Voor een dagje uit tussen de blauwe bessen ga je naar Plantage Blankwater!

In Midden-Limburg, in het dorpje Swalmen, gemeente Roermond, ligt Plantage Blankwater. Op dit prachtige landgoed vind je een sfeervol lunchcafé met gezellig terras, omringd door bossen, natuurgebieden èn een blauwe bessenplantage. Wie wil, mag zelf zijn bessen plukken en in de landwinkel koop je lekkere blauwe bessenproducten. Verder kun je hier diverse leuke workshops volgen, je vergadering houden of een feestje vieren.

Zelf plukken en zelf kweken

Plantage Blankwater is een echt familiebedrijf en ligt nabij de Duitse grens, in een prachtige omgeving, waar fiets- en wandelliefhebbers hun hart op kunnen halen. Ook het beroemde Pieterpad loopt langs dit mooie landgoed. Plantage Blankwater is dus ideaal als begin- en eindpunt of onderbreking van een heerlijke fietstocht of wandeling.

De blauwe bessenplantage is in 1969 aangelegd en inmiddels is hij wel 20 hectare groot. Op Plantage Blankwater vind je maar liefst 25 verschillende soorten bessenstruiken. Het blauwe bessenseizoen loopt van half juni tot en met september. Uiteraard kun je de blauwe bessen kopen in de winkel, maar vanaf half juli mag je ook zèlf je bessen plukken. Voor de èchte liefhebbers worden er zelfs diverse soorten blauwe bessenstruikjes in pot verkocht. Deze kunnen geplant worden in eigen tuin en zo kun je het hele jaar door je eigen blauwe bessen kweken.

Lunchcafé met terras midden in de blauwe bessenvelden

Vanaf het terras van het lunchcafé van Plantage Blankwater kijk je uit over de blauwe bessenvelden. Rust uit van je wandeling, fietstocht of harde werk als bessenplukker en geniet van de vele huisgemaakte zoete lekkernijen of een vers gerecht van de uitgebreide lunchkaart. Ook een kop koffie of thee met een heerlijk stuk blauwe bessenvlaai gaat er vast wel in! Behalve een lunchcafé met terras heeft Plantage Blankwater ook een zomerkamer, wintertuin, een serre en een kas.

Heerlijke blauwe bessenproducten uit de landwinkel van Plantage Blankwater

In de landwinkel van Plantage Blankwater kun je het hele jaar door terecht voor blauwe bessen. In de zomermaanden koop je ze vers en in de wintermaanden ingevroren. Verder vind je er vele heerlijke blauwe bessenproducten. Wat dacht je bijvoorbeeld van blauwe bessensap, -jam en -dessertsaus? Voor de liefhebbers is er zelfs blauwe bessenwijn!

Ook worden er geurige en kleurige kaarsen en mooie decoratie-artikelen verkocht. Hierdoor kun je dus ook leuke cadeaupakketjes samenstellen, met een combinatie van blauwe bessenproducten, eventueel aangevuld met kaarsen en woonaccessoires.

Winter op Plantage Blankwater

Behalve voor blauwe bessen en blauwe bessenproducten, kun je in de winter voor nog veel meer terecht bij Plantage Blankwater. Want dan begint de verkoop van kerstbomen!

Maak hier een leuk uitstapje van en combineer het met een heerlijke winterse wandeling over het mooie landgoed.

Koop vervolgens je kerstboom en geniet in gezellige kerstsfeer van winterse lekkernijen in de verwarmde wintertuin. Verder zorgt de familie dan voor huisgemaakte alcoholvrije glühwein. Van blauwe bessen natuurlijk! Een variant mèt alcohol is er natuurlijk ook.

In de landwinkel worden dan ook leuke kerstdecoraties verkocht. En zoek je nog een origineel kerstcadeau voor iemand of een uniek kerstpakket voor je personeel? Denk dan eens aan een blauwe bessen kerstpakket!

Iets te vieren? Speel de Blankwater Games!

Wil je met je collega’s vergaderen in een mooie, rustige omgeving of zoek je juist een leuke locatie voor jullie personeelsfeest? Of heb je iets anders te vieren? Een babyborrel of babyshower voor je baby? Een bruiloft, jubileum, verjaardag of familiefeest? Het communiefeest van je zoon of dochter? Dan is Plantage Blankwater de perfecte locatie voor jouw gelegenheid.

Voor een vergadering is alles aanwezig, van draadloos internet en een beamer tot een geluidsinstallatie. Door de prachtige ligging van Plantage Blankwater kun je de vergadering onderbreken met een fijne wandeling over het landgoed. Ook een rondleiding over de plantage behoort tot de mogelijkheden.

Verder kan er van alles voor jullie georganiseerd worden. Van een spelletjesmiddag tot een barbecue, en van een koffietafel tot een groot feest.

Uniek zijn de Blankwater Games. Oud Hollandse spellen, waarbij je gezelschap in teams wordt verdeeld, die het tegen elkaar opnemen. Spelnamen als Zingende Zaag, Huiverende Hooibalen, Spijkers met Koppen en Jolige Juk wekken op voorhand al de nieuwsgierigheid.

gebak

De unieke workshops van Plantage Blankwater

Tenslotte kun je iedere eerste zaterdag van de maand gezellig en creatief bezig zijn bij één van de unieke workshops van Plantage Blankwater. Ooit gehoord van een workshop Dikke Dames Schilderen? Nou, híer vind je hem! Evenals een workshop Draden Mozaïek, en een Stippen workshop. Alle workshops zijn inclusief een lekker kopje koffie, stukje vlaai, diverse lekkernijen en na afloop natuurlijk een glaasje bessensap.

Verder ligt midden in de blauwe bessenvelden het keramiekatelier ‘Klei van mij’, waar je een complete cursus handvormen kunt volgen.

Nog veel meer informatie over Swalmen op Wikipedia.