Schoonoord
Drenthe

Bospark Aagjeshoeve

Prijzen en boeken

Bospark Aagjeshoeve: midden in het bos en zeer geschikt voor nieuwsgierige aagjes!

Bospark Aagjeshoeve, in onze mooie provincie Drenthe, is een droom die uitkwam voor Bas en Gea en hun drie kinderen Eline, Thijs en Lars. Na jarenlang een boerenbedrijf gerund te hebben, waren zij toe aan een nieuwe uitdaging. Maar helemáál afscheid nemen van het boerenleven wilden ze nou toch óók weer niet. Dus besloten ze te gaan voor een combi: een mooie vakantieplek, middenin de natuur….mèt dieren!

Kamperen met tent, caravan of camper?

Bospark Aagjeshoeve is een gemoedelijke, kleinschalige camping, waar je met je eigen kampeermiddel kunt verblijven. In totaal zijn er drie kampeervelden. Waarvan eentje speciaal voor zelfvoorzienende campers! Het camperveld heeft veertien ruime camperplaatsen.

Verder zijn er twee kampeervelden, waar je met je tent, caravan of vouwwagen terecht kunt. En bij Bospark Aagjeshoeve hebben ze iets unieks bedacht: iedere kampeerplek heeft zijn eigen privé sanitair! Jouw persoonlijke sanitairgebouw bevindt zich pal naast je accommodatie en is zeer luxe ingericht. Je hebt er niet alleen een badkamer met douche, toilet en wastafel, maar ook nog (geloof het of niet!) een 2-pits inductie kookgelegenheid, inclusief vier pannen, èn een vaatwasser!

Comfort en luxe in de veldlodges

Wil je nog méér luxe? Huur dan één van de twee luxe veldlodges van Bospark Aagjeshoeve. Deze 6-persoons accommodaties zijn van alle gemakken voorzien. Drie slaapkamers voor twee personen, waarvan één met een stapelbed, een badkamer en een compleet ingerichte keuken met 4-pits inductiekookplaat, combi-magnetron, koelkast met vriesvak en vaatwasser. De lodges beschikken ook nog over zowel airco als verwarming. Deze lodges staan op één van de twee kampeervelden.

Overigens zijn honden aangelijnd welkom op het camperveld en het eerste kampeerveld met veertien plaatsen. Het tweede kampeerveld, met zeven plaatsen èn de twee veldlodges, is huisdiervrij, evenals de openbare ruimtes.

Veel speelplezier voor de kids

Kinderen zullen zich hier niet snel vervelen. Bij Bospark Aagjeshoeve vind je meerdere speelplaatsen, met een nestschommel, een glijbaan, een zandbak en zelfs een klimtoren voor de durfals.

Op de kampeervelden staan ook wat speeltoestellen, waar je vanaf je accommodatie zicht op hebt. Kun jij lekker genieten van een drankje, terwijl de kids zich vermaken met hun nieuwe vakantievriendjes!

speeltuin1

Verder kom je overal op de camping meer dan genoeg skelters, tractors en andere leuke voertuigen tegen, waarmee de kids over de camping kunnen rijden.

Ook is er een binnenspeelgelegenheid, waar heerlijk overdekt gespeeld kan worden. Hier is wederom een zandbak en wat dacht je van een skelter-racebaan? Heel uniek! De perfecte speelplek dus op regenachtige dagen. Maar ook juist als het extreem warm is. Lekker in de schaduw!

De dieren van Bospark Aagjeshoeve

En wáár zijn nu die dieren? Want die mochten niet ontbreken aan de droom van Bas en Gea. Nou, die zijn er genoeg! De voormalige paardenstallen en een schuur zijn verbouwd tot dierenverblijven. En pal naast de camping is een grote dierenweide, waar álle kampeervelden aan grenzen.

En welke dieren zijn er dan bij Bospark Aagjeshoeve? Nou, koeien en varkens, schapen en alpaca’s, kippen voor lekkere eitjes….èn de nieuwsgierige Aagjes, oftewel: geiten! Heel veel geiten!

geiten-aaiem

Bij Bospark Aagjeshoeve willen ze kinderen graag het boerenleven laten ontdekken. Kinderen mogen de boer overal mee helpen. Zo moeten de dieren natuurlijk elke dag gevoerd worden. De geiten worden ook graag geborsteld. Ook het stro in de stallen moet af en toe opgestrooid worden. Wie weet zie je wel een lammetje geboren worden? Eén keer per jaar worden de schapen geschoren. Leuk om mee te maken!

Tot slot zijn hier nog zeven alpaca’s te vinden, allen met de naam eindigend op ‘a’….van alpaca! Ze zijn erg vriendelijk, nieuwsgierig (nog méér Aagjes dus!) en houden van aaien en knuffelen.

alpaca-boerderij

De omgeving van Bospark Aagjeshoeve

Vanaf de camping loop je zó het bos in. Ideaal dus voor een lekkere wandeling! Hier mag je trouwe viervoeter ook los lopen. Ook leent de omgeving zich perfect voor mooie fiets- en mountainbiketochten. Verder vind je op slechts 1,5 km afstand een recreatiemeer, waar je bij mooi weer heerlijk kunt gaan zwemmen. Ook zijn er twee openluchtzwembaden in de buurt.

Uiteraard mag je Drenthe niet verlaten zónder hunebedden gezien te hebben. Met iets oudere kinderen is Kamp Westerbork ook zeer interessant. Voor een dagje stad ga je naar Emmen, Coevorden of Assen.

Interessante musea zijn Openluchtmuseum Ellert en Brammert, het Drents Museum en het Veenpark. Ook Museumdorp Orvelte is heel erg leuk om een bezoek aan te brengen.

Een spannende uitdaging voor het hele gezin is Klimpark Grolloo. Iets minder spectaculair, maar wèl heel leuk èn leerzaam, is het Boomkroonpad, een wandeling door de toppen van de bomen.

Met jonge kinderen is Kabouterland Exloo een aanrader. Wil je het wat spectaculairder: ga  dan naar Wildland’s Zoo in Emmen, Plopsa Indoor in Coevorden of Attractiepark Drouwenerzand.

Bospark Aagjeshoeve ligt in het dorp Schoonoord. In het centrum vind je onder andere een supermarkt, bakker, slager, drogist, een snackbar en een Chinees.

Vergaderen bij de boer

Sinds kort kun je ook bij Bospark Aagjeshoeve terecht voor een zakelijk evenement. Staat er binnenkort een heisessie gepland, of een vergadering? Bospark Aagjeshoeve is de plek om te vergaderen maar ook om te ontspannen, zodat je nog meer uit je vergadering kunt halen.

Nog veel meer informatie over Schoonoord op Wikipedia.

Schoonoord
Drenthe

Bospark Aagjeshoeve

Prijzen en boeken