriam-en-rene-witlox  varkens

Het Belvershuys: open van woensdag t/m zaterdag

Het Belvershuys is een sfeervolle boerderijwinkel met een uitgebreid assortiment aan streekproducten. Daarnaast hebben ze een cateringservice: Miriam en haar team verzorgen heerlijk borrelplanken met streekproducten, gourmetschotels, barbecuepakketten en bieden kookworkshops aan.

 

Alle vlees- en streekproducten van Het Belvershuys zijn 100% dier- en milieuvriendelijk. Of het nu om hun eigen raszuivere Yorkshire varkens gaat, de Gildehoenkippen, romige kazen, verse maaltijden en soepen, barbecuepakketten of truffelcrème. Allemaal bijzondere producten, zoveel mogelijk van Brabantse bodem, vol smaak en dat proef je!
Over proeven gesproken: Miriam laat je graag – tijdens het boodschappen doen – kennismaken met iets lekkers.

varkensvlees-runvlees  boerderijwinkel

Boerenterras en een kijkje nemen in de Kieketon

Wie zijn Miriam en haar man René Witlox, ook wel De Huysgenoten genoemd, en waar staan ze voor? Dit echtpaar nam in 1996 de boerderij van de ouders van René over. Kwaliteit en dierenwelzijn staan bij hen voorop. Hun missie is het verbinden van boeren en burgers. Dit doen ze door het verhaal te vertellen over hun eigen varkensbedrijf en mensen te ontvangen. Natuurlijk in de eigen boerderijwinkel, maar ook via de ‘Kieketon’. Sinds 2010 kan jong en oud in deze ‘ton’ zien en ervaren hoe de familie Witlox werkt en wat ze doen aan dierenwelzijn en duurzaamheid. Door strenge hygiëne-eisen is het namelijk niet mogelijk veel mensen in de stallen toe te laten, maar zo krijg je toch een eerlijk beeld.

varkensvlees-runvlees-belvershuys  

Naast kwaliteit en duurzaamheid is familie Witlox maatschappelijk betrokken. Zo schenken ze koffie op hun kleinschalige boerenterras bij de Kieketon. De opbrengst hiervan gaat naar Big Challenge. In deze organisatie heeft de gehele agrarische sector zich verenigd om geld in te zamelen voor onderzoek van het KWF, voornamelijk via het evenement Alpe d’HuZes. René heeft in 2012 samen met hun dierenarts en vele collega-veehouders deelgenomen aan dit indrukwekkende evenement.

Streekproducten met een goede herkomst!

Miriam: “Met onze boerderijwinkel ‘Het Belvershuys’ maken we eerlijk en puur eten bereikbaar voor een groot publiek. We zoeken continu een balans tussen dier, mens, omgeving en economie. Dat doen we in ons eigen varkensbedrijf, maar ook bij het selecteren van de streekproducten voor onze boerderijwinkel. De herkomst van alle producten in onze winkel ken ik en ik heb alle leveranciers bezocht. We werken alleen samen met partijen die kwaliteit, duurzaamheid en eerlijk eten en drinken ook hoog in het vaandel hebben staan.”

zuivelpakket  streekproducten2

Nog veel meer informatie over Haaren op Wikipedia.