Hoeve De Koeberg

Card image cap

Sint Geertruid
Limburg

Hoeve De Koeberg

Prijzen en boeken

Sfeervol overnachten Zuid-Limburgse heuvellandschap

In het dorpje Sint-Geertruid in het Zuid-limburgse heuvellandschap ligt de monumentale carréhoeve van Claudia en René. Samen runnen ze hier ook een biologisch melkveebedrijf. De hoeve ligt op zo’n mooie locatie dat ze besloten hebben om dit prachtige plekje te delen met hun gasten. Van de oude stallen zijn vier sfeervolle vakantiewoningen gemaakt, waar je heerlijk kunt genieten in boerensfeer.

Hoeve “De Koeberg” is een duurzaam, no-nonsense bedrijf met de eenvoud van het vroegere boerenleven, aangevuld met een vleugje luxe van vandaag. Op een steenworp afstand van Maastricht, midden tussen de Voerstreek en het Savelsbos, ligt Hoeve De Koeberg, in Herkenrade. Een perfecte plek om helemaal tot rust te komen, maar ook voor actieve vakanties, zoals wandelen en fietsen. Je bent in `no time` in Valkenburg, Aken of Luik. En overnachten dat doe je in één van de verbouwde stallen.

Overnachten in de varkensstal

Nee, wees maar niet bang. Je gaat hier echt niet tussen de varkens slapen hoor. Hier stonden vroeger de varkens. En nu hebben Claudia en René daar een sfeervolle ruimte van gemaakt voor twee personen. Wat opvalt aan deze woning is dat het sfeervol is, maar ook dat zowel de kamer als de badkamer erg ruim zijn. Hierdoor is de vakantiewoning toegankelijk met een rolstoel.

Overnachten in de kalverstal of geitenstal

Ja, ook hier hebben ze een twee prachtige ruimtes van weten te maken. Twee vakantiewoningen voor 2 tot 6 personen. Met ieder drie 2-persoonskamers en 2 badkamers. Het is een zeer prettige woning voor een gezin maar deze woning is ook ideaal voor twee personen. Als je deze wilt boeken voor 2 personen, dan wordt de bovenste verdieping afgesloten.

De melkerij

Een vakantiewoning voor 4 tot 8 personen. Een vakantiewoning met vier 2-persoonskamers en 3 badkamers. Ook hier is het weer mogelijk om voor 4 personen te boeken, dan wordt de bovenste verdieping afgesloten. Dus eigenlijk maakt het helemaal niet uit met hoeveel personen je hier bent, bij Hoeve De Koeberg in Limburg ben je van harte welkom!

Op vakantie met een groot gezin

Zelfs met 12 personen ben je hier van harte welkom. De vakantiewoningen zijn erg functioneel ingericht, waardoor het mogelijk is om van de Geitenstal en de Kalverstal op de begane grond één grote groepsruimte te maken. Dus heb je een groot gezin en wil je er even lekker tussen uit. Dan is dit een ideaal vakantieverblijf!

Claudia en René zijn erg creatief. Die creativiteit vind je terug op de gehele boerderij. Zo is er een oude fruitladder gebruikt als trapleuning. en een oude eg als traphek, fungeren oude sleutels als kapstok. De buizen van de oude koeienstal zijn hergebruikt als gordijnroedes en trapleuningen. Het is mooi om te zien hoe ze de oude details overal terug hebben laten komen. Dit valt gewoon meteen op. Recyclen dat is wat Claudia en René graag doen en dat maakt het sfeertje op deze boerderij ook écht af!

Trek een overal en laarzen maar aan!

Voor wie graag een rondleiding wil of wie niet vies is van een klusje op de boerderij liggen er laarzen en overalls klaar. Je mag namelijk samen met boer René en boerin Claudia de koeien melken of de koeien mee uit de wei halen. Als je het leuk vindt natuurlijk hé, want anders ga je gewoon lekker languit in de stoel liggen met een goed boek of maak je een heerlijke wandeling of stap op de fiets want fietsroutes die zijn hier ook genoeg.

Ben je enthousiast geworden over Hoeve De Koeberg in Zuid-Limburg? Bekijk hier welke vakantiewoningen nog beschikbaar zijn.

Nog veel meer informatie over Sint Geertruid op Wikipedia.

Card image cap

Sint Geertruid
Limburg

Hoeve De Koeberg

Prijzen en boeken