Boerderijwinkel met witte en groene asperges in Udenhout

In het mooie natuurgebied van de Loonse en Drunense Duinen in Udenhout ligt de boerderij van Piet, Mieke en Fenna van Iersel. Met veel passie telen ze op deze boerderij heerlijke asperges. Op traditionele wijze, gewoon lekker uit de volle grond. In hun gezellige groen gekleurde boerderijwinkel verkopen ze witte en groene asperges in verschillende klasse maar dat is niet alles! Ze verkopen namelijk ook alles wat ervoor zorgt dat jij een heerlijke maaltijd thuis op tafel kunt zetten. Tips hoe je de asperges het beste kunt bereiden of wat er allemaal lekker is in combinatie met asperges geven Mieke of Fenna je graag! Ze hebben zelfs een eigen Van Iersel inspiratiemagazine. Dat is waar Familie van Iersel blij van wordt. Een mooi product neer zetten waar iedereen van kan genieten!

Verse asperges koop je óók op zondag!

Natuurlijk moet er heel wat gebeuren voordat de asperges in april voor het eerst gestoken kunnen worden. Piet zorgt ervoor dat Mieke en Fenna in de maanden april, mei en juni de boerderijwinkel dagelijks vol hebben liggen met heerlijke verse asperges. En dat is niet niks, want de boerderijwinkel is elke dag geopend, zelfs op zondag en op feestdagen van 09.00 tot 19.00uur.  De openingstijden zijn extra ruim, zodat als je van je werk afkomt je toch nog even een bezoek kunt brengen aan de winkel.

Geschilde asperges

Een hekel aan schillen? Bij van Iersel Asperges in Udenhout hebben ze een schilapparaat staan die netjes alle schilletjes eraf haalt. Een asperge schillen komt nou eenmaal erg precies. Je wil geen schil laten zitten, want dat is niet lekker. En te dikke schil verwijderen is zonde van de asperge. Het schilapparaat zorgt ervoor dat je hier thuis geen omkijken naar hebt en dat je de verse asperges zo in de pan kunt leggen om te koken.  

Meer dan alleen asperges

In de boerderijwinkel verkopen ze ook diverse producten van Duinboeren uit de buurt. Zo verkopen ze heerlijke zoete Hollandse aardbeien, eieren, ham, roomboter, eigen gemaakte verse Tijn saus, diverse aspergesausjes, aardappelen en krieltjes.

Om de aspergemaaltijd feestelijk af te sluiten hebben ze boerderij-ijs, Hollandse aardbeien en slagroom. Het feestje is natuurlijk helemaal compleet met een heerlijk passende aspergewijn.

In de aspergewinkel verkopen ze ook dunschillers, servetten, aspergeschalen, receptenboekjes. Wil je nu een leuk cadeautje geven? Geef dan eens een “aspergecadeau” een keer wat anders. Liever een op maat gemaakt pakket? Ook dat is mogelijk. Je hoeft het maar te vragen en ze gaan voor je aan de slag.

Steek zelf een asperge tijdens de Opendag

Wil je meer weten over de boerderij en hoe de asperges groeien? Of zou jij wel eens zelf een asperge willen steken? Tijdens Hemelvaartsdag organiseren ze bij Aspergeboerderij van Iersel elk jaar een open dag. Tijdens de Opendag nemen ze je mee naar het veld en zal van alles uitleggen over de boerderij. Zodra je alles weet over het reilen en zeilen op de boerderij breng je een bezoekje aan de boerderijwinkel waar je kunt genieten van iets lekkers mét asperges natuurlijk! Een leerzame, leuke en lekkere dag!

Nog veel meer informatie over Udenhout op Wikipedia.