Boerderijen in de categorie

Biologisch

Van biologische boerderijwinkels tot aan biologische producten

Of je nu op zoek bent naar een biologische boerderijwinkel, biologische rauwe melk uit de melktap. Of biologische zuivel, eieren, kaas en diverse streekproducten. Of wil je rechtstreeks bij de boer biologisch rundvlees kopen? Hier hebben we voor jou een overzicht gemaakt waar jij terecht kunt voor jouw biologische boodschappen.

Producten met het biologisch keurmerk

Biologische producten worden verbouwd zonder gebruik te maken van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en genetisch gemodificeerde organismen. De boeren en telers kiezen ervoor om de natuur zoveel mogelijk zijn werk te laten gaan, door zo min mogelijk in te grijpen. Voor biologisch eten en drinken gelden strenge regels omtrent het gebruik van kunstmatige toevoegingen en hulpstoffen, bijvoorbeeld kunstmest om gewassen sneller te laten groeien, bij de verwerking van landbouwproducten. Alleen onmisbare E-nummers van natuurlijke oorsprong zijn toegestaan. Er worden geen chemische kleur,- geur-, en smaakstoffen en andere hulpstoffen toegevoegd. Zo moet het duidelijk zijn waar de ingrediënten precies vandaan komen en is er rekening gehouden met dierenwelzijn. Meer over het biologische keurmerk lees je hier.

Biologische maaltijdboxen

Er zijn steeds meer biologische maaltijdboxen verkrijgen die je wekelijks kunt bestellen.  Maar ook websites waar je online je eigen biologische boodschappen kunt selecteren en later op kunt halen of thuis kunt laten bezorgen.

Biologische melk uit de melktap

Er zijn steeds meer biologische melkveebedrijven die uitbreiden met een melktap. Je kunt dan rechtstreeks bij de boer biologische melk kopen. Je neemt je eigen fles mee, of koopt een herbruikbare fles bij de boer. En tapt zo je fles melk zelf vol. Het is leuk en lekkerder dan uit de supermarkt!

Biologische eieren, kaas of streekproducten

Bij gekoelde boerderijautomaten kun je ook terecht voor biologische producten. Denk aan lekkere verse biologische aardbeien, kaas, eieren, zuivel of andere streekproducten. En het is nog eens praktisch ook want de tijdens van een boerderijautomaat zijn vaak ruimer ten op zichtte van de boerderijwinkel. Wist je dat je biologische eieren kunt herkennen aan de 0 code? Het eerste cijfer dat op de stempel van het ei staat, staat voor de code hoe de dieren leven. Zo heb je een code van 0 tot en met 3. Begint de code met een 0 dan weet je dat het een ei is van een biologische pluimveehouderij. 

Biologische kip, rundvlees of varkensvlees rechtstreeks van de boer bestel je ook makkelijk online.

Ook biologische kip, rundvlees of varkensvlees koop je gewoon rechtstreeks bij de boer. Je kunt het zelfs online bestellen!