Heeswijk-Dinther
Noord-Brabant

Puur Berkshire

Prijzen en boeken

Kijken, winkelen en slapen op de boerderij met wroetende varkens

Op een zeer rustige locatie in het Brabantse dorpje Heeswijk Dinther ligt de boerderij van Hennie en Lianda genaamd Puur Berkshire. Als je het erf op komt rijden valt meteen de rust en de stilte op. Maar wat hoor ik daar? Een knorrend varken. Een varken dat lekker met zijn neus in de modder zit te wroeten. En kijk daar nog meer varkens, die nemen een modderbad. Wat een prachtig gezicht! Hennie en Lianda merken dat steeds meer mensen hun locatie beginnen te ontdekken. Eerst kon je hier alleen terecht voor heerlijk vers scharrel varkensvlees, maar door het enthousiasme van de bezoekers komen er steeds meer extra dingen bij. De gasten uitleggen waarom ze op deze manier boeren vinden Hennie en Lianda erg leuk! Zo kunnen ze hun passie voor deze lieve en slimme dieren met de gasten delen. Inmiddels hebben ze al heel wat fans over de vloer gehad. Een bezoek aan de boerderijwinkel wordt zo natuurlijk steeds leuker. Eerst even bij de varkens kijken, een ijsje eten op het terras en daarna een boodschapje doen in de boerderijwinkel. Sinds kort kun je er zelfs ook blijven overnachten met je eigen camper of caravan. Hoe leuk is dat?

Boerderijwinkel met varkensvlees van scharrelvarkens en nog véél meer

Natuurlijk vind je in boerderijwinkel Puur Berkshire het eigen varkensvlees in de vitrine terug. Naast het varkensvlees kun je hier ook terecht voor hun eigen worstenbrood, saucijzenbroodje, ham, broodbeleg, jam en e-nummer vrij brood. En niet te vergeten hun eigen biertjes. Het vlees is allemaal vacuüm verpakt en meteen ingevroren. Het voordeel van de vacuümverpakking is dat als je het vlees in een bak met water legt het snel ontdooid is. Dus stel je wil dezelfde avond nog een stukje vlees bakken, dan is dat geen probleem!

Naast de scharrelvarkens wonen hier nog meer dieren. Zo hebben ze sinds kort ook hun eigen dubbeldoel koeien, wat zorgt dat ze ook vers rundvlees verkopen. Er scharrelen kippen rond die zorgen voor de verse eieren. In de boerderijwinkel verkopen ze ook producten van boeren uit de buurt. Denk aan kaas, melk, yoghurt, groente en fruit. Kortom, ook aan streekproducten geen gebrek! Elke maand organiseren ze een gezellige streekmarkt.

De boerderijwinkel is natuurlijk óók ideaal als je hier blijft logeren, want dan hoef je niet ver weg voor heerlijke boeren boodschappen tijdens je vakantie.

Een B&B, hotel of….. gewoon lekker bij de boer met je eigen camper of caravan

Wakker worden met een lekker ontbijtje, dat klinkt als een b&b of hotel. Toch is het hier geen b&b of hotel, want je verblijft hier gewoon op een prachtige plek met je eigen camper of caravan bij de boer, maar je geniet wel van de luxe van een lekker vers ontbijt met heerlijke streekproducten. Een betaalbare vakantie met luxe. Liever een lekkere lunch of picknickpakket of BBQ? Daar draaien Hennie en Lianda hun hand niet voor om. Je hoeft niet eens je eigen BBQ mee te nemen, want die leen je gewoon van Camperplaats Puur Berkshire. Het vlees is natuurlijk van goede komaf. Er zijn 25 camperplaatsen met allen 100m2. Er zijn toiletten aanwezig en een ruime douche. Owja, en wie denkt dat varkens stinken heeft het mis! De varkens leven allemaal buiten, dus je ruikt ze amper, dus extra douchen is hier niet nodig. Tenzij je natuurlijk zelf mee in de modder gaat liggen rollen!

Lekker vissen in de buurt van Camperplaats Puur Berkshire.

