Biologisch melkveebedrijf De Klaver

Card image cap

Angerlo
Gelderland

Biologisch melkveebedrijf De Klaver

Prijzen en boeken

Energie tanken en melk tappen bij bioboerderij en B&B De Klaver

Biologisch melkveebedrijf De Klaver in Angerlo is een van de meest idyllische plekken van Nederland. De boerderij ligt midden in het groen en is omgeven door weilanden met tevreden, grazende koeien. Op de boerderij vind je ook B&B De Klaverbloem, waar je kunt genieten van de rust en de natuur. Maar dat is nog niet alles: bij De Klaver kun je als kers op de taart verse biologische melk tappen uit de melktap!

De Klaver en De Klaverbloem zijn gevestigd op landgoed Bingerden in Angerlo, een van de oudste bewaard gebleven buitenplaatsen van Nederland. Alleen dat maakt een boerderijbezoekje al de moeite waard. De gastvrije eigenaren van De Klaver, Wilbert en Astrid van der Cruijsen, runnen hun bioboerderij op duurzame wijze en met respect voor de natuur. Mens en dier worden bij het melkveebedrijf en de B&B in de watten gelegd!

Blije koeien = lekkere melk en dus ook lekkere kaas

Bij melkveebedrijf De Klaver staan de kruisling Fleckvieh koeien centraal. Wilbert en Astrid zorgen ervoor dat het hun 70 koeien en 40 stuks jongvee aan niets ontbreekt. Ze mogen bij goed weer heerlijk grazen in de wei en kunnen bij minder mooi weer goed toeven in de ruime stallen.

De weilanden staan vol met klaver en dat is niet alleen gezond voor de koeien, maar trekt in de zomer ook bijtjes en vlinders aan. Mocht je in de zomer de boerderij bezoeken, dan geniet je dus van een kleurrijk schouwspel!

Alle weilanden zijn omgeven door bomen en hagen en dat zorgt ervoor dat de koeien ook voldoende schaduwplekken vinden in de zomer. Een bijkomend voordeel: vogels voelen zich erg thuis in het groen en dat levert vaak prachtig vogelconcerten op, waar de koeien vast en zeker van meegenieten.

De melktap: je wilt nooit meer iets anders!

De biologische melk van de Klaver-koeien smaakt ongelooflijk lekker en is bovendien gezond. Het geheim? De koeien grazen op weides vol klavers en kruiden en dat proef je. Ook maken Wilbert en Astrid geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest en zijn preventieve geneesmiddelen niet toegestaan. Dit zorgt ervoor dat jij de pure en echte smaak van de melk proeft.

Ook wanneer je niet op de boerderij logeert, kun je gelukkig de heerlijke melk van de koeien proeven. De melktap in Angerlo is dagelijks geopend van acht uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds. Vergeet niet om contant geld mee te nemen, anders gaat de melk aan je neus voorbij. De melktap heeft wel een wisselautomaat.

Sinds kort is het ook mogelijk om biologische kaas te kopen gemaakt van de melk van de dames van Biologisch Melkveebedrijf de Klaver. De kaas wordt door een mobiele kaasmakerij op het erf gemaakt. En ik kan je alvast één ding verklappen. De kaas is erg lekker!

melktap

Als een blok in slaap vallen in B&B De Klaverbloem

Melkveebedrijf de Klaver is niet alleen een klein paradijs voor de koeien, maar ook voor iedereen die houdt van rust, ruimte en natuur. Op de boerderij vind je namelijk B&B De Klaverbloem. Wanneer je zin hebt om een paar dagen te genieten in het groen, kun je een gezellige kamer of een sfeervolle blokhut boeken.

De blokhut is geschikt voor vier personen en van alle gemakken voorzien. Door de inrichting en het gebruik van hout voel jij je een met de natuur en vergeet je alle hectiek van het dagelijks leven. Ook is er genoeg ruimte om buiten in het zonnetje te zitten.

De kamer is geschikt voor twee personen en bevindt zich op de begane grond in de woning van Astrid en Wilbert. Zowel de blokhut als de kamer hebben een eigen opgang en kookgelegenheid. ’s Ochtends hoef je echter de handen niet uit de mouwen te steken, want dan wordt er een vers ontbijtje gebracht. Uiteraard kun je wel zelf de melktap bedienen!

Smullen met een goed geweten

Afhankelijk van de beschikbaarheid kun je bij De Klaver ook biologische vleespakketten bestellen. Een pakket kan bijvoorbeeld bestaan uit hamburgers, entrecote, rosbief en nog meer lekkers. Ook is het mogelijk om rollades te bestellen: ideaal wanneer je wat te vieren hebt en een eerlijk en goed stuk biovlees op tafel wilt zetten. Alle producten zijn vacuüm verpakt en diepgevroren, dus je kunt ook wat in je vrieskist bewaren.

Wandelen langs de IJssel en ijsjes eten in Doesburg

Je kunt met een gerust hart meerdere nachten bij bioboerderij De Klaver logeren. Niet alleen om elke dag verse melk te tappen, maar ook om de omgeving te ontdekken. Er is namelijk ontzettend veel te doen in de provincie Gelderland.

In de bos- en waterrijke omgeving van De Klaver kun je heerlijk fietsen en wandelen. Maak een tocht langs de IJssel of ga op pad in een van de vele wandelgebieden, zoals natuurgebied ‘De Tuut’ of de Lage Linie bij het centrum van Doesburg. Andere bekende wandel- en fietsroutes zijn het Graafschapspad, het Hanzestedenpad of de Gelderse kastelenroute.

Iets verderop vind je natuurobservatiepost De Elsberg en Nationaal Park Veluwezoom. In dit beboste park van maar liefst 5.000 hectare kun je naar hartenlust paardrijden, wandelen of een fiets huren. De kans is groot dat je wilde dieren ziet, zoals Schotse hooglanders, edelherten of wilde zwijnen.

Op een steenworp afstand van De Klaver ligt de gezellige Hanzestad Doesburg. Hoewel het met minder dan 12.000 inwoners een kleine stad is, herbergt Doesburg maar liefst 150 monumenten! Genoeg te zien dus. Daarnaast is streekmuseum De Roode Toren een aanrader en beklim zeker ook de Martinikerk. Met een beetje geluk hoor je zelfs een orgelconcert. Uiteraard zijn er in de sfeervolle straatjes van Doesburg genoeg restaurants en terrasjes te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de Waag, de oudste horecagelegenheid van Nederland.

De Klaver is ook een uitstekende uitvalsbasis om kastelen te bekijken, zoals kasteel Middachten (waar de kinderen een leuke speurtocht kunnen doen), het Huis Aerdt, het Huis te Lathum, kasteel Keppel, kasteel De Kelder en nog veel meer. Gelderland staat werkelijk vol pracht en praal!

Kan jij niet wachten om Gelderland te verkennen, de koeien te bewonderen en verse melk te tappen? Boek dan een heerlijk nachtje weg bij B&B De Klaverbloem bij bioboerderij De Klaver. Wilbert en Astrid ontvangen je met open armen!

Nog veel meer informatie over Angerlo op Wikipedia.

Card image cap

Angerlo
Gelderland

Biologisch melkveebedrijf De Klaver

Prijzen en boeken