BoerenBed De Lange Weide

Card image cap

Dwingeloo
Drenthe

BoerenBed De Lange Weide

Prijzen en boeken

Luxe kamperen bij BoerenBed de Lange Weide in Drenthe

Omgeven door bos, zandpaden en een prachtig landschap vind je boerderij BoerenBed De Lange Weide. Deze boerderij is helemaal ingericht voor kinderen.. een ware ontdekkingstocht op het Drentse platteland!

Boerin Marian is dol op dieren, zo heeft ze in de afgelopen jaren al heel wat boerderijdieren om zich heen verzameld. Ook de zwakkere dieren worden op de boerderij liefdevol opgevangen en vinden hier een warm nest. Er wonen op De Lange Weide ezels, kalkoenen, wandelgeiten, een big, mini varkentje en vele katjes en konijntjes om mee te knuffelen. En laten we ook de kippen niet vergeten: bij hen kun je iedere ochtend een vers eitje rapen! Daarnaast zijn er ieder voorjaar (rond Pasen) lammetjes die je de fles mag geven.

boerenbed-de-lange-weide2

Verder zijn er op BoerenBed De Lange Weide vier paarden, twee grote pony’s en twee kleine pony’s die een eigen plek hebben in de grasweide. Een paar keer in de week zijn de “paardenmeisjes” op de boerderij om met de liefhebbers een ritje te maken. Verder mag je (in overleg) de paarden helpen borstelen en verzorgen. Op de boerderij zorgt boer Rik voor de kalfjes en jonge koeien, die hij grootbrengt voor een nieuwe startende boer in de directe omgeving van De Lange Weide. Marian, Rik en de vaste boerderijhulp Anne vinden het erg fijn als kinderen meehelpen bij het voeren en verzorgen van al de dieren. Dus vraag Anne gerust of je mag helpen, want hij beschouwt jou ook een beetje als kleine boer of boerin!

boerenbed-de-lange-weide-pizzaavond
boerenbed ameland

Boeren Spetterpret bij BoerenBed

Naast de vele dieren zijn er ook skelters, een trampoline en een hele bijzondere buitenspeelplek: “Boeren Spetterpret”. Op deze plek kunnen de kinderen lekker spelen met zand en een waterpomp, om zo hun eigen zandboerderij te bouwen!

Lekker eten

Boerin Marian houdt ervan om haar gasten in de watten te leggen: zo bakt ze iedere dag heerlijk vers brood. Dit kun je in het winkeltje bestellen, zodat je ‘s morgens een heerlijk vers brood bij het ontbijt hebt. In de boerderijwinkel tref je een ruime sortering van streekproducten aan voor de dagelijkse boodschappen. Op deze boerderij zijn er ook speciale “kookkratten” te bestellen, die je zelf op de hout gestookte kachel in de Tent (of op je BakBecue) kunt bereiden. Of bestel een kant-en-klare ovenschotel (vers bereid door de boerin!) die je makkelijk kunt opwarmen. Maar ook de gezellige Pizza Avonden zijn zeker een aanrader! Jij kiest zelf je topping en de boer bakt hem heerlijk knapperig in de pizza oven.

boerenbed

Leuke dingen om te doen vlakbij Dwingeloo

Vanaf 1 januari 2018 is  BoerenBed de Lange Weide een biologisch bedrijf voor het grootbrengen van koeien voor een neef van boer Rik. Deze jonge boer heeft een melkveehouderij in Wapse. Misschien ook leuk om een keer een bezoek te brengen tijdens het melken van de koeien? Ook worden op deze boerderij biologische (vlees)producten verkocht. De afstand vanaf De Lange Weide is ca. 9 km. Het dorp Dwingeloo is een van de best bewaarde Brinkdorpen van Noord-Nederland en tevens in 2012 verkozen tot groenste dorp van Europa! Deze landelijke streek kenmerkt zich door de fraaie landschappen met waardevolle natuur en tal van recreatievoorzieningen. In de omgeving vind je onder andere het prachtige Nationale Park Dwingelderveld. Midden in het bos (op ca. 2 km van de boerderij) bevindt zich tevens Het Blauwe Meer, een recreatiepark dat door Natuurmonumenten wordt beheerd en waar je in het seizoen ook kunt zwemmen. Een andere aanrader in de omgeving is herinneringskamp Westerbork, een bezoek zeker waard!

Nog veel meer informatie over Dwingeloo op Wikipedia.

Card image cap

Dwingeloo
Drenthe

BoerenBed De Lange Weide

Prijzen en boeken