Voor de visliefhebber is Camperplaats Puur Berkshire de ideale vakantiebestemming. Op ongeveer 2 kilometer afstand vind je een prachtige visvijver waar je kunt vissen op zalmforel, karpers en meervallen. Er is niet één vijver maar er zijn er twee. Dus tijdens je visvakantie hoef je niet elke dag rondom dezelfde vijver te zitten. Je moet alleen net een klein stukje verder doorlopen en je hebt beet! Je kunt de vis zelfs roken op de Camperplaats want er is een rookoven beschikbaar. Liever de vis op de BBQ? Ook dat kan, je kunt er gewoon één lenen.

Ideale bestemming voor wijn, bier of whisky liefhebbers!

Geniet je tijdens je vakantie graag van een lekker glaasje wijn, bier of whisky dan zijn de proeverijen erg leuk om te doen. Zo proef je verschillende Nederlandse wijnen van de Heikantse hoeve (achterbuurman) en De Rooise wijnen uit Sint-Oedenrode en natuurlijk mag hun eigen bier ook niet ontbreken tijdens de proeverij. Op 3km afstand van de camperplaats kun je ook een whiskyproeverij doen. Ga je graag op de fiets dan kun je je makkelijk vanaf de camping fietsen met je eigen fiets, of een fiets huren. Dus ik zou zeggen proeven maar…..

Ook als het zonnetje even niet schijnt is het hier lekker!

In de grote kas waar in het voorjaar ook planten gekweekt worden, is een gezellig terras gecreëerd zodat je ook op een regenachtige dag lekker droog kunt zitten. Zo hoef je niet te schuilen in je eigen camper of caravan. De camperplaats is het hele jaar door geopend. Een ideale plek om even lekker te gaan zitten. Er is ook een overdekte loods waar je plaats kunt nemen. Er zijn diverse boeken en spelletjes aanwezig. Ook voor een sportief spelletje kun je hier terecht. Zo kun je badmintonnen, darten etc.  Je zult je hier niet snel vervelen!

Ook aan de kinderen is gedacht!

Een dagje uit op de boerderij is voor de kinderen al een hele beleving, maar de glijbaan, wip, boterkaas en eierenspel, joules boulesbaan, traptractors, fietsen en strobalen zorgen ervoor dat de kids zich niet hoeven te vervelen. Ook de speurtocht valt goed in de smaak bij kinderen. Er is ook een leerzame geocaching in de buurt te doen. Dus neem de (klein)kinderen vooral mee.

Prachtige omgeving

Camperplaats Puur Berkshire staat bekend om de prachtige omgeving. Op twee meter afstand begint het bos al. Het zijn erg mooie bossen waar je heerlijk kunt wandelen. Ook honden zijn (aangelijnd)welkom op de camperplaats dus je kunt hier samen met je trouwe viervoeter een heerlijke wandeling maken. Er zijn allerlei fietsroutes. Een bezoek aan de watermolen is ook erg leuk. Wil je graag een dagje uit? Hennie en Lianda hebben genoeg tips voor je. Er is zoveel te doen. Natuurgebied de Maashorst op fietsafstand bereikbaar. Met een beetje geluk sta je oog in oog met Europese bisons, wilde paarden, Schotse Hooglanders en Toerusrund. Op en rondom de camping kun je reeën, hazen, vossen, dassen, vleermuizen en konijntjes spotten. En als kers op de taart hebben ze ook nog hun “eigen” wilde Raven. Kortom, genoeg te zien

Het hele jaar door geopend!

Niet alleen in de zomer is het hier heerlijk, ook in de winter. Omdat er geen buren zijn en Hennie en Lianda zelf geen vuurwerk afsteken vanwege de dieren, heb je hier ook veel minder last van het vuurwerk dan wanneer je in een dorp of stad bent. Ook je trouwe viervoeter mag mee, dus als je hond last heeft van vuurwerkstress dan kunnen jullie hier samen even ontspannen en proosten op het nieuwe jaar in alle rust.  

Enthousiast geworden over Puur Berkshire? Breng een bezoek aan de boerderijwinkel of boek je vakantie bij Hennie en Lianda. Vinden ze leuk!

Nog veel meer informatie over Heeswijk-Dinther op Wikipedia.

Heeswijk-Dinther
Noord-Brabant

Puur Berkshire

Prijzen en boeken