Kaasboerderij Captein

Heerlijke verse melk en boerenkaas uit het Groene Hart

In het Groene Hart in de grote Polder van Zoeterwoude ligt de kaasboerderij van familie Captein genaamd Kaasboerderij Captein. Generaties lang wordt hier heerlijke boerenkaas gemaakt. De boerenkaas wordt op traditionele wijze gemaakt in traditionele houten kaasvaten. De kaas verkopen ze in hun gezellige boerderijwinkeltje en via de boerderijautomaat. Ook is het mogelijk om rauwe melk te tappen doormiddel van een melktap. Echte rauwe melk, onbewerkt zo van de koe. Heerlijk!

Boerderijwinkel en Boerderijautomaat

In de gezellige kaaswinkel verkopen ze natuurlijk kaas! Maar niet alleen kaas ook allerlei lekkere dingen die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld een kaasplankje op tafel te zetten, maar ook boter en eieren en diverse streekproducten. Er liggen ook altijd stukjes kaas klaar die je kunt proeven. Tip: proef ook zeker de oude kaas eens want deze is uitgeroepen als lekkerste oudste kaas van Nederland. Die moet je natuurlijk wel geproefd hebben!

Komen de openingstijden van de kaaswinkel je niet goed uit en wil je toch genieten van de heerlijke boerenkaas van Kaasboerderij Captein? De boerderijautomaat is 6 dagen per week geopend van maandag tot en zaterdag van 7 tot 7uur geopend. Hierdoor kun je zelf kaas kopen wanneer het jou uitkomt. Lekker makkelijk toch? In de kaasautomaat ligt een beperkt assortiment aan gevacumeerde kazen. Het wisselt van jong, jong belegen, belegen, exta belegen, overjarige tot aan komijnkaas én er liggen ook nog verse eieren in de automaat.

Bij Kaasboerderij Captein zetten ze zich dagelijks is voor de zorg van hun dames. De dames van het ras roodbonte Holstein en MRIJ koeien zorgen dagelijks voor verse melk die ze gebruiken voor het maken van de kaas en het vullen van de melktap. De dames lopen (als het weer het toelaat) lekker buiten in de weide te grazen. De kaas staat bekend als lekkere romige volle boerenkaas uit het groene hart.

Melktap

Melk is écht lekker als deze niet bewerkt is, dus échte rauwe melk. De melk uit de melktap is niet gepasteuriseerd en zorgt daardoor voor een volle romige smaak die niet te vergelijken is met de melk uit de supermarkt. Je moet het gewoon eens geproefd hebben. Tap de melk in een schone fles of emmer en smullen maar! Ben je een koffie liefhebber? Probeer dan eens een cappuccino met rauwe melk, dan zul je vast vaker langsrijden want daar kan geen andere melk tegenop!

Wie ga jij verassen met een mooi streekpakket?

Wil je graag iemand verassen met de heerlijke producten? Dan maken ze bij Kaasboerderij Captein graag een pakketje voor je op maat. Met heerlijk kaas, mosterd, sap, dipjes of andere lekkere streekproducten. Ga gewoon eens langs en vertel wie je wil verrassen en ze maken met liefde en plezier een pakketje voor jou op maat! Ook met kerst kun je hier terecht voor leuke kerstpakketten.

Nog veel meer informatie over Zoeterwoude op Wikipedia.